Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Accident rutier, cine credeţi că este vinovatul?

Postări Recomandate

Acum 2 ore, adrian_pic a spus:

Stai linistit ca nu-l scoate nimeni vinovat! Daca ai, cumva, ai carnet, tine minte principiul asta: trenul are prioritate intotdeauna.

Cu citiva ai in urma a fost o ciocnire intre un tren si un tramvai, la Arad. Ghici cine era de vina?

Editat de d2134
Link spre comentariu
Vizitator

Cât pe-aci să se întâmple un accident între un tren și un vapor. Văzut de mine... Corona e de vină. Cică "trenul" a fost vinovat.

Link spre comentariu

Notiunea de prioritate trebuie aplicata peste tot, in mod egal. Multi judeca duplicitar, astfel: dau prioritate trenului ce i-ar zdrobi ca pe o musca, insa nu dau prioritate pietonului pe trecerea de pietoni.

Am auzit pe multi criticand pietonii din vestul Europei ca nu se asigura la traversarea pe trecerea de pietoni. Pai aia stiu ca sunt suverani pe trecerea de pietoni, drept urmare se comporta astfel. Cand am circulat pe jos in capitale din vest am ezitat de multe ori sa traversez cand vedeam ca se apropie o masina. Dar, au oprit de fiecare data cand ma vedeau ca vreau sa traversez.

Am vazut si contrariul in Croatia, in localitatea ce incepe cu P. Multi soferi locali nu acordau prioritate pietonilor.

Link spre comentariu

Am o cunostinta ce lucreaza ca sofer de autobuz intr-un oras din Suedia. Mi-a relatat ca nu cu pietonii cu casti in/peste urechi ce nu se asigura pe trecerea de pietoni sunt probleme. Ci cu biciclistii. Acestia din urma au piste langa trotuar. Trebuie mare atentie la virajul la dreapta in conditiile in care biciclistii merg inainte. Mi-a spus ca permanent ii cauta in retrovizoare. 

Link spre comentariu

Bicicliștii "de oraș" s-au mai civilizat și la noi, obișnuindu-se cu traficul majoritatea sunt conștienți de pericole și rar fac prostii. 

Problema e cu unii din mediul rural, in special după-amiaza spre seară pleacă de la cârciumă  beți turtă, trebuie mare atenție când îi depășești. 

Link spre comentariu

Piste de biciclete avem si la noi si da, avem probleme ca soferu da sa intre in curte fara sa ii pese ca pe langa trotuar mai e si o pista de bicicleta pe acolo.

PE trecere ma mai dau si eu cu bicicleta, dar ma ascund dupa cate un pieton, ca sa n-aiba alti ce comenta.

MErg la pas cu el. Altfel ma dau jos si devin eu pieton.

Traficu e oribil pe langa masini, nu ma dau niciodata, te trezesti ca te loveste cu oglinda peste ghidon, ca te inghesuie, de multe ori sunt obligat sa nu ii las sa ma depaseasca ca stiu ca urmeaza apoi sa ma inghesuie, ca el nu are unde merge, in schimb eu am.

Nu e de dat cu bicicleta pe langa masini.

Link spre comentariu
Acum 13 ore, norad a spus:

Pai aia stiu ca sunt suverani pe trecerea de pietoni,

Si daca apare un sofer roman????

Acum 3 ore, norad a spus:

rebuie mare atentie la virajul la dreapta in conditiile in care biciclistii merg inainte.

DE cite ori nu au tipat soferii la mine ca ...de ce nu ma asigur!

Acum 36 minute, Sharky a spus:

te trezesti ca te loveste cu oglinda peste ghidon,

Fac asta ca sa te invete minte sa mai mergi pe bicicleta, pe soseaua lor!

Pe trecerea de pietoni NU ai voie cu bicicleta, adica pedalind pe picicleta, ca pe linga poti. Daca te prinde, amenda.

Politistii aia, cica, erau in misiune. Pai atunci de ce nu s-a tras trenul deoparte???!

Link spre comentariu
Acum 57 minute, icar a spus:

Pe trecerea de pietoni NU ai voie cu bicicleta, adica pedalind pe picicleta, ca pe linga poti. Daca te prinde, amenda.

De regula nu prea ii prind. Si in alta ordine de idei, daca il dai cu dosul de pamant pe trecere, nu cred ca ai circumstante atenuante ca idiotul era calare. E tratat ca pieton, mai ales daca nu ai camera sa arati organului cum a fost in realitate. 

Link spre comentariu

Am patit sa mi se faca observatie de cater politist, dar mi-am cerut scuze. Eram student si oricum mergeam la pas cu un prieten care era pe jos, nu treceam printre pietonu cu viteza.

Dar cam asa trec oricand cand e vorba de o trecere. Nu ca un motociclist printre masini.

Si cand e sa ma dau pe trotuar (stiu ca nu am voie, dar in anumite zone nu e alta solutie) pietonii au prioritate, stau pana e liber, si ma strecor, nici macar nu ii rog sa se traga. LE spun merci, dar nu era nevoie.

Pana la urma trotuaru e a lor, nu al meu.

In schimb am patit sa ma claxoneze cate unu cu bicicleta drept pt care de-a dracului m-am oprit in fata lui. Mi se pare mitocanie.

De trotinete electrice nici nu mai zic, unii merg f repede cu ele si nici macar nu ai frana cum ai pe bicicleta.

Altu se ducea la vale cu viteza destul de mare...i s-o fi urat cu binele.

Link spre comentariu

Prin oras, merg cu bicicleta, pe sosea, cind se poate, cind nu, pe trotuar. Niciodata nu am atentionat cu soneria vreun pieton. Am mers incet, in spatele lui. Daca s-a dat la o parte, i-am multumit (pe aici oamenii sunt foarte binevoitori si se trag repede deoparte). Daca chiar nu ma vede, ma dau jos, "pardon, scuzati, bonsoar", si il depasesc, dupa care incalec iarasi. Pe sosea, a avut multe incidente cu soferii. Nu prea acorda prioritate, trec la mustata pe linga tine, ca sa te sperie, sa nu mai mergi pe sosea, sau iti taie calea cu nonsalanta. Ca ala care a facut la dreapta, venind din spatele meu,  si a tipat la mine, care mergeam inainte, ca de ce nu ma asigur!

Trotinetisti inca nu avem, sper sa nici nu avem. Trotineta electrica e un vehicul tipic pentru lenesi. Nu-i vad rostul. A, daca era una la care dai tu la talpa, e alta poveste, e mai mica ca bicicleta, deci mai usor de "parcat", cind ajungi la destinatie: o poti lua sub brat, si gata!

Link spre comentariu
Acum 2 minute, icar a spus:

Ca ala care a facut la dreapta, venind din spatele meu,  si a tipat la mine, care mergeam inainte, ca de ce nu ma asigur!

Am o victimă făcută în acelaşi mod: un taximetrist care mi-a tăiat faţa. Aveam vreo 40km/h cînd am intrat în el din laterală; i-am făcut zdrenţe aripa. Eu, desigur, în zbor peste portbagaj, cu aterizare forţată pe asfalt. În afară de o julitură minoră în palmă şi mănuşi rupte... nimic deteriorat la mine sau la bicicletă.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări