Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antena auto tip "shark fin"

maciu1

Postări Recomandate

Salut, am facut rost de o antena auto, tip "shark fin". Sub carcasa se ascund 2 module, in fiecare intrand cate un cablu coaxial. Poate cineva sa-mi spuna ce rol au cele 2 module si daca trebuie folosit un amplificator activ? Am incercat sa conectez modulele pe rand sau in paralel cu un radio auto vechi, fara succes. Nu receptioneaza nimic.

Multumesc pentru sfaturi!

P_20191025_130045_vHDR_Auto.jpg

P_20191025_130017_vHDR_Auto.jpg

P_20191025_130340_vHDR_Auto.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maciu1

4

• validae

4

• gauss

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acele module ar fi trebuit să conţină amplificatoarele pentru cele două antene, dar se pare că plăcile nu sunt echipate.În aceste condiţii antena e improprie unei recepţii radio adecvate, în locul ei orice fir de sârmă de minim 50 cm fiind mult mai bun.Aţi putea chiar încerca utilizarea acestei ,,antene,, ca suport pentru un fir de oţel cromat (o spiţă de bicicletă sau de umbrelă) care să joace rol de antenă radio.Acela ar putea fi fixat într-o gaură dată pe mijlocul ,,aripioarei,, şi lipit la firul ,,cald,, al cablului coaxial.

Link spre comentariu

Ar trebui si alimentate ... , daca nu s - a facut la probe . Desi daca n - au nici o componenta plantata ( poate cel cu ecran sa aiba ) , e tot aia . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Poate or fi plantate cu ceva piese pe partea care nu se vede, numai iniţiatorul ne poate spune, eu n-am desfăcut din astea până acum....logic ar fi să aibă amplificare inclusă şi alimentare la 12V prin cablul coaxial.

Editat de validae
Link spre comentariu

Am atasat si 2 poze cu spatele celor 2 module. Cel cu tabla verticala, e la fel de chel si pe spate, ca si pe fata. Celalalt, are pe spate un "scut" de tabla, lipit de pcb. Fara sa-l dezlipesc, nu se vede nimic sub el. 

P_20191027_105646_vHDR_Auto.jpg

P_20191027_110105_vHDR_Auto.jpg

Editat de maciu1
Link spre comentariu

Este doar o antena GPS.

Pentru FM ar trebui sa aiba antena de minim 40-50cm .

La masinile moderne , fara a fi regula , antena FM este o depunere , sau un dipol , metalizat/a pe unul din parbrize cu un amplificator conectat cat mai aproape de geam si apoi cablu coaxial .Depunerea este in zona invizibila a geamului .

Link spre comentariu

Dacă nu sunteţi interesat de funcţia de antenă GPS a dispozitivului, puteţi să-l ,,adaptaţi,, cum am arătat mai înainte, adăugându-i pe post de antenă ,,tijă,, o spiţă cromată fixată de tabla superioară.Cablul va fi bineînţeles prevăzut la capătul ce intră în autoturism cu o mufă compatibilă radioului existent...

Link spre comentariu

Destul de ciudat . Antenele GPS sunt active ( de obicei ) . De ce or fi montat si a doua placuta ( prima sa zicem ca e suport pentru antena ... ) ?

Editat de gauss
Link spre comentariu

Probabil că e doar o versiune ,,low cost,, a unei antene care se fabrică şi în varianta cu amplificare inclusă.Folosirea a două plăcuţe e dată probabil de posibilitatea utilizării a două antene cu polarizări diferite...

Link spre comentariu

Ok, se pare ca e doar pt GPS. Asa ca, am facut rost de alta, care are si tija clasica de antena. Trebuie sa vad acum semnificatia cablurilor coaxiale ce intra in carcasa. Sint 2 alaturate gri-negru si mai e unul mov. Toate au mufa FAKRA tata. Am atasat si schema electrica, dar apar doar 2 cabluri, din care clar unul e pt GPS. Sa fie al 3 lea cablu de alimentare? 

Din pacate, pcb ul e prins in nituri de sasiul ansamblului, si nu pot sa l ridic, sa vad unde se duc cablurile. 

P_20191028_112927_vHDR_Auto.jpg

P_20191028_113112_vHDR_Auto.jpg

P_20191028_113138_vHDR_Auto.jpg

P_20191028_120904_vHDR_Auto.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări