Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programator... sau ce-o fi?

Postări Recomandate

Printr-un concurs de imprejurari fara importanta in contextul acesteui topic, a ajuns la mine placuta din poza, care cred ca este un programator.

Mai departe nu am reusit sa merg si de unde l-am primit nu am reusit sa aflu detalii.

M-am gandit ca este posibil ca dvs sa aveti o idee ce este aceast montaj daca vedeti niste poze.

Am postat aici pentru ca pe bottom aceasta placuta are un PIC.

Acestea sunt pozele pe care le-am facut placutei in cauza.

Atat cablajul cat si realizarea imi fac impresia ca sunt ale unui profesionist.

Firele colorate din stanga au fost taiate - conectorii sunt refolositi de la un PC probabil -, acolo ar fi trebuit sa fie un conector.

Cipul de pe bottom are inscriptionarea aproape imposibil de citit dar cu lupa cred ca am reusit sa deslusesc ceva de genul 18F2550. Poate gresesc.

L-am conectat la PC si il simte dar nu il vede si nici in Device Manager nu apare.

Multumesc.

20190919_225502.jpg

20191027_161607_20191027_161643900.jpg

IMG_20191027_160002603_20191027_160010860.jpg

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

Multumesc @bercioiu.

Am inteles ca, daca ar fi PicKit2, ar trebui sa aiba 5 fire pentru programare.

Si apoi, zici ca este o clona, eu nu stiu originalul pentru ca este un domeniu necunoscut deocamdata pentru mine, de ce are asa de multe variante pentru a planta diferite cipuri? 

Edit: cautandu-l pe net dupa eticheta PicKit2 am gasit urmatorul anunt.

Nu cred ca poate fi considerata reclama deoarece produsul este indisponibil.

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

Da, acum este clar, scrie in acel anunt destul de explicit ce este si la ce se foloseste.

- Are soclu pentru programare on board, nu mai e nevoie de niciun adaptor
- Are si conector ICSP pentru o eventuala programare a unui microcontroller in circuit
- Programeaza microcontrolere care functioneaza la 3,3 sau 5 V selectabil prin jumper
- Se conecteaza la portul USB, nu necesita alimentare separata, functioneaza cu soft-ul original PICkit2 de pe site-ul MicroChip (testat cu ultima versiune: PICkit 2 v2.61).

- Programeaza o serie foarte larga de microcontrolere: PIC12F (8 pini), PIC16F (14, 18, 20, 28 si 40 pini), PIC18F (18, 20, 28 si 40 pini), pecum si memorii EEPROM Cxx, practic toate microcontrolerele PIC uzuale.

Probabil ca dupa ce voi instala softul necesar va fi recunoscut de computer.

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări