Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ventilator centrifugal

liuro

Postări Recomandate

Buna ziua,

Am cumparat ventilatorul din imagine din targ, de la cine l-am luat a zis ca functioneaza. Eu doar l-am conectat la 220v la bornele aferente dar nu da nici un semn. L-am mai studiat si am vazut ca mai are un loc unde cred eu ca mai venea o mufa care are legatura cu functionarea daca nu mai este altceva defect. Unde cred eu ca vine o mufa conectata are urmatoarele semne PS+, PWM, HS, PS-. Va rog daca se poate sa ma ajutati cu ceva idei.

20191102_083437.jpg

20191102_083515.jpg

20191102_083544.jpg

Editat de liuro
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• liuro

7

• validae

3

• Nostalgic

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Atenție la electrocutare !

conecteaza 220 AC la mufa alba , Lași liber -protective earth(deocamdată nu e necesar să-l conectezi la împămîntare).

măsori în DC pe bornele 1-2-3-4-5

1-5

2-3

3-4

ne spui ce găsești.

Dar daca e cea ce banuiesc ,îți mai trebuie un modul, PWM input(e o intrare de impulsuri modulate în durată)de unde vin ? de la senzorul Hall?????? 

Înseamnă ca ventilatorul trebuie să se rotească să producă impulsuri la senzor Hall.

E încîlcită situația.

Dar poate și cu ideile celorlalți colegi poate o descurcăm.

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu

E posibil ca ventilatorul să poată funcţiona la turaţie maximă prin simpla conectare a pinului Pwm la borna plus sau minus a mufei de control.Pentru început, eu aş pune o rezistenţă de 10k să zicem.Cel mai sigur ar fi să studiaţi o schemă a unui aparat în care e montat un astfel de ventilator.Probabil prin centrale termice...

Am găsit o schemă la ruşi, care arată interfaţa de control a ventilatorului.http://www.вентиляторъ.рф/product/rg1300800-3612/

Însuşi ventilatorul generează o tensiune de 10Vc.c. pentru alimentarea unui circuit exterior de reglaj PWM.În mod normal se utilizează nişte module PWM dedicate, care se găsesc pe site-ul lor.https://www.alliedelec.com/product/ebm-papst/rmecv/70372006/

Editat de validae
Link spre comentariu

Salutare.  

Am rezolvat. Termistor defect, inlocuit si acum functioneaza la turatie maxima. De curiozitate am verificat la ps+,ps- ,si nu reda nimic . Cred că de acolo este pentru treptele de turatii . Oricum va multumesc pentru atenția acordată!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări