Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Accident rutier, cine credeţi că este vinovatul?

Postări Recomandate

57 minutes ago, cocochannel said:

Primul a facut legal, dar de regula te mai uiti si in spate cand calci frana si daca faci manevra rapid in fata unuia care are viteza, ala nu are nicio sansa.

Ai pus punctul pe i.

Sofer bun nu e cel care respecta à la carte regulamentul, ci cel care nu e implicat in accidente.

Ce folos ca ai franat regulamentar, daca te plimbi in scaun rulant ca urmare a accidentului creat de frana ta.

Fapt divers, nu mi s-a intamplat mie, ci unui membru al familiei. La examenul practic s-au luat puncte pentru franare brusca pe un galben la semafor. Argumentul examinatorului: te-ai asigurat ca franarea ta este securitara? In caz ca vezi ca ala de dupa tine vine ca tembelul, treci, atata vreme cat intersectia e libera. Asa ceva nu scrie in nici o lege, numai in cea a conservarii speciei.

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 11 ore, dany_cta a spus:

Nu mi-am luat doua masini dupa Smart. Smart-ul a fost a 3-a masina pe care am luat-o. Planul a fost sa iau un maxi-scuter de alergat prin oras, chiar ma uitam dupa Burgman dar am ales un scuter carosat, asa ca l-am luat. Pana in momentul ala mereu am avut cate doua masini.

Folosesc Smartul pentru ca este practic, din cauza locurilor de parcare care sunt o problema IMENSA in Constanta. Si merg cu el si la drum lung din comoditate, ca sa nu mai schimb masina.

Daca nu mi-as fi permis, nu as fi cumparat cele mai scumpe piese - alaltaieri am dat 1000euro la bmw pentru discuri de frana brembo + placute brembo de top si gume michelin alpin 6. Un om care nu isi permite, nu cumpara piese de 2 ori mai scumpe decat "originalele" bmw si chiar de 3 ori mai scumpe decat aftermarket normal. Si nu ar fi luat gume Michelin de top, ar fi mers pe khumo, tigar, debica, etc... orice ai tu pe masina, poate chiar modele ieftine de continental/good year, erau modele pe la 450-500lei bucata, totusi eu am dat 810lei bucata. Pentru ca nu imi permit ??

Si legat de consum, bmw-ul a facut in 3 saptamani peste 8.000km, deja ma duc iar sa schimb uleiul ca eu nu inghit faza cu long life, si nu a existat nici o singura alimentare care sa nu fie pana in gat, cat a incaput in rezervor. Poate vrei si poze cu bonurile de "gaz".

Chiar si smart-ul a primit bani destui cat sa cumperi inca cateva smart-uri, totul scump, totul de calitate, si doua seturi de gume noi noute, vara+iarna.

Un om care nu isi permite nu face de-astea.

Ma deranjeaza mult masina mare, dar am fost obligat de vreme, am facut o iarna cu Smart-ul si nu imi mai trebuie, la -10grade stateam cu arzator pe gaz in masina ca sa am caldura, are incalzire extra cu rezistenta electrica pe calorifer dar nu facea mare lucru, la drumuri scurte in oras nu apuca sa bage nimic, nici geamurile nu le dezaburea. Asa ca am hotarat, iarna o fac cu bmw-ul, smart-ul iese pe sosea din nou la primavara.

Am 3 masini pentru ca asta este ideal:

- o masina mica pentru alergat prin oras.

- o masina mare pentru familie, transport, etc...

- o masina sportiva pentru distractie ocazionala.

Nu exista nici un model care poate sa faca doua roluri simultan din astea doua in mod bun. Aia de oras nu poate sa fie sportiva din diverse motive, aia sportiva nu poate sa care mult sau sa transporte confortabil familia, e prea mica, aia de familie nu poate sa fie practica in oras/aglomeratie si nici nu poate sa fie sportiva, e prea mare. Si fiecare masina se conduce in felul ei. Nu amesteci felurile de condus, devi alt om cand treci de pe o masina pe alta.

Cum nu înghiți faza cu long life ? Pai aici ce zici ? 

"Am facut acum doua saptamani revizia la bmw, toate filtrele si uleiul full syntetic long life, a costat 500lei cu tot cu manopera. La logan costa cel putin dublu ! Cel putin dublu !" 

Te-au păcălit ăia și ti-au pus ulei long life ? Sau  uiți ce scrii la distanță de o săptămână ? Iar mi-am adus aminte ce Corsa " blocată in service "  , dany_cta ......dai tare in ele ! De ne îngheață mâinile si piciorele .:rade:

60000km pe  an cu Smart .......mai taie din ei ! Ai facut taxi ? 

Legat de Logan , pe drumuri nationale sau autostrăzi , cei care circulă cu viteză mică sunt maxim 10% din participantii la trafic , in general sunt persoane mai în vârstă , tu amesteci omul cu masina , Logan poate dar poate nu poate cel de la volanul masinii .

Ma faci al dracu si ma duc pe autostradă și fimez traficul , că să vezi că majoritatea care au Logan circulă cu 130...150hm/ h .

Eu stiu că tu ai fobie de Logan , dar hai să mai băgăm in aceași oală si alte anemii  , da ? Opel Corda ,WV Polo ,WV Golf cu motor de 1l , Octavia cu motor de 1l , Ford Fiesta ,Fiat 500 , Skoda Fabia , Opel Astra , Matiz ,Tico , in general masini care au motoare de 75...100cp , am bagat si Octavia cu motor mic pentru că masina este grea si motorul de 1l anemic .

Uite .....am fost la Constanța de două ori cu un Logan care are motor de 0.9l  am circulat cu ea aproape constant cu 150...160km/h , masina nu excelează în accelerații dar motorul o duce la 160hm/h , contează si cine o conduce .

Ca mașina de fiecare zi conduc o Kia Sportage GTline cu motor de 177cp , ajunge la 100km/h in 9,2 secunde , Loganul de 0.9l 90cp ajunge in 10,5 secunde , deci diferența mică , pe autostrada cu Kia tot cu 150...160km/h circul .

Editat de viobio
Link spre comentariu

Faust, tu esti o fiinta care pur si simplu nu intelege limba romana (oare intelege vre-un limbaj de comunicare, ma intreb?). Te rog sa te abti sa mai comentezi la posturile mele, esti mult prea incuiat ca sa poata cineva sa poarte o discutie cu tine.

Am pus ulei Castrol Edge Titanum care e marcat ca fiind long life, vrei factura ca dovada si pentru ala ? O am. Daca vreau sa il schimb eu mai devreme de 30.000 care naiba e problema ? Un ulei marcat ca fiind long life nu merge scurs din motor si inlocuit cu altul nou ? Daca ai bagat un ulei long life esti obligat sa il ti in motor 30.000km ????

Nici nu stiu de ce imi bat capul sa raspund unei fiinte ca tine fara nici un pic de logica.

Asa ca tine-ti gura pe viitor te rog frumos, nu mai cauza scandal aiurea doar pentru ca nu ai tu capacitatea sa intelegi un limbaj simplu de comunicare. Sau roaga pe cineva sa iti traduca special pentru tine intr-un mod in care intelegi.

Si legat de opel, nu am avut niciodata Corsa si nici nu am zis ca as fi avut vreodata, iar o iei pe aratura. Sti, nu e bine sa incepi cu bautura de duminica de la primele ore, si daca nu este bautura, atunci imi pare rau pentru tine, mi-e mila de astia batuti de soarta ca tine.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
Acum 6 ore, dany_cta a spus:

si doar astepta sa ajunga din urma masina din fata ca sa o depaseasca,

Da, da, astepta sa ajunga la aspiratie, sa fie depasirea eficienta. :rade:

Asa e, mai ales cand ai masina mai amarata, asa, ca oltcitul meu de pe vremuri sau smarturile actuale, e bine sa depasesti "lansat si turat", da' parca nici sa faci manevra la juma' de metru (in spatele, in stanga si dupa aia in fata celui depasit) nu-i chiar sanatos.

Link spre comentariu
Acum 27 minute, dany_cta a spus:

Ce ar fi sa inveti sa intri putin in lumea civilizata si sa comentezi ontopic

Chiar asa aici era vorba de 2 indivizi care au fost prost inspirați si s-au acorosat.

Tu ai inceput cu parerile tale personale pe care ti le spui pe orice tipic de parca tot ce debitezi ar trebui să fie lectura obligatorie pentru ceilalți.  

Editat de daniels
Link spre comentariu
Acum 5 ore, validae a spus:

Sunt curios dacă mai e vreun polițist printre colegii de forum, era bine de știut și părerea lui.

Din punctul meu de vedere și bazându-mă doar pe imaginile din filmare, eu cred că primul e clar vinovat, dar și cel din spate are vina lui....poate greșesc.

Pe tema asta cred că se poate comenta la nesfârșit fiindcă din imagini nu reies niște detalii importante privind semnalizarea, iar fiecare interpretează ce crede din punctul lui de vedere, așa cum s-a întâmplat și cu topicul despre alt accident, ăla cu motociclistul.....dar faptele sunt consumate, poate vom afla și alte amănunte de la colegii de prin Timișoara.

Și sunt curios ce cameră a făcut filmarea aia, că pare că se mișcă puțin.Parcă e făcută cu un telefon...

Am pus pe prima pagina un link:

https://www.gsp.ro/auto/noutati-auto/cine-are-dreptate-accidentul-auto-din-timisoara-care-imparte-internetul-cine-e-vinovat-582093.html?utm_source=antena3.ro&utm_medium=widget&utm_campaign=Antena3-live

unde scrie:

Citat

Şoferul amendat susţine că a respectat legea şi că cel care semnalizaze stânga şi a efectuat manevra e vinovat pentru că nu s-a asigurat. Pentru că ştim deja cine a fost amendat şi a rămas fără permis ne indică cum a interpretat Poliţia Rutieră din Timişoara vinovatul în cazul acestui accident.

Deci daca soferul amendat a fost cel de-al doilea => primul a semnalizat. 

Eu personal nu vad sa fi semnalizat vreunul dintre soferi. Insa merg pe ideea ca gsp.ro nu scrie prostii si vad scris ca soferul al doilea a fost amendat. Din punctul meu de vedere daca primul a semnalizat si a inceput sa efectueze manevra cel de-al doilea sofer este vinovat. 

P.S. Amenda cred ca a fost aplicata dupa vizionarea inregistrarii si poate a interogarii martorului ocular si nu doar dupa marturiile celor doi soferi. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Politia nu audiaza martori si nu administreaza probe video, decat neoficial, doar pentru curiozitatea politistului, dar nu se iau in considerare. Astea se fac in instanta. Politia nu are calitatea sa verifice credibilitatea probelor sau a martorilor. Ei pot sa foloseasca martori doar pentru alte proceduri.

Amenda a fost data pe baza declaratilor dupa procedura lor interna in functie de incadrarea accidentului, lucru care nu coincide mereu cu realitatea. Cel din fata poate a zis ca a semnalizat desi in video se vede ca nu semnalizeaza (o semnalizare iti face galben si pe sosea, sunt becuri de putere mare) si poate si martorul a vazut ca nu a semnalizat, dar politia poate doar sa ia de buna ce zic ceilalti, in timp ce cel din spate o fi zis ca asta din fata a franat brusc si el a incercat sa evite - clar, nepastrarea distantei de siguranta. Insa in instanta toate se pot schimba cand se administreaza probe si fiecare invata ce trebuie sa declare.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
Acum 16 minute, dany_cta a spus:

Politia nu audiaza martori si nu administreaza probe video, decat neoficial, doar pentru curiozitatea politistului, dar nu se iau in considerare. 

Pai si atunci in ce baza l-a amendat pe al doilea sofer???

E clar ca primul sofer a avut versiunea lui si al doilea sofer a avut versiunea lui.

Acum 18 minute, dany_cta a spus:

Cel din fata poate a zis ca a semnalizat desi in video se vede ca nu semnalizeaza (o semnalizare iti face galben si pe sosea, sunt becuri de putere mare) si poate si martorul a vazut ca nu a semnaliza

Sau poate ca primul asemnalizat si martorul a confirmat ca a semnalizat. De ce tot timpul crezi ca tu detii adevarul absolut, desi nu ai fost de fata? Eu cel putin plec de la ce au scris cei de la gsp.ro si incerc sa imi imaginez cum a fost, tu vad ca deja esti sigur cum s-a intampalt accidentul desi nu ai fost martor ocular. 

Tie ti se pare ca al doilea autoturism semnalizeaza??? A intra in depasire fara sa semnalizezi nu este infractiune? Despre asta vad ca nu scoti nici un cuvantm sau si tu procedezi la fel si ... corb la corb nu-si scoate ochii. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Acum 4 minute, adrian_pic a spus:

Pai si atunci in ce baza l-a amendat pe al doilea sofer???

E clar ca primul sofer a avut versiunea lui si al doilea sofer a avut versiunea lui.

Pentru ca al doilea a acuzat franarea primului, ceea ce a transformat tamponarea dintr-un caz de neasigurare intr-unul de nepastrare a distantei. Daca al doilea zicea doar ca facea depasirea si primul a intrat peste el, era alta treaba.

Acum 6 minute, adrian_pic a spus:

Tie ti se pare ca al doilea autoturism semnalizeaza??? A intra in depasire fara sa semnalizezi nu este infractiune? Despre asta vad ca nu scoti nici un cuvantm sau si tu procedezi la fel si ... corb la corb nu-si scoate ochii. 

Nu, nu este o infractiune ! Nu stiu de ce o tot dau toti cu infractiuni pe aici, infractiunea e cu amenda penala sau inchisoare, aici vorbim de contraventii, inveti despre ele si diferentele dintre ele la scoala de soferi, ai facut-o, nu ?

Link spre comentariu
Acum 39 minute, dany_cta a spus:

Nu, nu este o infractiune ! Nu stiu de ce o tot dau toti cu infractiuni pe aici, infractiunea e cu amenda penala sau inchisoare, aici vorbim de contraventii, inveti despre ele si diferentele dintre ele la scoala de soferi, ai facut-o, nu ?

In limba romana multe cuvinte sunt traduse aiurea si sunt folosite cu un sens gresit. Nu stiu ce tot esti ofuscat cand zic de infractiune.

Uite:

Citat
  • Le premier type infraction (1erdegré) concerne toutes les infractions qui n’ont pas été classées dans les autres catégories, tels que l’oubli du port de la ceinture ou de l’utilisation des clignotants ou encore l’arrêt volontaire dans une bande d'arrêt d’urgence.
  • La seconde catégorie (2ème degré) concerne les infractions qui peuvent mettre en danger indirectement une ou des personnes : brûler un feu orange, passer un appel sans kit mains libres, ne pas respecter les distances de sécurité etc.
  • Les infractions de la troisième catégorie (3e degré) sont les infractions qui mettent en danger des individus : brûler un feu rouge, dépasser dans une zone de traversée, etc.
  • Pour finir, la quatrième catégorie (4ème degré) englobe tous les actes qui mettent directement en danger des personnes et qui entraînent des dommages physiques en cas d’accident. Il faut savoir que les excès de vitesse rentrent en jeu dans une catégorie spécifique d’infraction.

Daca eu cunosc cuvantul infraction si il folosesc corect in romaneste, te deranjeaza? Esarfa in franceza = fular, fular in franceza = esarfa in romaneste, mignonne (miniona) in romaneste = mic de inaltime si in franceza = dragut, sarmant, etc. 

Ca sa poti totusi sa intelegi ce spun am sa folosesc cuvantul contraventie desi nu conteaza cum se numeste o incalcare a legii, ci important este ca aceasta incalcare a legii duce indubitabil la accident.  

Link spre comentariu
Acum 52 minute, adrian_pic a spus:

In limba romana multe cuvinte sunt traduse aiurea si sunt folosite cu un sens gresit.

Sorry, scriind tu pe un forum romanesc si in limba romana, ar trebui sa te faca sa folosesti "varianta romaneasca" a diverselor cuvinte, chiar daca tu stii si varianta "corecta".

Link spre comentariu

Acum m-am lămurit de unde vine calitatea aşa de slabă a filmării, precum şi tremuratul imaginii.Nu mă gândisem că cineva a filmat cu telefonul un monitor, mă aşteptasem ca acela să fi fost fişierul original.Dar chiar şi aşa, nu prea văd nicio semnalizare de direcţie la niciunul dintre cei implicaţi....mă îndoiesc să se fi alterat prin copiere imaginea în aşa hal încât să dispară clipitul galben din imagini.

În fine, probabil că nu s-a terminat chestiunea asta doar cu amendarea celui din spate, fiindcă eu unul dacă mă ştiam nevinovat şi ăla din faţă nu semnalizase virajul, mergeam până la Haga cu procesul...indiferent ce a decis poliţistul.Între noi fie vorba, chestiunea se putea rezolva ,,amiabil,, fiind un accident uşor, dacă cel vinovat îşi recunoştea vina şi-i dădea celuilalt asigurarea, dar dacă ăia sunt doi cocalari şi nu au căzut de acord, asta e....a ,,mediat,, poliţistul conflictul, cu adaos comercial.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări