Stefan Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Cum îmi recomandați să monteze ventilatorul din imaginea de mai jos? Adică să scoată aer din sursa sau sa bage? Spațiul dintre PCB și ventilator este de aproximativ 5mm, deci nu prea are circulație de are și nici nu suflă direct către elementele active. Sursa sta într-un spațiu închis pe 5 părți și nu pot modifica nimic în acest sens. Link spre comentariu
YO9IBC Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Toate sursele sunt facute sa scoata aerul cald din interior. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Am încercat, odată sa pun la calculator, ventilatorul, sa sufle aer rece, doar ca s-a supra incalzit si s-a oprit, l-am pus sa scoata si nu au mai fost probleme. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Sa sufle spre exterior. E si ceva mai silentios. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 24, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2019 La sursele ATX cu ventilator de 120mm aerul este suflat spre componente și în mod indirect iese prin laterală. O sa incerc cu ventilatorul sa scoată aer, așa cum îmi recomandați, deși ventilator-ul original era fix invers. Link spre comentariu
alcon Postat Octombrie 25, 2019 Partajează Postat Octombrie 25, 2019 (editat) Ventilatoarele montate in aceasta pozitie sunt ceva mai speciale, la 220, ca in amplificatoarele AMCRON. Editat Octombrie 25, 2019 de alcon Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 25, 2019 Partajează Postat Octombrie 25, 2019 daca ai priza de intrare si de iesire pentru aer poate sa traga de afara, dar dupa cum arata cutia iese aerul numai pe la fire. sper ca nu e sursa de la printer. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 25, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2019 Eee speri, fix aia e. Nu am mai suportat zgomotul produs de ventilatorul original și am decis că trebuie să-l schimb. Vroiam să-i bag un noctua dar la 75 lei parca nu merita. Am luat un sunon mai silențios că noctua ai mult mai ieftin, e adevărat că și debitul de aer e mai mic dar eu cred că face față. Ventilatorul original bagă aer spre PCB și ieșea prin niste mici fante (aflate în dreptul condensatorilor de ieșire) și pe la conectorii cu șurub. Partea nasoala e că sursa e băgată în carcasa imprimantei și e acoperita pe 5 laturi. Acum am pus ventilatorul să tragă aerul din sursă și să-l arunce afară, nu știu dacă am făcut bine dar dacă o să crape o schimb fără probleme. Link spre comentariu
Postări Recomandate