woodoo Postat August 30, 2007 Partajează Postat August 30, 2007 salutare... am si eu un transformator de 3 4.5 6 7.5 9 si 12 V..problema e ca nu-i merge polaritatea.....(transformatorul il am de la cineva)....stie cineva cum vin firele...sau ce are de nu-i merge polaritatea..??? Link spre comentariu
cipcirip Postat August 30, 2007 Partajează Postat August 30, 2007 Vezi ca firele de iesire (cc) nu`s lipite unde trebuie- trebuie lipite pe contactele din mijloc ale comutatorului de polaritate; vezi sa nu fie si ala defect... Link spre comentariu
niq_ro Postat August 30, 2007 Partajează Postat August 30, 2007 transformatorul lucreaza in curent alternativ, deci nu are polaritate (vezi http://www.niqro.lx.ro/docs.htm ), dar cablajul de l-ai pus pare de la un alimentator care are pe langa transformatorul cu mai multe prize la infasurarea secundara, un comutator, o punte redresoare si un condensator de filtraj)... ca sa ne lamurim ce e fa-i o poza si de sus... Link spre comentariu
Dr.L Postat August 30, 2007 Partajează Postat August 30, 2007 pune firlele de iesire paralel cu condesatorul(daca masori tensiunea pe condeastor aflii polaritatea,eventula si daca alimentatorul functioneaza) Link spre comentariu
woodoo Postat August 30, 2007 Autor Partajează Postat August 30, 2007 asta e poza de sus Link spre comentariu
edy_wheazel Postat August 30, 2007 Partajează Postat August 30, 2007 Cum a zis si Dr.L, ala din stanga sus e condensatorul de filtraj. De pe acela poti sa scoti tensiunea de iesire, si la cum se vede minusul este jos. Link spre comentariu
niq_ro Postat August 31, 2007 Partajează Postat August 31, 2007 ca sa fie clar ce zicem noi, ti-am desenat pe poza unde sunt plusul si minusul... unde ai tu conectate firele exista un comutator de polaritate care intr-o parte are minus pe firul gri cu dunga neagra si in partea calalta ai plus pe firul gri cu dunga neagra... asa ca ai grija ce alimentezi... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum