Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Accident rutier, cine credeţi că este vinovatul?

Postări Recomandate

Acum 2 ore, validae a spus:

Acum m-am lămurit de unde vine calitatea aşa de slabă a filmării, precum şi tremuratul imaginii.Nu mă gândisem că cineva a filmat cu telefonul un monitor, mă aşteptasem ca acela să fi fost fişierul original.Dar chiar şi aşa, nu prea văd nicio semnalizare de direcţie la niciunul dintre cei implicaţi....mă îndoiesc să se fi alterat prin copiere imaginea în aşa hal încât să dispară clipitul galben din imagini.

În fine, probabil că nu s-a terminat chestiunea asta doar cu amendarea celui din spate, fiindcă eu unul dacă mă ştiam nevinovat şi ăla din faţă nu semnalizase virajul, mergeam până la Haga cu procesul...indiferent ce a decis poliţistul.Între noi fie vorba, chestiunea se putea rezolva ,,amiabil,, fiind un accident uşor, dacă cel vinovat îşi recunoştea vina şi-i dădea celuilalt asigurarea, dar dacă ăia sunt doi cocalari şi nu au căzut de acord, asta e....a ,,mediat,, poliţistul conflictul, cu adaos comercial.

Buna

Exact ce spuneau si alti useri."Nu se vede semnalizarea stanga".

Ca cel din spate avea viteza nu se poate dovedi.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

Argumentul ca ala din spate nu a pastrat distanta este discutabil. De ce? Pai nici cel din fata nu a avut timp sa franeze pana la oprire, a tras de volan din mers. Apoi ala din spate, care pierde fractiuni de secunde-poate secunde pana apasa si el pe pedala, cum sa poata el frana complet pana la oprire?

Link spre comentariu
Acum 2 minute, dan-a2 a spus:

Cand esti pe drum (sosea ) cu o singura banda pe sens  mai bine dai semnalizare dreapta  si astepti pana trec toti din spatele tau si dupa aceea faci virajul la stanga !!

Buna

Este si asta o solutie,am folosit-o si eu.

Doar ai nevoie de spatiu.Acolo nu prea este.Se poate rezolva cu oglinda retrovizoare.

Spor

Alex

Link spre comentariu
Acum 20 minute, dan-a2 a spus:

Cand esti pe drum (sosea ) cu o singura banda pe sens  mai bine dai semnalizare dreapta  si astepti pana trec toti din spatele tau si dupa aceea faci virajul la stanga !!

Si te alegi si cu frigiderul plin!

In nici un caz asta nu`i o solutie, incurca mult mai rau circulatia.

Adevarat ca`i mult mai sigura, am spus si eu ce faceam, ii lasam sa ma depaseasca pe toti, semnaliazm sa ma depaseasca din mers.

Asta insa doar in locuri deosebit de pacatoase, in restul asa cum spune legea, semnalizat si ochiul cit ceapa in retrovizoare.

Link spre comentariu

Pana acum câțiva ani, trebuia sa virez stânga de pe E85, între doua localități, deci în câmp. Nu spun ce pregătire făceam și cum ma asiguram ca să nu mă trezesc dus de un camion mai departe. Și pe E85 se circula tare. Spun ca pana acum câțiva ani pt că în urma numeroaselor evenimente din acel loc, au adăugat o banda special destinata virajului la stânga, unde poți aștepta liniștit momentul când poți vira în siguranță, adică nu vine nimic din față. Singura surpriza o pot oferi motocicliștii, dar n-am avut noroc sa treacă nici unul linia dubla continuă. Adevărul e ca merg rar, max de 2 ori pe an, cred ca și ăsta poate fi numit noroc. Oricum, virajul la stânga presupune ochi mari în toate părțile, pt că ești expus. 

Link spre comentariu

Normal daca este o coloana de masini stationata pentru ca cel din capul coloanei sa efectueze viraj la stanga nu ai voie sa depasesti coloana prin stanga. Dar multi bizoni cred ca cei care sunt opriti = fraieri si intra ei pe banda de contrasens sa depaseasca toata coloana de fraieri. Imi pare rau ca nu am bani de un Doge Ram inaltat sau un Ford Raptor si cu un bullbar sa mai trimit pe lumea aialalta idioti care intra pe contrasens si ruleaza sute de metrii crzandu-se miezul din fanta. As face-o fara sa clipesc. Prea s-au imultit dobitocii, mai trebuie o coasa din cand in cand. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
1 hour ago, Stefan said:

Nu are importanță! În fiecare milisecunda trebuie să te gândești că în fața ta e un nebun ce frânează brusc. Care crezi că moare primul?

Nu vreau sa polemizez, dar daca unul franeaza brusc in fata ta primul instinct iti spune sa-l eviti prin ocolire. Franarea nu garanteaza ca te opresti pana in el. 

Asa cum ziceam mai sus, sofer bun e ala de evita accidentul. Daca toti am sta sa analizam orice posibil incident la secunda... am fi toti franti de oboseala mental. Si asta-mi aduce aminte de un alt topic unde colegii foarte prevazatori priveau oglinzile la fiecare 5-6 secunde. Oare realizau ca cel putin 10% din timp pierdeau din raza vizuala ce se intampla in fata? 

Link spre comentariu

ma facurati sa ma uit si pe bidoanele de castrol edge titanium. din asta iau da 15 ani, din inertie cred, asa ca chestie se chema castrol syntec dar marketingul  o zis ca da mai bine la bizoni edge cu technologie titanium. cred ca n-are nici o treaba cu titaniu. La fel si aia de la Samsung care iti vand ieftin procesoare quantice cu tv bonus.

Ok, in afara de faptul ca am observant ca edgiul meu e fabricat in Ontario,  in mod sigur o sa schimb marca,  NU scrie nicaieri ca e ulei pentru 30k de km sau orice alt milaj.

Exista filtre de ulei pe care scrie, sunt de 3 sau 4 categorii, pe Fram ultra synthetic scrie 20000 mile sau 32k km, dar pe bidonul de Castrol de 5 L nu scrie nimic.

Link spre comentariu
Acum 3 minute, Thunderer a spus:

Nu vreau sa polemizez, dar daca unul franeaza brusc in fata ta primul instinct iti spune sa-l eviti prin ocolire. Franarea nu garanteaza ca te opresti pana in el. 

Cei care conduc mult pe autostrazi si-au scos din instinct acest gest. Poti omori un nevinovat printr-o astfel de manevra. Iti este greu la inceput sa iti stapanesti instinctul dar daca ai ocazia sa vezi ca spectator la ce tragedii pot duce aceste manevre, nu-ti mai pasa de masina si daca o busesti fara prea mare regret de fundul celui din fata decat sa omori un nevinovat. 

In regulament nu scrie care este dinstanta pe care trebuie sa o pastrezi fata de masina din fata ta deci ramane la latitudinea fiecaruia in functie si de masina pe care o conduce ce distanta sa pastreze fata de cel din fata. La masinile mai noi poti seta distanta minima la care nu vrei sa se apropie masina ta de cea din fata si chiar daca tu apesi pe acceleratie masina incepe sa franeze. Deci tot ingineria va da un ajutor de nadejde.

Acum 13 minute, cocochannel a spus:

.Ok, in afara de faptul ca am observant ca edgiul meu e fabricat in Ontario,  in mod sigur o sa schimb marca,  NU scrie nicaieri ca e ulei pentru 30k de km sau orice alt milaj.

.... dar pe bidonul de Castrol de 5 L nu scrie nimic.

In loc sa te bucuri ca ai dat peste ulei lifetime tu il schimbi? Da se poate? :rade:

Link spre comentariu
Acum 32 minute, cocochannel a spus:

e lifetime doar ici pe forum.

Sau habar nu ai tu ... e si asta o posibilitate, nu zic ca esti prost (nici un motiv de sanctiune) dar cand postezi atata aici in loc sa dai o mica cautare, o cam dovedesti singur.

As zice ca am incredere in tine ca o sa descoperi singur, dar ... nu am. Oricum, mai incearca.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări