Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sens montare ventilator pentru sursa din poza

Postări Recomandate

Cum îmi recomandați să monteze ventilatorul din imaginea de mai jos? Adică să scoată aer din sursa sau sa bage?

Spațiul dintre PCB și ventilator este de aproximativ 5mm, deci nu prea are circulație de are și nici nu suflă direct către elementele active.

Sursa sta într-un spațiu închis pe 5 părți și nu pot modifica nimic în acest sens.

IMG-20191024-185518.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Eee speri, fix aia e. :rade: Nu am mai suportat zgomotul produs de ventilatorul original și am decis că trebuie să-l schimb. Vroiam să-i bag un noctua dar la 75 lei parca nu merita.

Am luat un sunon mai silențios că noctua ai mult mai ieftin, e adevărat că și debitul de aer e mai mic dar eu cred că face față.

Ventilatorul original bagă aer spre PCB și ieșea prin niste mici fante (aflate în dreptul condensatorilor de ieșire) și pe la conectorii cu șurub. Partea nasoala e că sursa e băgată în carcasa imprimantei și e acoperita pe 5 laturi.

Acum am pus ventilatorul să tragă aerul din sursă și să-l arunce afară, nu știu dacă am făcut bine dar dacă o să crape o schimb fără probleme.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări