Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor Universal LCD Controller Board TV

surdu Alexandru

Postări Recomandate

10 hours ago, surdu Alexandru said:

Buna ziua,

Se pricepe cineva la treaba din poza ? 

Am cautat pe youtube si gasesc doar indieni..... din pacate nu inteleg limba si m-am pierdut. 

20191031_121320.jpg

Treaba din poza da de inteles ca vrei sa-ti construiesti un tv din ramasite..., un tester universal pentru displayuri nu arata asa....daca tu crezi asa ceva inseamna ca te-au pacalit chinezii....

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Am făcut eu un așa zis monitor TV folosind un display 15'6 de laptop și placa aia.

Cel mai enervant a fost să modific pozitia pinilor in panglica lvds, am reușit să rup câteva lamele ce blochează pinii.

Scrierea firmware-ului potrivi nu a impus probleme.

Link spre comentariu

Se poate dar mai trebuiesc cate ceva 

de exemaplu o sursa ( vezi la cati volti se alimenteaza placa de baza , de regula 12 v 4A) ,

cablurile care duc de la placa de baza la invertorul ccfl ,

senzorul de telecomanda , 

placuta cu comenzi si cablu aferent ,

softul pentru acea placa de baza ( controler board )

Pe de alta parte nu poti fii ajutat daca nu oferi detalii...... ce display ai , ce cotroler board ai , cablul ala lvds se potriveste intre placa si display?

https://www.aliexpress.com/item/32983434457.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.49f71e29tqKd5b&algo_pvid=7e7acbf8-c96e-48a6-b72d-9b6e7995711f&algo_expid=7e7acbf8-c96e-48a6-b72d-9b6e7995711f-16&btsid=d2feaf1c-c169-4ec0-acb9-a90adbfc8c9e&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_6,searchweb201603_52

Una este sa ceri ajutor ca sa faci un tv din display de laptop cu controlerul ala universal si alta e sa intrebi daca se pricepe cineva la treaba din poza  ..... cred ca userul yokoono a facut cea mai buna remarca la superba ta intrebare.

Apropo mai alexandru de unde esti ca nu se vede locatia....

Editat de larbaloo
Link spre comentariu

Daca ai alta meserie, nu-ti mai pierde timpul cu improvizatii....gasesti in talcioc tv-uri pe un pret de nimic, care se pot repara relativ usor daca ai ceva cunostinte de electronica.....

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Sunt sigur ca Alexandru are televizor acasa si ca treaba din poza nu este o necesitate ci mai mult tine de placerea de a mesterii ceva si bucuria de a vedea ca si functioneaza , asa ca tinand cont ca deja ai aceste componente cauta in continuare si vezi ca indienii aia mai vorbesc si in engleza cateodata .

Editat de larbaloo
Link spre comentariu
1 hour ago, larbaloo said:

Sunt sigur ca Alexandru are televizor acasa 

Pai nu prea mai are televizor ca i-a spart ecranul...:rade:

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
On 11/4/2019 at 5:35 PM, larbaloo said:

Se poate dar mai trebuiesc cate ceva 

de exemaplu o sursa ( vezi la cati volti se alimenteaza placa de baza , de regula 12 v 4A) ,

cablurile care duc de la placa de baza la invertorul ccfl ,

senzorul de telecomanda , 

placuta cu comenzi si cablu aferent ,

softul pentru acea placa de baza ( controler board )

Pe de alta parte nu poti fii ajutat daca nu oferi detalii...... ce display ai , ce cotroler board ai , cablul ala lvds se potriveste intre placa si display?

https://www.aliexpress.com/item/32983434457.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.49f71e29tqKd5b&algo_pvid=7e7acbf8-c96e-48a6-b72d-9b6e7995711f&algo_expid=7e7acbf8-c96e-48a6-b72d-9b6e7995711f-16&btsid=d2feaf1c-c169-4ec0-acb9-a90adbfc8c9e&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_6,searchweb201603_52

Una este sa ceri ajutor ca sa faci un tv din display de laptop cu controlerul ala universal si alta e sa intrebi daca se pricepe cineva la treaba din poza  ..... cred ca userul yokoono a facut cea mai buna remarca la superba ta intrebare.

Apropo mai alexandru de unde esti ca nu se vede locatia....

sunt din bucuresti, ma poti ajuta sa il fac ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări