Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Accident rutier, cine credeţi că este vinovatul?

Postări Recomandate

Acum 22 minute, validae a spus:

Dar nu puteai tu să-l combaţi mai ,,fair play,, punând o poză cu bidonul tău de ulei. pe care scrie ce scrie....decât să-l faci indirect (cu ricoşeu) prost ???

Deja s-au obisnuit toti sa primeasca poze dupa facturi si alte dovezi. Ia sa puna mana si sa caute singuri asa cum am cautat si eu cand am ales. Chiar vrei sa ma duc pana la masina, sa iau bidonasul de rezerva din buzunarasul portbagajului, sa il aduc in casa sa ii fac poza la lumina, sa il duc inapoi, apoi sa uploadez poza doar ca sa ii arat unuia care nu este capabil sa dea o cautare pe google dar e capabil sa faca cateva posturi denigratoare, ca exista Castrol Edge Titanum long life ?

Ti se pare fair play sa mi se ceara poze dupa facturi si nici macar o scuza sa nu bage dupa ce le-am pus si am dovedit fix ceea ce am zis inainte ?

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
Acum 13 minute, dany_cta a spus:

Ti se pare fair play sa mi se ceara poze dupa facturi si nici macar o scuza sa nu bage dupa ce le-am pus si am dovedit fix ceea ce am zis inainte ?

Eram curios daca chiar ai pus ..... tichie de margaritar :rade:.

De cerut scuze nu am cum sa imi cer pentru ca nu imi cer niciodata scuze de la un cocalar. Cat timp tu incalci legea mi se pare cam mare tupeul sa ceri ca altul sa iti ceara scuze. Revino in lumea normala, respecta legea si vorbim altfel. Cat timp te falesti cu incalcarea legii in ochii mei nu esti decat un cocalar!

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Acum 3 ore, Thunderer a spus:

Argumentul ca ala din spate nu a pastrat distanta este discutabil. De ce? Pai nici cel din fata nu a avut timp sa franeze pana la oprire, a tras de volan din mers. Apoi ala din spate, care pierde fractiuni de secunde-poate secunde pana apasa si el pe pedala, cum sa poata el frana complet pana la oprire?

La altii exista reguli pentru stabilirea distantei in functie de viteza.

La nemti, dupa ce te trec prin teorie (timp de reactie - o secunda + timpul de oprire efectiva, viteza, formule... ), ofera si o regula usoara de "calcul" - pastrezi fata de cel din fata o distanta ~ jumatate din indicatia kilometrajului. La 100 km/h ies 50 m, la 50 km/h 25...

Daca s-ar pastra (cat de cat) distantele astea, s-ar imputina mult evenimentele, ca ar avea cu totii mai mult timp sa vada si semnalizari, sa opreaca, sa evite, sa...

Link spre comentariu
3 hours ago, adrian_pic said:

Cei care conduc mult pe autostrazi si-au scos din instinct acest gest. Poti omori un nevinovat printr-o astfel de manevra.

O sa casc ochii mai bine data viitoare cand ma urc pe autostrada, sa vad cum fac altii. Oops, o sa fie maine dimineata data viitoare, si daca nu observ maine, vad poimaine... si tot asa. 

Hai mai Adriane, tu vinzi castraveti gradinarului? Tu crezi ca eu ma urc pe autostrada doar in concediu?

Link spre comentariu

Eu nu fac prost pe nimeni, in nici un caz pe cei care deja au capatat aceasta recunoastere din partea comunitatii.

Omul e acelasi care ma acuza ca eu sunt cel care tot aparea pe forum si tragea la injuraturi (chiar nu a mai aparut de vreun an).

Ulei, am doua bidoane nedesfacute si de pe ele am citit. Cand eram mai tanar ma duceam la garaj , plateam sintetic si imi punea ce vroia muschii lor dintr un matz care venea din tavan. De mult timp ma duc cu uleiul meu si vad cu ochiu.

Folosesc 0W-20, ca ala e marcat pe buson, am citit eticheta si nu scrie nimic. Nu stiu ce e denigrator in asta.

La recomandarea lui ricoseu am cautat pe net, cel mai most advanced de la Castrol e Extended Performances si e garantat 24000 km sau 1 an, depinde ce vine primul.

https://www.castrol.com/en_ca/canada/home/motor-oil-and-fluids/engine-oils/motor-engine-oil-brands/castrol-edge-brand/castrol-edge-extended-performance.html

with fluid titanium sau titanium technologie scrie pe toate sovorile de la castrol edge, dar nu e nici una fara "with", adica nu exista Castrol Edge Titanium ca marca.

Eu cel putin nu am gasit, asa ca in limitele unei discutii mai mult sau mai putin civilizate as vrea sa vad si eu un linc cu denumirea !!! "Castrol Edge Titanum long life" !!!

(e un copy de mai sus, poate sa fie si titanium cu i , dar sa fie fara with). Daca nu apare inseamna ca nu e.

Cu Brembo la fel, nu e nici o denigrare. Brandu-i brand si tara-i tara. Multi se lauda, dar nu poti sa afli o parere si chiar eram interesat. N-am schimbat prea multe rotoare si placute (ca e totusi vorba de Toyota), dar cele facute in japonia au fost incredibile (125mii km), cele facute in canada au fost dezamagitoare, acum am Brembo, iar cele cumparate de la concesionarul toyota au fost incredibil de proaste si scumpe cat Brembo, asa ca nu o sa mai cumpar piese de la Toyota ca-s numai ciurucuri. Bateria originala pe o masina a fost Panasonic, dupa 8 ani am luat cam degeaba o baterie noua de la concesionar si facea de noua ca aia de 8 ani.

Link spre comentariu

Pai cine te o pus sa o schimbi daca mergea?

In general am vazut o tendinta de a folosi placute dure pt durata lunga de viata si la final schimbi si discul, dar dupa multi km.

Idem si pt alte consumabile, reviziile devin mai rare dar totodata mai scumpe.

Cred ca e mai ok asa, doar cine are timp sa mearga cu masina tot a doua zi in service.

In vest freaca lumea merztanele taxi cu revizii tot la 30 50k pt ulei filtrele de aer parca au 80k si motorina 60. Si uite ca vin masinile de acolo cu 500k functionale si evident crapa in la noi.

Dar pt cine o ia noua mi se pare afacere buna.

Ma refer la motorul 651. Euro 5.

Editat de Sharky
Link spre comentariu
La 09.11.2019 la 16:38, validae a spus:

... era probabil un adept de-al lui dany, care obişnuieşte să circule numai pe mijlocul drumului. Că e mai sigur....până vine de pe contrasens un alt ,,şmecher,, care tot aşa merge, eventual şi încălcând uşor linia de demarcaţie dintre benzi, apoi se trezesc că-şi amestecă vopselele şi grupele sanguine....

Exista anumite organe pe care le belesti, vorbim de organele vizuale, nu stiu ce altceva mai ai tu obiceiul sa belesti, pot sa banuiesc dar nu ne intereseaza asta, denumite popular si ochi.

De asemenea, pe masina exista niste gemulete mici pe laterale si chiar si unul in cabina, pe mijloc, gemulete similare cu geamul ala mare din baie, e unul in care daca te uiti tu o sa vezi o maimutica urata si cheala care se uita fix la tine inapoi. Gemuletele alea se numesc oglinzi si iti permit sa vezi ce este in lateral si spate, asta bineinteles dupa ce ai belit organul de care vorbeam mai sus, in ele.

Tot pe masina mai exista si un covrig, fix in fata soferului. Daca invarti de el intr-o directie, masina isi schimba directia de mers in directia respectiva.

Deci:

Dupa ce ai belit bine organele, si te-ai uitat si in fata, si chiar si in gemuletele de care vorbeam mai sus cu maimuta urata si cheala, poti sa invarti de covrig astfel incat sa nu deranjezi pe nimeni care vine din spate sau sa nu te intersectezi cu nimeni care vine din fata. E atat de simplu. Poti sa incerci, daca nu iti iese din prima sa eviti masina sau mai bine camionul care vine din fata, pentru tine nu este nici o tragedie, nu o sa planga nimeni de aici, stai linistit. Nu beau niciodata alcool dar o sampanie o am pregatita fix pentru cazul asta.

Si asa descoperi ca directia masinii chiar poate sa fie la alegerea soferului... Lectia urmatoare cu alta ocazie, ca deja sunt prea multe date de asimilat pentru ... maimutica urata si cheala din geamul din baie.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Am dat avertismentul de excludere definitivă pentru,,insultă prin PM la adresa unui moderator,, fiindcă nu există în lista de sancţiuni una gen ,,insultă în topic la adresa unui moderator,,.Asta e doar pentru colegii care ar putea crede că mi-ai dat mesaj privat insultător.Nu...tu ai ales s-o faci direct, ca un cocalar pursânge.....dar e ultima dată.Cel puţin pe contul ăsta.

Editat de validae
Link spre comentariu

:85"maimuțica urâtă și cheală din geamul din baie." Ar merge un topic cu numele ăsta, hai că nu am mai râs de mult timp așa! (scz pt off topic, am ajuns să imi cer scuze pentru off topic:rade: e ceva în aer) sper să nu ma banezi... Validae.. 

Editat de Vizitator
Nu am treabă cu jigniri..doar e haioasă replica... Etc
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări