Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modul inchidere centralizata

niq_ro

Postări Recomandate

Desi majoritatea alarmelor auto au incorporata si partea de inchidere centralizata, ma interesa construirea (achizitionarea) unui modul independent

Din cate stiu eu, ele au 2 intrari (inchidere, deschidere care sunt active pe impuls/conectare la masa) si 2 iesiri ca in mod normal stau in stand-by iar la inchidere alimenteaza timp de 0,7 secunde actuatorul, apoi trece in stad-by, iar la deschidere alimenteaza cu polaritate inversa timp de 0,7 secunde actuatorul... faza e ca uneori una din intrari raman la masa :shock:

am gasit pe net cateva scheme cu monostabile si una cu un microcontroler....

astept idei, comentarii :roll:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

8

• cosmin_cosmin_1

2

• Incepator

1

• Abram Burel

1

Vizitator fumil

Desi majoritatea alarmelor auto au incorporata si partea de inchidere centralizata, ma interesa construirea (achizitionarea) unui modul independentDin cate stiu eu, ele au 2 intrari (inchidere, deschidere care sunt active pe impuls/conectare la masa) si 2 iesiri ca in mod normal stau in stand-by iar la inchidere alimenteaza timp de 0,7 secunde actuatorul, apoi trece in stad-by, iar la deschidere alimenteaza cu polaritate inversa timp de 0,7 secunde actuatorul... faza e ca uneori una din intrari raman la masa :shock: am gasit pe net cateva scheme cu monostabile si una cu un microcontroler....astept idei, comentarii :roll:

Din punct de vedere al programarii unui pic si a proiectarii hard-ului nu e mare lucru, e destul de simplu... Ce e mai dificil e partea radio a telecomenzii (in special receptorul). Doua pic-uri 508A se preteaza perfect aplicatiei. Daca una din intrari ramine la masa faptul se datoreaza fie receptorului de telecomanda fie fenomenului de "agatare" sau "latch-up" datorat unei insuficient de bune filtrari a tensiunii de alimentare. Poti incerca un condensator de filtraj suplimentar pe alimentare...
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator aladin

niq_ro, acum vreo 6-7 ani am montat si eu vreo cateva inchideri. Din cate imi amintesc, la inchiderile centralizate exista unul sau doua actuatoare care au mai mult de doua fire (cred ca 5). Acestea au rolul de a transmite la releul de comanda al inchiderii semnal pentru celelalte actuatoare, plecand tocmai de la rotirea cheii din usa.Nu poti face rost de unul din asta?

Link spre comentariu

da sunt si cu 5 fire, da' au modulul ala de inchidere de care ma plang eu... mie nu-mi trebuie, pe masina am alarma cu modul de inchidere inclusa.. da' e bine sa ai unele de rezerva :wink: .. modulele astea nu se vand separat, doar cu actuatoare

Link spre comentariu
Vizitator aladin

Sper sa nu gresesc, dar din cate imi amintesc, unii instalatori inlocuiau modulul ala de legatura si comanda cu relee de faruri la inchiderile facute artizanal. Pentru ca, de fapt, modulul ala e un releu care mai contine si legatura cu alarma. Eu personal n-am desfacut nici unul, vb. doar din auzite (si amintiri).Am o promisiune de la cineva ca-mi aduce un set de actuatoare din recuperari. Daca se tine de cuvant fac niste teste si anunt.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator eugenro2001

Daca te mai inteeseaza, am ridicat eu schema de la modulul de inchidere de la unul dintre Citroen-urile mele.

E cu tranzistoare si e ceva facut de fabrica, care functioneaza si dupa 18 ani.

am postat schema primita de la eugenro2001 la adresa niq.dap.ro/diverse.htm

Link spre comentariu

super schema :lol: ... ai avut ceva rabdare s-o "scanezi" :shock: eu am tot incercat sa fac asta, da' ... :oops: ideea e ca cam toate schemele sunt asa, deci e mult mai usor acum sa depanez una :wink:PS: care are timp sa faca un cablaj in Eagle?

Link spre comentariu
Vizitator eugenro2001

O sa fac o poza la cablajul original si o sa o postezAm "scanat" - modul receptie infrarosu (imi trebuie un TEA 550 sa imi fac telecomanda)- modul comanda lumini- modul nivel lichid de racire- modul comanda aeroterma adica e un fel de climatronic, prestabilesti temperatura si el misca flapsul aer cald/aer rece pana obtine ceea ce trebuie cu ajutorul unui termistor montat pe plafon- modul comanda aer conditionat

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări