Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Accident rutier, cine credeţi că este vinovatul?

Postări Recomandate

Nimeni nu pomeneste faptul ca traim in secolul vitezei...Eu sunt mai in varsta si nu ma grabesc la volan.Am observat enorm de multi tineri circuland rapid.Rapid insemnand de la 120-130 km/h in sus!Chiar as fi curios,pe un sondaj facut pe bune,daca procentul celor care conduc relativ normal sare de 20%!...

Link spre comentariu

Si procentul asta de 20% a celor care nu se grabesc este tot din cauza celor care se grabesc. Victime colaterale.

Acum sincer vorbind te apuca toti nervii la volan cand dai peste unul care nu se grabeste, limita de viteza fiind 70km si el merge cu 40km in zone in care nu poti depasii. Sau ii gasesti pe autostrada ruland cu 80km. 

Link spre comentariu

Da și când limita e 90, tu mergi cu 90 și lipit de tine sta unul ca cel care tocmai a murit, pt că e grăbit, și te stresează ca tu nu vrei sa încalci regulile, cum o face el mereu. În mintea lor, regulile sunt pt fraieri, de asta ei mereu crapa pt că sunt deștepți. 

Link spre comentariu

Eu merg legal cu 90. Nu deranjez pe nimeni. Nici nu fac coloana in spatele meu. E problema celui din spatele meu daca imi sta in ceafa si vrea sa mearga cu 150km. Daca vad ca e prea agresiv, cedez, ma dau intr-o parte sa-i fac loc sa se duca....... unde si cu cat vrea.

Link spre comentariu

E bine ca mai nou politia se autosesizeaza dupa filmele de pe youtube.

Nu mai vezi cocalari care se filmeaza pe drum cum trec de 200 si rad in fata politiei fara ca aceasta sa reactioneze.

De grabiti is pline drumurile dapoi nu te pune nimeni sa ii bagi in seama. Cand e loc sa se duca in treaba lui.

Link spre comentariu
Acum 31 minute, vijelie02 a spus:

E problema celui din spatele meu daca imi sta in ceafa si vrea sa mearga cu 150km.

E problema lui, dar cred ca si a ta daca de cate ori te uiti in oglinda nu vezi altceva decat unul care ruleaza lipit de tine. Loc ii faci daca ai unde, dar se intampla de multe ori pe ''autostrazile'' noastre sa ai o singura banda si sa nu prea ai unde sa te feresti. La situatiile astea ma refeream, ca daca are loc si se duce, chiar nu e nici un deranj. Camera am pe fata permanent, si in concediu o montez si pe cea din spate. De 4 ani m-a ajutat o singura data la modul concret, cand treaba era total potrivnica pana la vizionarea imaginilor de catre organ.Si atunci am avut noroc, pt ca a fost curios, in mod normal, nu constituie proba in instanta, si nici organul nu e obligat sa tina seama de filmare, sau sa o vizioneze obligatoriu.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Eu nu inteleg.

De ce inregistrarea  unei  camere  de la bordul unui autovehicul, care a filmat  sute de kilometri in urma, nu poate fi luata luata ca dovada la un accident, accident provocat in ultimii zeci sau sute de metri de inregistrare.

Daca politia ajunge acolo, ridica acea camera, in vederea prelucrarii informatiilor, de ce la proces se considera ca acele materiale video pot fi trucate si nu se iau in considerare.? 

La stiri vedem filmulete cu diverse accidente de circulatie, surprinse de diverse camere de supravere de pe stalpii Renel sau de la diferite societati comerciale din zona.

De ce acele inregistrari sunt luate in considerare iar cele de la o camera video proprie, de pe masina, nu?

Link spre comentariu

La rusi este obligatorie camera, din cauza societatilor de asigurari. Nu-ti face asigurare pana nu ai montata o camera pe masina, si nu te despagubeste pana nu depui la dosar memoria neprelucrata pe care a fost facuta inregistrarea. La noi nu stiu de ce nu se ia in considerare in instanta, cata vreme filmarea e cel putin fullHD sau 2K, si se pot vedea lejer detalii.La mine o tin permanent pe 1080 cu 60cps, pt ca 2K face fisiere mari si ajung in bucla prea des, imi omoara cardul de memorie mai repede.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Probabil că ăia de fac legile se simt ameninţaţi de posibilitatea asta, închipuie-ţi că-l filmezi accidental pe plodul unui senator cum face ,,liniuţe,, sau tot felul de talente pe şoselele patriei....sau pe senator când se plimbă cu amanta.Deja ai avea o putere asupra lui....

Link spre comentariu
Acum 53 minute, doru3160 a spus:

În mintea lor, regulile sunt pt fraieri

Da, asa e, asta pentru ca nu sunt aplicate ferm. Atita timp cit sunt ziaristi, printre care si "onestul" Patraru, care tipa ca vai, amenzile sunt foarte mari. Zau? Pai cin' te pune sa mergi cu 150 km/h, in afara de faptul ca te consideri jmecher? Pai jmecheria se plateste. Din pacate, de prea multe ori, cu viata unor nevinovati. Daca s-ar aplica amenzi, si, mai ales, s-ar urmari SA FIE INCASATE, ar mai tempera din avint. Ori, tocmai fiindca isi pun teribilismele pe youtube, dovedeste ca putin le pasa de amenzi, ridicarea permisului sau puscarie. Stiu ca nu vor pati nimic. Amenda nu o vor plati, ce le poate face legrmea, sa le ia boii de la bicicleta? Carnetul, floare la ureche, circula fara, no problem, asta daca nu il recupereaza cumva a doua zi, cu o spaga convenabila ambelor parti.

Acum 12 minute, PINTI a spus:

De ce inregistrarea  unei  camere  de la bordul unui autovehicul...

Simplu, pentru ca nu se vrea!! Ca nu se stie ca mare mahar sau loaza lui, intra in cacat si, fara camera, e mai bine. Motivarea, pentru fraieri, e ca se poate truca!

Link spre comentariu

Din cate am inteles, sunt tari in Europa, cu mai multa apa calda decat la noi, unde sunt interzise camerele de bord. Daca masina care a virat ar fi avut camera pe spate, ar fi fost clar ce s-a intamplat acolo.Nu ca acum nu e clar, dar se mai temperau cei care aveau sa-i dea dreptate motociclistului.

Acum 9 minute, validae a spus:

Deja ai avea o putere asupra lui....

Link spre comentariu

In baza posibilitatii de traficare a unei inregistrari video, smecherii nu vor sa accepte dovada filmata de un particular. Camerele de pe stalpii Renel sau unele societati comerciale sunt acceptate, invocand caliatea de persoana neutra. 

Mie mi se pare o tampenie sa nu accepti o proba a unui sofer care a filmat un accident sau un incident atat timp cat nu poate sa prelucreze atunci pe loc inregistrarea. 

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări