costyndj Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 Buna seara, am si eu nevoie de ajuor pentru adaptarea unui modul hipoacustic de la un interfon. Un vecin are soneria pe iluminat (cate un bec in fiecare camera) si s-a montat interfon in bloc, s-a montat un modul hipoacustic care prin intermediul unui triac (bt139) face comanda acelor lumini. Acum soneria nu mai este functionala si am facut o adaptare astfel incat butonul pentru sonerie sa fie in paralel cu triacul, dar exista riscul ca la cuplarea butonului si triacului in acelasi timpsa cedeze triacul. Ma poate ajuta cinvea cu o varinta incat sa evit defectarea triacului? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 (editat) Triacul nu cred că poate fi defectat dacă e şuntat de un contact.Ar fi util de postat schema aplicaţiei... Editat Octombrie 29, 2019 de validae Link spre comentariu
costyndj Postat Octombrie 29, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2019 Schema este simpla, a functionat in modul in care butonul sunteaza triacul, dar a cedat triacul si circuitul snubber - probabil s-a sincronizat inchiderea ambelor circuite Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 (editat) Păi simpla îndepărtare a optocuplorului şi montarea butonului soneriei (izolat de alte circuite) în locul tranzistorului acestuia ar trebui să fie suficientă.Bineînţeles, cu un triac funcţional... Nu văd de ce ar ceda triacul câtă vreme sarcina lui e cel puţin teoretic pur rezistivă (nişte becuri).Poate utilizatorul are şi ceva becuri cu balast electronic, ce produc oarece autoinducţii.. Editat Octombrie 29, 2019 de validae Link spre comentariu
costyndj Postat Octombrie 29, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2019 Pai nu vreau indeparatrea optocuplorului, vreau functionarea atat cu optocuplor cat si buton Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 Păi să înţeleg că doriţi ca optocuplorul să fie acţionat de interfon, iar un alt buton (cel de la uşa apartamentului) să acţioneze în paralel soneria ? Atunci ar trebui să legaţi butonul soneriei de apartament în paralel cu fototranzistorul optocuplorului.Butonul fiind izolat de orice alt circuit. Link spre comentariu
costyndj Postat Octombrie 29, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2019 Perfect!. O sa incerc cu din oprocuplor, ideea e ca pe cablaj am un optocuplor MOC3043 ce are tot un triac nu tranzistor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum