Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformator..

woodoo

Postări Recomandate

salutare... am si eu un transformator de 3 4.5 6 7.5 9 si 12 V..problema e ca nu-i merge polaritatea.....(transformatorul il am de la cineva)....stie cineva cum vin firele...sau ce are de nu-i merge polaritatea..???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

2

• woodoo

2

• cipcirip

1

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Vezi ca firele de iesire (cc) nu`s lipite unde trebuie- trebuie lipite pe contactele din mijloc ale comutatorului de polaritate; vezi sa nu fie si ala defect...

Link spre comentariu

transformatorul lucreaza in curent alternativ, deci nu are polaritate (vezi http://www.niqro.lx.ro/docs.htm ), dar cablajul de l-ai pus pare de la un alimentator care are pe langa transformatorul cu mai multe prize la infasurarea secundara, un comutator, o punte redresoare si un condensator de filtraj)...

ca sa ne lamurim ce e fa-i o poza si de sus...

Link spre comentariu

ca sa fie clar ce zicem noi, ti-am desenat pe poza unde sunt plusul si minusul... unde ai tu conectate firele exista un comutator de polaritate care intr-o parte are minus pe firul gri cu dunga neagra si in partea calalta ai plus pe firul gri cu dunga neagra... asa ca ai grija ce alimentezi...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări