Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumpar digiti 7 segmente de dimensiuni mari

Stefan

Postări Recomandate

Cumpar 2 bucati (minim) digiti 7 segmente dublii (sau 4 simpli), adica asa ceva ld-d039g-c-afisaj-7-segmente-2-digit-99mm-verde-anod-comun-7789-1.jpg dar de dimeniuni mari.

Culoarea: rosu / verde si cat mai vizibil de la 20-30m pe timp de zi

Inaltime x latime digit: aproximativ 350mm (intre 300 si 400mm) x 175mm (intre 150mm si 200).

Nu conteaza cum sunt conectate segmentele din punct de vedere electric sau daca sunt cu LED-uri individuale, banda LED, module LED ... Conteaza insa ca LED-urile sa fie putin mai sus de calitatea aliespress, adica nu vreau LED la 0.2 bani bucata.

Manufactureaza cineva asa ceva? Sau am sanse sa gasesc pe undeva?

Cine nu a inteles ce doresc ii pot trimite detalii, desi nu prea vad ce nu e de inteles, pe privat.

Cam asa vreu sa arate, dar nu am nevoie si de punctele pentru secundar.

SFE-Wall-Clock-35.jpg

FUJZPOZIGJOT0EO.LARGE.jpg?auto=webp&width=1024&height=1024&fit=bounds

Editat de Stefan
Link spre comentariu

Se pot face din barete LED ,din alea ce se folosesc la reclame de firma sub  litere , sunt in jur de 10-12cmm ,la 12V ,daca sunt mici se pot pune la rand si 2-3  pe parte segment ,iese cifra si de 1metru.....

sunt si rezistente la apa....

Link spre comentariu

@Усилитель am idee cum și cu ce se poate face dar nu timpul și materialele necesare (nu la LED-uri mă referire).

De aici este prima poza https://www.sparkfun.com/tutorials/47 și de acolo scris in anunț de "module LED". Exista și alte variante mai simple sau mai complexe și desigur cu rezultate mai bune sau mai puțin bune.

@validae  sunt interesante acelea dar și eu cred că sunt cam scumpe, 75$ per digit eu consider că e cam mult. Mai găsisem și eu unele similare dar nu am găsit poze pentru a  vedea cum luminează.

Pasul următor, dacă nu o să găsesc pe cineva dispus să facă așa ceva, e să apelez la o firmă de reclame luminoase (sa vedem dacă mă bagă în seamă).

Dacă rezolv cu materialele mecanice (achiziție și debitare) partea cu ledurile o fac eu fără probleme.

Link spre comentariu
Acum 13 ore, Stefan a spus:

Multumesc domnule Florin dar din pacate sunt mici pentru ce am nevoie. Orium e bine de tinut minte poate pentru o aplicati viitoare de ceas.

iti dau 4 bucati si fa-mi si mie un program pt. ceas cu arduino si rtc ca eu chiar nu am timp

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări