Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV LG37LH5000

stefan94stefan

Postări Recomandate

Si eu am primit un tv LG 37LG6000 MB.EAX39192001 panel LC370WUN (SA)(A1) , care se auzea ceva in invertor un bazait sa-i spun asa, si invertorul a fost defect, am gasit 2 mosfeti defecti si 2 condesatori umflati la partea cu pinii, deci pana nu vezi si masori nu stii cei acolo defect, dupa spuse este greu

Link spre comentariu
La 31.10.2019 la 11:44, stefan94stefan a spus:

Salutare , 

Am acest tv lcd iar problema este ca apare imaginea dupa aproximativ 20 minute 

Cer scuze pentru post dublu, am uitat sa citez initiatorul.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 53 minute, Florinel TV a spus:

Si eu am primit un tv LG 37LG6000 MB.EAX39192001 panel LC370WUN (SA)(A1) , care se auzea ceva in invertor un bazait sa-i spun asa, si invertorul a fost defect, am gasit 2 mosfeti defecti si 2 condesatori umflati la partea cu pinii, deci pana nu vezi si masori nu stii cei acolo defect, dupa spuse este greu

Am schimbat invertorul insa inainte de al conecta pe cel nou am alimentat iar din zona sursei se auzea un bazait destul de intens . De asta am intrebat daca ma poatea ajuta cineva cu schema surse pt a afla valorile condensatorilor . 

Link spre comentariu

Si zgomotul era de la sursa, dupa cum ai spus ca era de la invertor, eu din aceasta cauza am spus ca el este vinovatul, eu de unde sa stiu ca nu ai verificat sursa inainte, credeam ca ai verificat sursa, si credema depinde de defect si prima data la un tv se verifica sursa daca este buna si apoi treci mai departe, dar depinde si ce defect are tv-ul, daca nu are sunet de exemplu verifici alimentarea la ic. sunet si este atunci nu ai treaba cu sursa

Link spre comentariu
On 10/31/2019 at 12:44 PM, stefan94stefan said:

Salutare , 

Am acest tv lcd iar problema este ca apare imaginea dupa aproximativ 20 minute , am verificat sursa ,condensatorii sunt in regula se aude un zgomot ciudat din zona invertorului un bazait .

Care ar putea fi problema ? Multumesc . 

Atasez o poza cum arata inainte de a se aprinde iar dupa ce se aprinde are un mic freeze pe imagine apoi isi revine complet . O sa atasez o filmare .

100% display defect, ai trasee cu rezistenta marita pe sticla(VGL si VGH) incalzeste cu feonul de par colturile ecranului de sus si ai sa vezi ca imaginea va aparea mai repede sau foarte repede, daca este ecran cu drivere laterale se rezolva prin dublarea unor trasee intre driverul lateral si pcb-ul ecranului, daca nu ai mai facut asa ceva e mai greu pentru tine....,daca nu are drivere laterale scapi mai usor, ca nu trebuie decat sa modifici tensiunile(marite cu 4-5V) VGH si VGL pe t-con prin inlocuirea a doua rezistente smd de alta valoare la convertorul de tensiuni DC-DC......

Incalzeste prima data coltul stang de sus(nu mai tin minte care era cu probleme) daca nu apare imaginea intrun minut/doua, treci la coltul drept de sus......

Atentie! dai aer cald cu feonul de par nu cu altceva, asta scoate maxim 70 de grade si nu distruge ecranul oricat ai da cu el....

Link spre comentariu
2 hours ago, Koko said:

Vezi daca nu te ajuta asta Stefan.

Exact la acest display  LC370WUD(SB)(M1) m-am referit si eu (acum am vazut postarea ta, n-am observat ca sunt 2 pagini de topic), intradevar acest display nu are drivere laterale, acum sa vedem cu care varianta de remediere functioneaza mai ok displayul, cu a ta sau a mea....

Link spre comentariu

Revin cu raspunsul : 

Nu functioneaza treaba cu intreruperea traseelor VGH_ODD , VGH_EVEN 

Dupa ce am intrerupt nu mai afiseaza deloc imaginea doar cateva dungi orizontale.

Editat de stefan94stefan
adaugare informatii
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
La 04.11.2019 la 22:28, Costica Tv a spus:

100% display defect, ai trasee cu rezistenta marita pe sticla(VGL si VGH) incalzeste cu feonul de par colturile ecranului de sus si ai sa vezi ca imaginea va aparea mai repede sau foarte repede, daca este ecran cu drivere laterale se rezolva prin dublarea unor trasee intre driverul lateral si pcb-ul ecranului, daca nu ai mai facut asa ceva e mai greu pentru tine....,daca nu are drivere laterale scapi mai usor, ca nu trebuie decat sa modifici tensiunile(marite cu 4-5V) VGH si VGL pe t-con prin inlocuirea a doua rezistente smd de alta valoare la convertorul de tensiuni DC-DC......

Incalzeste prima data coltul stang de sus(nu mai tin minte care era cu probleme) daca nu apare imaginea intrun minut/doua, treci la coltul drept de sus......

Atentie! dai aer cald cu feonul de par nu cu altceva, asta scoate maxim 70 de grade si nu distruge ecranul oricat ai da cu el....

Treaba cu feonul functioneaza instant ,apare imaginea in cateva secunde in coltul din dreapta sus incalzit .

Link spre comentariu
19 minutes ago, stefan94stefan said:

Treaba cu feonul functioneaza instant ,apare imaginea in cateva secunde in coltul din dreapta sus incalzit .

Trebuie schimbate 2 rezistente pe t-con, este o metoda inventie proprie....cand ai chef sa te apuci de el, ma anunti si iti trimit metoda pe PM.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări