Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung model UE40F6400AW

vergil

Postări Recomandate

Samsung model UE40F6400AW , sursa BN44-00622B

Acest tv a venit cu probleme de led-uri .

Avea imagine , sunet , dar nu se aprindea o bareta , din mijloc . Are 6 barete , a 13 leduri fiecare .

Am demontat panelul , si am gasit 8 leduri defecte ,  pe 4 barete .

Dupa inlocuire , la proba , fara sa montez panelul , ledurile se aprind toate , (are sunet ) numai ca dupa 2 minute se stinge o bareta , dupa alt minut , se stinge inca 2 barete , si in final raman numai baretele din mijloc ,  doua la numar . Nu inteleg de ce .

Culmea este ca se stinge intai baretele la care nu am inlocuit leduri . Tare ciudat , fiindca eu stiam ca ar trebui sa se stinga tot, daca ceva nu este in regula .

Tensiunile PCF pe sursa auxiliara si principala sant de 389V .

Pe conzii sursei principale , tensiunea de 389V apare numai dupa comanda on .

Atunci cand raman numai doua barete , tensiunea VF3+ , ramane la cea initiala de 85V , celelalte  VF4+/VF1+/VF2+ , scad la cca 30/35V . Tensiunile sant masurate pe conzii aferenti , respectiv , C9455/C9354/C9254/C9154.

As incerca o limitare de curent , dar nu-mi dau seama unde trebuie intervenit .

Cam stufoasa prezentarea , dar am considerat ca informatiile date sant minime si necesare cat de cat  .

Atasez schema sursei , si poze cu ea .

Astept ceva sugestii de la dv , si daca e nevoie , alte masuratori si verificari .

Va multumesc pentru atentia acordata .

20191031_165417.jpg

20191031_171654.jpg

samsung_ue32f6400_ue40f6400_ue46f6400_ue50f6400_ue55f6400_ue65f6400_ue75f6400_chassis_u85a.pdf

20191031_165841.jpg

Editat de vergil
Link spre comentariu

Din ce am demontat nu am vazut . Doar sa fie ascunse prin conectori .

Acum 7 minute, YO9IGS a spus:

Are diode smd pe barete? Cred ca mai sunt leduri la metastaza...

Inainte de al demonta functiona fara doua barete . Si alea pe mijloc . Acum alea raman in functie .

Tare interesant . In timpul ala de cca 5 minute , toate led-urile lumineaza corect .

Editat de vergil
Link spre comentariu

Diodele sunt chiar lângă conector, am găsit multe coapte, cat despre ledurile alea, sunt seria F, au deja 5-6 ani. Multe au consum mărit, măsurați comparativ tensiunea pe fiecare bareta

Link spre comentariu

Chiar pe bareta lângă conector, dar probabil la modelul dvs nu sunt. Am mai întâlnit probleme și la cupla dintre sursa și backlight, unii dintre conectori nu mai făceau bine contact la capătul de pe panel

Editat de YO9IGS
Link spre comentariu

Corectez ; sant 7 barete cu led-uri .

Am schimbat baretele intre ele , in ideea ca poate sant leduri afectate . 

Nici o shimbare .Acelea care se sting primele , le-am pus in locul celor care raman aprinse , si raman aprinse si acestea .

Ordinea de stingere este aceiasi .

Am facut o schita sa aflu cum sant imperecheate baretele . Numerotarea este data de mine , fiindca nu am o schema de conectare a baretelor

VF1 43V , merge la o singura bareta nr 7  . Se stinge a doua .

VF2 merge la doua barete inseriate , 1 si 2 , se sting primele

VF3  merge la doua barete inseriate ,3 si 4 , raman aprinse 

VF4  merge la doua barete inseriate 5 si 6 , se sting al treilea .

Stingerea se face ca un tremurat in trepte .

Am umblat si la conectori si pe placa si pe bareta . Tare prosti conectori , dar sant curati fara urme care sa arate ca nu face contact . Am spalat cu alcool contactele .

Nu-mi dau seama ce nu convine la drivere .

Poate aveti dv sugestii .

Repet , as incerca o reducere a curentului , dar e prea stufoasa schema , si nu-mi dau seama de unde l-as putea reduce .

Va multumesc pentru atentia acordata .

Link spre comentariu

Daca va  referiti la barete le-am schimbat intre ele  ?.

Am masurat tensiunea pe pinul 8 VCC , la drivere , este de 12,5V . 

Am verificat tensiunea pe pinul 28 , DRN1 ,  unde este inchis circuitul baretelor . La functionare este de 0,7 V , dupa stingere creste la 13/18V . Nu am verificat si la DNR2 in pinul 15 .

Cred ca intra in protectie . 

Parca nu as crede ca amndoua driverele sa fie defecte .

Link spre comentariu

Am patit asa ceva la baretele cu diode SMD, pe ele. Diodele au rezistenta inversa si pun ivertorul in protectie. Sunt coapte. Incearca sa elimini diodele (sunt doua pe bareta,la capatul dinspre conectori.) la baretele care nu se aprind. La mine a functionat.

Editat de Alextv
Link spre comentariu
Acum 2 minute, vergil a spus:

Nu are diode pe barete . A mai zis asta si YO9IGS .

or fi in alta parte ? 

Eu le-am cautat dar nu sant . Poate sant ascunse ? Cu aparatul de masura nu rezulta ca ar fi .

Nu ai inteles, sunt diode linga conectorul pe placa sursa , nu pe barete

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări