liuro Postat Noiembrie 2, 2019 Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 (editat) Buna ziua, Am cumparat ventilatorul din imagine din targ, de la cine l-am luat a zis ca functioneaza. Eu doar l-am conectat la 220v la bornele aferente dar nu da nici un semn. L-am mai studiat si am vazut ca mai are un loc unde cred eu ca mai venea o mufa care are legatura cu functionarea daca nu mai este altceva defect. Unde cred eu ca vine o mufa conectata are urmatoarele semne PS+, PWM, HS, PS-. Va rog daca se poate sa ma ajutati cu ceva idei. Editat Noiembrie 2, 2019 de liuro Link spre comentariu
Nostalgic Postat Noiembrie 2, 2019 Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 (editat) Eu cred că se alimentează cu 325v curent continu, conectare la PS+ și PS-. Editat Noiembrie 2, 2019 de Nostalgic Link spre comentariu
liuro Postat Noiembrie 2, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 Unde este mufa albă are scris pe cablaj 230v, cred ca unde este ps+ si ps- mai vine ceva pentru viteza de turatie. Dar nu stiu ce si cum . Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 2, 2019 Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 Ar ajuta dacă am şti ce model este, nu avea şi vreo etichetă pe undeva ? Link spre comentariu
liuro Postat Noiembrie 2, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 Da , mi-a scapat acest detaliu. Link spre comentariu
liuro Postat Noiembrie 2, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 (editat) Am mai gasit asa ceva .https://de.farnell.com/ebm-papst/rg130-0800-3612/radialgebl-se-115m3-h-230v/dp/1781452 Editat Noiembrie 2, 2019 de liuro Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 2, 2019 Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 Ăsta este modelul. Link spre comentariu
liuro Postat Noiembrie 2, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 Da, asa este, insa nu inteleg in care parte trebuie conectat. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Noiembrie 2, 2019 Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 (editat) Atenție la electrocutare ! conecteaza 220 AC la mufa alba , Lași liber -protective earth(deocamdată nu e necesar să-l conectezi la împămîntare). măsori în DC pe bornele 1-2-3-4-5 1-5 2-3 3-4 ne spui ce găsești. Dar daca e cea ce banuiesc ,îți mai trebuie un modul, PWM input(e o intrare de impulsuri modulate în durată)de unde vin ? de la senzorul Hall?????? Înseamnă ca ventilatorul trebuie să se rotească să producă impulsuri la senzor Hall. E încîlcită situația. Dar poate și cu ideile celorlalți colegi poate o descurcăm. Editat Noiembrie 2, 2019 de Nostalgic Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 2, 2019 Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 (editat) E posibil ca ventilatorul să poată funcţiona la turaţie maximă prin simpla conectare a pinului Pwm la borna plus sau minus a mufei de control.Pentru început, eu aş pune o rezistenţă de 10k să zicem.Cel mai sigur ar fi să studiaţi o schemă a unui aparat în care e montat un astfel de ventilator.Probabil prin centrale termice... Am găsit o schemă la ruşi, care arată interfaţa de control a ventilatorului.http://www.вентиляторъ.рф/product/rg1300800-3612/ Însuşi ventilatorul generează o tensiune de 10Vc.c. pentru alimentarea unui circuit exterior de reglaj PWM.În mod normal se utilizează nişte module PWM dedicate, care se găsesc pe site-ul lor.https://www.alliedelec.com/product/ebm-papst/rmecv/70372006/ Editat Noiembrie 2, 2019 de validae Link spre comentariu
liuro Postat Noiembrie 2, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2019 Luni am sa alimentez la mufa alba, am sa verific daca la cei 5 pini imi arata ceva si apoi alimentarea la pinul PWM. Daca ar functiona la turatie maxima, nu ma deranjeaza. Link spre comentariu
liuro Postat Noiembrie 4, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2019 Salutare. Am rezolvat. Termistor defect, inlocuit si acum functioneaza la turatie maxima. De curiozitate am verificat la ps+,ps- ,si nu reda nimic . Cred că de acolo este pentru treptele de turatii . Oricum va multumesc pentru atenția acordată! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum