ianosh Postat Noiembrie 3, 2019 Partajează Postat Noiembrie 3, 2019 Salut Am un capacimetru Proskit MT 5110 cumpărat defect din care lipsesc două componente marcate pe cablaj cu T4 si T5. Mă poate ajuta cineva să identific componentele ? Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 4, 2019 Partajează Postat Noiembrie 4, 2019 Ceva poze se poate? Link spre comentariu
ianosh Postat Noiembrie 6, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2019 La 04.11.2019 la 12:42, dan cod a spus: Ceva poze se poate? Salut. Pozele sunt în link. Afișajul indică 002 pe toate domeniile. Sunt accesibile trei circuite integrate TL062, CD4017 și CD4066. Am măsurat tensiunea pe ele și TL062 are 9V ca bateria de alimentare, iar CD4017 și CD4066 au 3,8V. Piesele lipsă T4, T5 par a fi tranzistoare dar sunt legate ca diode după observațiile mele. Mulțumesc pentru interes. Poze Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 6, 2019 Partajează Postat Noiembrie 6, 2019 In capsula din aceea pot fi și diode și tranzistori. Este umblat la lipituri acolo? Din poza nu se vede bine. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 6, 2019 Partajează Postat Noiembrie 6, 2019 (editat) Din moment ce sunt strapate doua terminale, e clar ca sunt diode acolo. N-au cum sa fie tranzistori, se vede clar pe cablaj. Cred ca e o protectie cu doua diode antiparalel la care s-a renuntat. Pe cablaj ai si cate un punct alb. Acelasi punct il ai si la T3, T6 sau T12. Sigur n-a fost marcat degeaba, dar daca sunt antiparalel, chiar nu conteaza cum le montezi, daca folosesti diode in capsula cu doua terminale. Editat Noiembrie 6, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 6, 2019 Partajează Postat Noiembrie 6, 2019 Oare lumea nu mai stie sa faca poze care sa nu fie out of focus, cu reflexie puternica de la flash sau tremurate? Se mai folosesc tranzistoare TEC-J ca protectii limitatoare de tensiune. Au capacitati si zgomete mai mici decit au de obicei diodele. Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 Ce chipset are capacimetrul asta ? Ca nu poate fi ce ai enumerat mai sus. Daca chipsetul defect nu te mai chinui. Astea se defecteaza ca s-a masurat condensatori incarcati. 1 Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 (editat) Probabil e un cip ,,turnat,, direct pe cablaj, varianta de unică folosinţă.Acest tip de aparate nu merită timp pierdut cu încercarea de reparare, cel mult înlocuire de varistori pe intrare, când e cazul.Dar astea ieftine nici nu au protecţii eficiente, iar descărcarea unei tensiuni mai mari de circa 30V pe intrare e de obicei catastrofală... Editat Noiembrie 7, 2019 de validae Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum