informer Postat Aprilie 10, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2020 (editat) Salutare. Circuitul de incarcare al acumulatorului de la panoul solar este momentan acesta. Practic exista un switch (T2 +T3) pe care-l pun pe ON cand tensiunea acumulatorului scade sub 6.4V si pe OFF cand creste peste 7.2V. Incarcarea se face la un curent MAXIM de aprox 200mA limitat de capacitatea panoului (bine in interiorul limitelor pt. acumulator). Considerand incarcarea asta partea de CC, ce nu este satisfacator este ca lipseste partea de CV si in felul asta acumulatorul nu va fi niciodata complet incarcat --> sulfatare s.a.m.d. Cam asa: M-am gandit sa inlocuiesc cu ceva de genul circuitului de mai jos (am desenat rapid, sper sa nu fi gresit...): Comandand T2 de la uC s-ar realiza partea de CC de mai sus. Cand T2 este blocat s-ar transforma practic intr-un stabilizator de tensiune cu iesirea "alterabila" sa zicem intre 7.1V si 7.5V realizand partea de CV cu tensiune dependenta de temperatura. Rog comentati abordarea daca aveti disponibilitatea. Vedeti vreo problema in vreun caz (lipsa tensiune panou (noaptea) sau alte situatii)? L.E. As vrea daca se poate ca acest topic sa fie mutat la "Building log", ca de fapt asta este. Multumesc! Editat Aprilie 10, 2020 de informer Link spre comentariu
informer Postat Aprilie 10, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2020 (editat) L.L.E. 1. Alimentarea operationalului in sursa lui T1. 2. Suplimentata dioda interna cu una exterioara. L.L.E. Pare sa functioneze. Cred ca tranzistorul T2 nu mai este necesar... cand acumulatorul este descarcat si rasare soarele curentul de incarcare este cel maxim de care-i capabil panoul (<200mA) iar tensiunea in sursa creste odata cu tensiunea acumulatorului pana la pragul stabilit de combinatia Vref si Vdac, cu ponderile date de circuitul de insumare. Editat Aprilie 10, 2020 de informer Link spre comentariu
informer Postat Aprilie 11, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2020 Rezultate de azi dimineata si varianta de incarcator: Primul grafic reprezinta tensiunea de la panou in (mV) cu alternantele soare/nori. Al doilea reprezita curentul, prima parte crescatoare pana se ajunge la tensiunea maxima pt. CC, ulterior regimul CV. Partea aia concava e interesanta si-i datorata cresterii temperaturii acumulatorului (e negru si a fost expus la soare in perioada respectiva). Pe al 3-lea grafic se observa pragul de CV, pe al 4-lea curentul de incarcare (d-aia ii negativ). Link spre comentariu
informer Postat Aprilie 12, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2020 Update: saga continua ... "anemometru`" + versiunea 1.1 de "main board", cu imbunatatirile de la incarcator (restu-i OK). Link spre comentariu
informer Postat Aprilie 23, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2020 Update: 11 zile de la trimiterea comenzii pana la primirea PCB-urilor... nu-i rau pt. relatia cu China in conditii de criza... . Am trecut de pe DHL pe FedEx.... Link spre comentariu
rlodina Postat Aprilie 23, 2020 Partajează Postat Aprilie 23, 2020 Acum 1 minut, informer a spus: Update: 11 zile de la trimiterea comenzii ... Dă-ne mai multe detalii: cost, producător ... Link spre comentariu
vijelie02 Postat Aprilie 23, 2020 Partajează Postat Aprilie 23, 2020 Producatorul este @informer. Link spre comentariu
informer Postat Aprilie 23, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2020 Acum 19 minute, rlodina a spus: Dă-ne mai multe detalii: cost, producător ... www.pcbway.com 1 Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 23, 2020 Partajează Postat Aprilie 23, 2020 @informer chiar azi m-am uita la PCBWay (renuntatsem la ei si trecusem la jlcpcb) si am vazut ca au bagat iar China Post (stiu ca dureaza ... ) Cu DHL stiu ca aveau niste comisiona vamale cam ... neserioase, la FedEx cum e cu vama? Link spre comentariu
informer Postat Aprilie 23, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2020 Acum 6 minute, Stefan a spus: Cu DHL stiu ca aveau niste comisiona vamale cam ... neserioase, la FedEx cum e cu vama? FedEx-ul e mai "lejer" cu vama din urmatoarele puncte de vedere: 1. Nu mai ai nevoie de imputernicire pt. reprezentarea in vama, ca si acte trebuie trimise: dovada platii, declaratia cu ce-i in colet si C.I... eu trimit de obicei si proforma, sa fie acolo daca tot o am. 2. Nu se plateste acel comision de aprox. 100RON cat se plateste la DHL ca sa te "imprumute" pt. o zi... se platesc doar taxele, cash la curier... de ex. la acesta comanda am platit 23RON in total (in RO). 1 Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 23, 2020 Partajează Postat Aprilie 23, 2020 (editat) Aste e super bine, de DHL chiar imi era lehamite. Multumesc pentru raspuns si astept cu interes noi postari, unele scheme nu se vad prea bine dar probabail asta e secretul muncii tale. Ma tot gandesc de cativa ani sa fac o statie meteo autonoma, dar mai simpla ca ce ai facut tu, insa probabil o sa raman la stadiul de gandire. Editat Aprilie 23, 2020 de Stefan Link spre comentariu
informer Postat Aprilie 23, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2020 Recuperare piese pt. v1.1... sau pt. cei care au prins: RRR ... Link spre comentariu
informer Postat Aprilie 23, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2020 (editat) Acum 4 ore, Stefan a spus: Multumesc pentru raspuns si astept cu interes noi postari, unele scheme nu se vad prea bine dar probabail asta e secretul muncii tale. Daca te intereseaza (sau pe oricine altcineva) vreun anumit amanunt, am sa-l spun cu placere. Pozele se vad asa pt. ca fac captura de ecran si paste in postare... nu pot la o rezolutie prea mare, nu-i vorba de vreun secret. Nu ma intereseaza sa pun o documentatie exhaustiva a vreunui proiect dar nu cred ca cineva poate spune ca n-am raspuns, aici sau pe alte forumuri, la orice intrebare tehnica la care am fost capabil sa dau un raspuns. L.E. Cred ca am mai spus, singuru` lucru pe care-l urasc sunt "plangaciosii" aia care apar pe toate forumurile, nu depun nici cel mai mic efort sa invete sau sa inteleaga ceva si vor "sa faca un proiect" da` cineva sa le dea totu` mura-n gura... . Editat Aprilie 23, 2020 de informer Link spre comentariu
informer Postat Aprilie 24, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2020 "baza" v1.1 - asamblata 1 Link spre comentariu
informer Postat Aprilie 25, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2020 Update: anemometru asamblat. Partea logica alimentata stabilizat local la 3V3, partea analogica (unica) alimentata din stabilizator comandat la 2V8. Comunicare RS485 cu baza. Roza e invers pt. ca placa vine cu piesele in jos. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum