Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Card SD schizofrenic

Vizitator Idal

Postări Recomandate

Salut. Am dat peste o problema cam bizara. Utilizam un card SD accesat printr-un device USB activ si la un moment dat s-a consumat acumulatorul, deconectandu-se fara a mai avea timp sa apelez la safe remove.  Dupa reconectare am observat ca aproximativ jumatate din fisierele de pe disk au disparut iar ulterior incercand cardul cu un alt reader am constatat ca respectivele fisiere au reaparut doar ca de data asta a disparut cealalta jumatate. Cu alte cuvinte in functie de card reader-ul utilizat, am acces la un grup de fisiere sau la celalalt, dar niciodata la toate simultan ?!  Ce ciudatenie ! In plus, pare ca s-au "eliberat" vreo 600 de mb pe care probabil ii mai recuperez doar cu recovery software.

Aveti idee ce se intampla? Sa copiez ce se poate si sa-i dau format sau exista o alta cale de revenire la normal ? Sa continui cu utilizarea acestui card ?

Editat de Idal
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

1

• skaarj

1

• Усилитель

1

Top autori în acest subiect

Și eu am un stick USB  cu 2 capete, unul clasic, celalalt întra în tel mobil cu android, l-am folosit o singura data, cu un telefon care nu mai e, acum vad ce este pe el și pe PC și pe noul telefon, dar nu pot șterge, formata, de pe nimic, spune a este protejat la scriere, nu reușesc sa anulez protecția, nu are buton fizic, nici în proprietăți nu găsesc ceva buton soft. Cineva idee ? 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Caută pe cineva cu un pic de experiență în Linux.  Cere-i să-ti facă o imagine a cartelei pe care să aplice ulterior programul "ddrescue".  Cartela rămâne intactă, toate prelucrările se fac pe imaginea ei. Vezi ce reușești să extragi cu progrămelul ăla că e al naibii de bun.  Mai poți apela și la "Active@Undelete", e comoară și ăsta. Porcării ca "getdataback" sau "fast recovery" îți mănâncă zilele și îți scoate cam 10...15% din ce pot ăștialalți doi.

Link spre comentariu

Incearca sa salvezi ce se poate de pe el recomand un total commander selectezi sa vezi si fisierele ascunse dupa ce ai salvat ce sa putut instalezi Recuva si cu ala incerci sa recuperezi ce ai pierdut ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări