Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Accident rutier, cine credeţi că este vinovatul?

Postări Recomandate

De unde ai tras tu concluzia ca am logat si nu m-am urcat in alta masina decat logan, nu stiu. Nu am avut niciodata logan dar asta nu inseamna ca imi pute logan-ul. Am fost o singura data prin 2005 cu un logan in afara Iasului si nici nu m-a speriat dar nici nu m-a entuziasmat. Prin oras insa am avut ocazia sa merg cu vreo 3 logan-uri si mi s-au parut ok pentru oras. 

De mult timp discutam insa abia acum am dat un verdict si nu cred ca l-am dat la plesneala.

Daca esti asa multumit de Smart si zici ca nu esti vitezoman de ce ti-ai luat inca 2 masini (bmw si cealalta masina la care scrii ca are 250hp) + o hayabusa sh?

Tu folosesti Smart-ul pentru ca nu iti permiti sa folosesti pentru 60.000km pe an una din celelalte doua masini. Nu numai carburant dar si intretinere. De aceea ti-am si zis ca esti frustrat, nu poti sa mergi normal si sa respecti viteza legala nici cu bmw-ul nici cu aia de 250hp nici cu hayabusa. Cu Smart-ul nu poti sa te dai in spectacol ca te-ai da fara nici o jena. 

Link spre comentariu
Acum 42 minute, adrian_pic a spus:

Daca esti asa multumit de Smart si zici ca nu esti vitezoman de ce ti-ai luat inca 2 masini (bmw si cealalta masina la care scrii ca are 250hp) + o hayabusa sh?

Tu folosesti Smart-ul pentru ca nu iti permiti sa folosesti pentru 60.000km pe an una din celelalte doua masini. Nu numai carburant dar si intretinere. De aceea ti-am si zis ca esti frustrat, nu poti sa mergi normal si sa respecti viteza legala nici cu bmw-ul nici cu aia de 250hp nici cu hayabusa. Cu Smart-ul nu poti sa te dai in spectacol ca te-ai da fara nici o jena. 

Nu mi-am luat doua masini dupa Smart. Smart-ul a fost a 3-a masina pe care am luat-o. Planul a fost sa iau un maxi-scuter de alergat prin oras, chiar ma uitam dupa Burgman dar am ales un scuter carosat, asa ca l-am luat. Pana in momentul ala mereu am avut cate doua masini.

Folosesc Smartul pentru ca este practic, din cauza locurilor de parcare care sunt o problema IMENSA in Constanta. Si merg cu el si la drum lung din comoditate, ca sa nu mai schimb masina.

Daca nu mi-as fi permis, nu as fi cumparat cele mai scumpe piese - alaltaieri am dat 1000euro la bmw pentru discuri de frana brembo + placute brembo de top si gume michelin alpin 6. Un om care nu isi permite, nu cumpara piese de 2 ori mai scumpe decat "originalele" bmw si chiar de 3 ori mai scumpe decat aftermarket normal. Si nu ar fi luat gume Michelin de top, ar fi mers pe khumo, tigar, debica, etc... orice ai tu pe masina, poate chiar modele ieftine de continental/good year, erau modele pe la 450-500lei bucata, totusi eu am dat 810lei bucata. Pentru ca nu imi permit ??

Si legat de consum, bmw-ul a facut in 3 saptamani peste 8.000km, deja ma duc iar sa schimb uleiul ca eu nu inghit faza cu long life, si nu a existat nici o singura alimentare care sa nu fie pana in gat, cat a incaput in rezervor. Poate vrei si poze cu bonurile de "gaz".

Chiar si smart-ul a primit bani destui cat sa cumperi inca cateva smart-uri, totul scump, totul de calitate, si doua seturi de gume noi noute, vara+iarna.

Un om care nu isi permite nu face de-astea.

Ma deranjeaza mult masina mare, dar am fost obligat de vreme, am facut o iarna cu Smart-ul si nu imi mai trebuie, la -10grade stateam cu arzator pe gaz in masina ca sa am caldura, are incalzire extra cu rezistenta electrica pe calorifer dar nu facea mare lucru, la drumuri scurte in oras nu apuca sa bage nimic, nici geamurile nu le dezaburea. Asa ca am hotarat, iarna o fac cu bmw-ul, smart-ul iese pe sosea din nou la primavara.

Am 3 masini pentru ca asta este ideal:

- o masina mica pentru alergat prin oras.

- o masina mare pentru familie, transport, etc...

- o masina sportiva pentru distractie ocazionala.

Nu exista nici un model care poate sa faca doua roluri simultan din astea doua in mod bun. Aia de oras nu poate sa fie sportiva din diverse motive, aia sportiva nu poate sa care mult sau sa transporte confortabil familia, e prea mica, aia de familie nu poate sa fie practica in oras/aglomeratie si nici nu poate sa fie sportiva, e prea mare. Si fiecare masina se conduce in felul ei. Nu amesteci felurile de condus, devi alt om cand treci de pe o masina pe alta.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
Acum 29 minute, dany_cta a spus:

ar fi mers pe khumo, tigar, debica, etc... orice ai tu pe masina, poate chiar modele ieftine de continental/good year, erau modele pe la 450-500lei bucata, totusi eu am dat 810lei bucata. Pentru ca nu imi permit ??

Pentru ca nu am luat niciodata masina SH (nu am noroc, deci nu vreau sa o iau in freza si sa nu faca fatza cat face atza)  nu mi-am permis sa pun pneuri budget.  Eu (si din ce ai scris tu reiese ca si tu esti la fel) sunt prea sarac sa imi permit lucruri ieftine. Daca alunecam cu masina imi dadeam pumni in cap ca nu am luat pneuri din gama premium. Totusi nu m-am aruncat nici la pneuri de 810 lei bucata (o factura m-ar ajuta sa te cred ca ce zici este si adevarat - ca ai zis ca sunt luate recent). Eu pot sa fac poze la ce pneuri am si sa dovedesc cu niste prinscreen-uri de pe ebay de unde le-am luat ( printscreen mai vechi de 2017 nu pot face dar am ceva pneuri luate). Anul asta am luat: GOMME PNEUMATICI PIRELLI P-ZERO NERO GT 225/45 R17 94Y XL DOT2018 (sunt pentru Logan!!!) 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
1 oră în urmă, adrian_pic a spus:

...Totusi nu m-am aruncat nici la pneuri de 810 lei bucata (o factura m-ar ajuta sa te cred ca ce zici este si adevarat - ca ai zis ca sunt luate recent).

Doar ce m-ai facut mincinos sau mi se pare mie ?

Sti ca in minim 5 ani de cand intru pe forumul asta nimeni nu a m-a prins vreodata cu vre-o minciuna chiar daca am fost destul de activ in anumite topic-uri si am fost contestat de multi ? Oare chiar am mintit atat de bine ? Sau de fapt nu am mintit niciodata ?

Oricum, daca vrei dovada, uite-o mai jos. Daca vrei si bonuri de motorina de cate 170-270lei (mereu full cat incape, si in filmare se vede ca aveam mai mult de 3 sferturi de rezervor si masina sta mereu cu plinul facut, daca scade aproape de jumatate ma duc si bag iar plinul) odata la 1-2-3 zile pot sa iti arat si de-alea o gramada, am adunat un pumn de bonuri in 2-3 saptamani. Nu ma duc la peco sa bag de 50-100-150lei, bag pana in gat mereu.

Si am pus si poza cu costul discurilor fata, la care mai e si costul senzorilor si manopera de schimbare, ceea ce urca pretul total la peste 1000euro, cat am afirmat eu.

De remarcat ca discountul este doar eco-taxa. Poate gaseam un pic mai ieftin cautand cu atentie, dar nu as fi gasit DOT din sept-2019, adica ele "erau inca calde", atat de proaspete sunt.

Factura discuri aici

Tot odata cu factura de discuri mai apare si manualul de la statia cb, o statie de asemenea premium, de 4-5ori mai scumpa ! decat una normala. Nu avanti, nu pni sau alte ieftinaturi, ci un President nou. Iar nu se confirma "ca nu imi permit".

Cu asta sper sa nu mai vad acuzatii de minciuna din partea ta. Si nici faze cu "nu iti permiti". Un om care nu isi permite nu cumpara cele mai bune lucruri mereu (NU cele mai scumpe, desi de multe ori coincid !).

Legat de masina noua, asa cum am mai zis si pe alt topic, eu personal consider ca trebuie sa existe prosti care sa le cumpere astfel incat baietii destepti sa poata profita. Eu nu sunt un prost care sa dea pretul de nou cand pot sa o iau mult mai ieftina imediat dupa aia, de ce sa fiu eu prostul care pierde bani doar pentru a fi "fudul" ca am cumparat un lucru nou ? Cine e frustratul aici ? Prefer cu banii pe care i-as pierde sa cumpar un produs de calitate (ca si cu gumele si restul). Daca as face o paralela la gume si n-as avea posibilitatea sa cumpar noi, probabil chiar as alege Michelin cu uzura minima si DOT foarte recent, (similar cu o masina straina) dar la mana a doua, decat Debica / oricare altele ieftine noi (similar cu Dacia). Similar si la masini. Dupa ce le-ai cumparat si folosit putin ambele sunt "la mana a doua", dar Debica nu o sa fie niciodata Michelin. Si nici loganul nu o sa fie BMW, oricat de nou ar fi el.

La cat de maniac sunt cu calitatea, iti dai seama ce panarama ar fi fost sa cumpar o dacie noua ?? :rade:As fi pus discuri brembo pe ea, telescoape koni, ar fi iesit cel mai mare kitch tuning posibil vreodata.

GmAbzal.jpg

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

ce scrie pe cutiile alea de Brembo? la mine scrie ca-s facute in china, fac marfa foarte buna chinezii nu zic, dar pe mine nu m-au dat pe spate. am vreo 20k km cu ele si observ ca scartie la plecare daca sta masina 2-3 zile nemiscata. am si discurile si placutele brembo, nu sunt combinatii. dupa ce faci ceva drum cu ele, sa-mi spui si mie ce parere ai, daca vrei. 

Link spre comentariu

Folosesc brembo din 2006, deci de 13 ani si sute de mii de km. Pe toate masinile am pus Brembo disc+placute, inclusiv pe Smart. Daca nu eram multumit nu mai plateam pretul premium, nu ? Nu am avut niciodata probleme cu scartaiala, eu zic sa degresezi bine si sa vezi sa nu ai scurgeri de lichid pe acolo.

Legat de Made in China, nu scrie asa ceva pe cutia pe care o am eu de la alta masina (alea de la bmw au ramas la service, nu le-am mai luat). Dar am specificat mereu pentru aia invatati cu ideologia comunista care nu au fost in stare sa depaseasca gandirea asta impusa: Tarile NU produc, firmele produc. Deci brembo e brembo, produs de brembo, nu este china, pentru ca china nu este o firma ca sa produca. China este o tara.

Eu cand fug de chinezarii, fug de lucrurile produse de toate firmele fantoma din china, nu de produsele de marca internationale produse in tara aia. Cumpar oricand un bosch made in china sau alta marca de renume. Cumpar firma, nu tara !

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Si ca de obicei, ca si la celalalt accident discutat pe forum, ajungem sa aflam cit de mica o au unii de trebuie sa compenseze cu masini mari dar second.

Nimic nou sub soare.

Rog un moderator sa inchida topicul pt ca deja nu se mai discuta despre accident ci despre parerea unuia despre masinile autohtone.

Link spre comentariu

Supa cum vad eu din clip sunt implicate viteza, lipsa unei distante sigure intre masini si neatentia la volan. Cel din spate avea viteza, nu a pastrat o distanta sigura pentru acea viteza (cca 5m avea, adica o linie si aproape 2 spatii), nu a fost atent sa poata frana la timp si nu a avut ce face decat sa depaseasca pentru a evita sa intre in cel din fata. Nici nu prea mai conteaza ce a facut cel din fata, el a incetinit iar cel din spate trebuia sa incetineasca, sa se asigure, sa semnalizeze si sa depaseasca pe stanga sau pe dreapta dupa cum semnaliza cel din fata. Cel din fata trebuia sa se asigure ca nu exista alta masina deja angajata in depasire si nu era.

Link spre comentariu
Acum 33 minute, sesebe a spus:

Si ca de obicei, ca si la celalalt accident discutat pe forum, ajungem sa aflam cit de mica o au unii de trebuie sa compenseze cu masini mari dar second.

Nimic nou sub soare.

Rog un moderator sa inchida topicul pt ca deja nu se mai discuta despre accident ci despre parerea unuia despre masinile autohtone.

Daca nu raspunzi - unii zic ca minti. Daca raspunzi - altii zic ca te lauzi. Acum care mai e frustratul ? Vechea capcana elforum in care toti cauta doar scandal.

Iti dai seama cat de mare o am dupa faptul ca masina preferata in ultimii 2 ani a fost Smart-ul. Masina aia a trebuit sa compenseze cu marimea sa pastram balanta.

Poate esti dragut sa imi raspunzi si mie la intrebarea ontopic adresata tie aici: https://www.elforum.info/topic/140197-accident-rutier-cine-credeţi-că-este-vinovatul/?do=findComment&comment=1832505

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
Acum 38 minute, Sharky a spus:

Da, noroc cu filmarea si cu martoru. L au ars pe teribilist.

Adrian, conteaza mult dimensiunea. Ce ai luat tu e dim ieftina. Pe f10 au bagat roti mari si scoti banu gros.

Nu e vorba de dimensiune, e destul de apropiata. E vorba ca este un model de gume ieftine de vara, la mai putin de jumatate de pret.

Si de la Michelin gaseam gume mai ieftine. Aceeasi dimensiune gaseam good year / dunloop / continental pe la 480-600lei si chiar Michelin pe la 5-600lei, dar eu am cautat si anumite calitati, nu m-a interesat doar dimensiunea si sa cumpar orbeste, zgomotul a contat mult, am luat modelul cu 69db, linistite pentru niste gume de iarna - cele luate de el au 72db, foarte zgomotoase pentru niste gume de vara, si pe deasupra am mai cautat si DOT recent. Sa cumperi in 2019 un dot 2018 (nu specifica luna, poate sa fie mai vechi de 1an) deja ai pierdut 1/4 din viata lor cu calitate maxima. Asa cum am zis, dupa 4 ani isi pierd mult din calitate, deja le-ai luat cu 1an vechime, mai au 3 ani de viata. Normal ca sunt mai ieftine.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
Acum 2 ore, mojnost a spus:

Supa cum vad eu din clip sunt implicate viteza, lipsa unei distante sigure intre masini si neatentia la volan. Cel din spate avea viteza, nu a pastrat o distanta sigura pentru acea viteza (cca 5m avea, adica o linie si aproape 2 spatii), nu a fost atent sa poata frana la timp si nu a avut ce face decat sa depaseasca pentru a evita sa intre in cel din fata. Nici nu prea mai conteaza ce a facut cel din fata, el a incetinit iar cel din spate trebuia sa incetineasca, sa se asigure, sa semnalizeze si sa depaseasca pe stanga sau pe dreapta dupa cum semnaliza cel din fata. Cel din fata trebuia sa se asigure ca nu exista alta masina deja angajata in depasire si nu era.

Si daca ala din spate avea viteza pentru ca accelera si se pregatea de depasire, semnaliza de mult timp si doar astepta sa ajunga din urma masina din fata ca sa o depaseasca, dar ala din fata a franat brusc si l-a luat pe cel din spate pe nepregatite, nu a mai iesit depasire asa cum era planuita.

Cand faci o depasire nu te duci in fundul celuilalt, mergi odata cu el si apoi accelerezi ca sa il depasesti, in afara vi cu avant, semnalizat, si, daca soseaua este libera, cand ajungi aproape de el te bagi in depasire, deja ai viteza mult mai mare decat a lui, poti sa franezi si sa te bagi la loc in caz de ceva, dar nu poti sa franezi destul de puternic daca si ala din fata franeaza maxim cum a franat in film. Vrei ca diferenta de viteza sa fie cat mai mare astfel incat sa faci depasirea cat mai rapid.

Poate e si asta o idee, nu ? Nu zic ca asa s-a intamplat, e doar o tema de dezbatere.

Link spre comentariu

Sunt curios dacă mai e vreun polițist printre colegii de forum, era bine de știut și părerea lui.Știu că era odată un coleg polițist, din păcate nu mai știu ce user folosea...

Din punctul meu de vedere și bazându-mă doar pe imaginile din filmare, eu cred că primul e clar vinovat, dar și cel din spate are vina lui....poate greșesc.

Pe tema asta cred că se poate comenta la nesfârșit fiindcă din imagini nu reies niște detalii importante privind semnalizarea, iar fiecare interpretează ce crede din punctul lui de vedere, așa cum s-a întâmplat și cu topicul despre alt accident, ăla cu motociclistul.....dar faptele sunt consumate, poate vom afla și alte amănunte de la colegii de prin Timișoara.

Și sunt curios ce cameră a făcut filmarea aia, că pare că se mișcă puțin.Parcă e făcută cu un telefon...

Editat de validae
Link spre comentariu

A fost si un film destul de dur, romanesc chiar, cu un smecher care a vrut sa dea o lectie la un smecher mai tanar si l-a facut sa depaseasca intr-o situatie in care nu avea vizibilitate si tanarul a calcat un copil. ala a provocat legal un accident, la fel ca si prima masina din filmare. 

Primul a facut legal, dar de regula te mai uiti si in spate cand calci frana si daca faci manevra rapid in fata unuia care are viteza, ala nu are nicio sansa.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări