Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor depanare capacimetru Proskit MT5110

ianosh

Postări Recomandate

La 04.11.2019 la 12:42, dan cod a spus:

Ceva poze se poate?

Salut. 

Pozele sunt în link.

Afișajul indică 002 pe toate domeniile. 

Sunt accesibile trei circuite integrate TL062, CD4017 și CD4066.

Am măsurat tensiunea pe ele și TL062 are 9V ca bateria de alimentare, iar CD4017 și CD4066 au 3,8V.

Piesele lipsă T4, T5 par a fi tranzistoare dar sunt legate ca diode după observațiile mele.

Mulțumesc pentru interes.

Poze

Link spre comentariu

Din moment ce sunt strapate doua terminale, e clar ca sunt diode acolo. N-au cum sa fie tranzistori, se vede clar pe cablaj. Cred ca e o protectie cu doua diode antiparalel la care s-a renuntat. Pe cablaj ai si cate un punct alb. Acelasi punct il ai si la T3, T6 sau T12. Sigur n-a fost marcat degeaba, dar daca sunt antiparalel, chiar nu conteaza cum le montezi, daca folosesti diode in capsula cu doua terminale.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Oare lumea nu mai stie sa faca poze care sa nu fie out of focus, cu reflexie puternica de la flash sau tremurate?

Se mai folosesc tranzistoare TEC-J ca protectii limitatoare de tensiune. Au capacitati si zgomete mai mici decit au de obicei diodele.

Link spre comentariu

Ce chipset are capacimetrul asta ? Ca nu poate fi ce ai enumerat mai sus. Daca chipsetul defect nu te mai chinui. Astea se defecteaza ca s-a masurat condensatori incarcati.

Link spre comentariu

Probabil e un cip ,,turnat,, direct pe cablaj, varianta de unică folosinţă.Acest tip de aparate nu merită timp pierdut cu încercarea de reparare, cel mult înlocuire de varistori pe intrare, când e cazul.Dar astea ieftine nici nu au protecţii eficiente, iar descărcarea unei tensiuni mai mari de circa 30V pe intrare e de obicei catastrofală...

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări