svsu Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 Am in posesie un balun de YO8RAA. Turnat in rasina. Pe el scrie doar GENOVA 10180 3. Mufa de conexiune la coaxial este rupta. Exista vre-un diluant sau alta solutie de a elimina rasina (dura) ca sa pot ajunge la mufa, spre a o inlocui? Link spre comentariu
puriu Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 Rasinile de turnare nu se dizolva, nici nu se topesc. Daca rasina este epoxidica, la 100 de grade se ramoleste si se poate sfarama usor. Se pune obiectul la fiert intr-o oala, se scoate si se sfarama materialul (surubelnita, cutit, etc.) cat este fierbinte. Daca rasina este poliesterica trebuie o temperatura ceva mai mare (flacara, jet de aer cald, etc.). 1 Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 Asa la prima vedere pare rasina poliesterica , nu se poate dizolva .In caz de ultima solutie se poate incalzi cu fohn special cu aer fierbinte ,trage de mufa ,poate iese .La influenta aerului cald rasina devine mai casanta , se poate incerca "sapa"cu surubelnita plata ascutita. Link spre comentariu
svsu Postat Octombrie 28, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2019 Am tun de aer cald si letcon cu jet de aer cald. Oi vedea. Link spre comentariu
Haralambie Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 @svsu, vezi daca poti infinge o unghie in ea. E posibil sa nu fie solida. Link spre comentariu
yo3fhm Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 Acum 14 ore, puriu a spus: Se pune obiectul la fiert intr-o oala, se scoate si se sfarama materialul (surubelnita, cutit, etc.) cat este fierbinte. Pot confirma ca asa am desfacut o multime de miezuri de transformatoare chopper recuperate din surse in comutatie. Am incercat initial sa le tai cu freze de stomatologie, si n-am reusit decat sa sparg miezurile. Apoi mi-a venit ideea de a le fierbe. Si a mers ! Referitor la pozele postate, nu ma pot pronunta. Dar as incerca cu metode alternative, bazate pe actiune termica in special, asa cum s-a si precizat : jet de aer cald, fierbere ... Poate n-ar strica sa incercati cu un varf de letcon sa vedeti daca stratul exterior se topeste. Oricum, dupa ruptura din partea inferioara, pare mai mult un fel de plastic, decat rasina. Totusi, un lucru nu-mi e prea clar. Ce fel de miez este in interior ? Ce se vede in interiorul "oalei" din material albicios (ca sa nu-i spun neaparat "rasina"), pare a fi un soi de capac de oala de ferita. Nu seamana cu miezurile toroidale utilizate de obicei pentru balunuri. Link spre comentariu
svsu Postat Octombrie 30, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2019 (editat) Este un Balun 1/4 american de 4kw. La desfacerea mufei, aceasta s-a rupt din corpul de antimoniu. Rasina este dura cam ca cea epoxidica. Nu intra unghia iar la surubelnita de abia se zgarie. Puteti lua legatura cu YO8RAA pentru detalii. Editat Octombrie 30, 2019 de svsu Link spre comentariu
yo3fhm Postat Octombrie 30, 2019 Partajează Postat Octombrie 30, 2019 Acum 5 ore, svsu a spus: Este un Balun 1/4 american de 4kw. [...] Puteti lua legatura cu YO8RAA pentru detalii. Pai n-am de ce sa-l caut pe YO8RAA, ptr ca nu eram interesat de detalii. Va intrebasem de aspectul materialului care se vede, in ideea in care daca nu veti ajunge sa-l desfaceti in siguranta, poate macar sa il refaceti din alt material. Ati spus clar ca "Am in posesie un balun de YO8RAA" - asadar am interpretat asta drept un balun construit de YO8RAA Probabil ca ati vrut sa scrieti "balun de la YO8RAA" , hi. Eu unul as incerca sa-l fierb si apoi as testa cum rezista materialul alb la actiune mecanica. Poate reusiti sa-l sectionati pe circumferinta, folosind o freza circulara , asa cum am mai incercat si eu (dar fara sa incalzesc ansamblul, din pacate). Alte idei nu am, imi pare rau... Oricum, daca reusiti, poate ne povestiti si cum veti fi facut ! Succes si 73! Cezar YO3FHM Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum