Vizitator Tyrex Postat Octombrie 23, 2019 Partajează Postat Octombrie 23, 2019 Cumpar urgent potentiometru 15k. Potentiometrul din imagine este dintr-un aparat de sudura IGBT inverter si a fost rupt. Noul potentiometru nu trebuie sa arate exact la fel insa valoarea sa trebuie sa fie de 15k ohm. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 15K este valoare masurata sau este marcata pe corpul potentiometrului? Se poate repara schimbind axul cu unul de la un alt potentiometru. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 (editat) Ciudata valoare . N - am intalnit pana acum . Sa nu fie un 10K sau 22K , devalorizat . Zic si eu ... Poate ar merita niste probe cu cele doua valori , nu stiu cat de critici sunt cei 15K ( daca sunt reali ) . Editat Octombrie 24, 2019 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Acum 21 minute, sesebe a spus: Se poate repara schimbind axul cu unul de la un alt potentiometru. Modelul asta e inchis cu niste nituri tot din antimoniu turnate odata cu carcasa.Odata polizate, in cazul cand nu se rup, nu prea mai ai ce nitui dupa ce schimbi axul. Avand in vedere cat este de folosit, acolo trebuie ceva robust, care sa reziste la manevrare curenta de catre maini care nu stiu ce e sub butonul pe care-l invart. Tot schimbatul ar fi solutia ideala, dar valoarea asta n-am prea intalnit-o. Link spre comentariu
audiofil Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Pot sa va ajut,doar sa-mi mai spuneti:linear sau logaritmic va trebuie!Eventual si lungimea si diametrul axului. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 cu variatie liniara trebuie Ar fi bun un potentiometru bobinat si robust . Link spre comentariu
Vizitator Tyrex Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 15k este valoarea masurata. Nu de mine, eu fiind plecat din tara, ci de un prieten care repara tv-uri in weekend. Presupun ca este liniar. Lungimea axului nu prea conteaza avand in vedere ca vine montat pe fața aparatului. Acum 3 ore, audiofil a spus: Pot sa va ajut,doar sa-mi mai spuneti:linear sau logaritmic va trebuie!Eventual si lungimea si diametrul axului. Acum 3 ore, audiofil a spus: Acum 4 ore, audiofil a spus: Pot sa va ajut,doar sa-mi mai spuneti:linear sau logaritmic va trebuie!Eventual si lungimea si diametrul axului. Va rog sa-mi spuneti cum pot lua legatura cu dumneavoastra. Va multumesc. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 De obicei potentiometrele din invertoarele de sudura nu fac altceva decit sa regleze o tensiune iar in situația asta valoarea absoluta a potentiometrului este irelevanta (in anumite limite). Eu cred ca acolo era un potențiometru de 10K si recomand un potențiometru capsulat-închis ermetic. Eu asa ceva folosit unde a trebuit schimbat. Nu găsesc acum link-ul. Link spre comentariu
Vizitator Tyrex Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Acum 1 minut, sesebe a spus: De obicei potentiometrele din invertoarele de sudura nu fac altceva decit sa regleze o tensiune iar in situația asta valoarea absoluta a potentiometrului este irelevanta (in anumite limite). Eu cred ca acolo era un potențiometru de 10K si recomand un potențiometru capsulat-închis ermetic. Eu asa ceva folosit unde a trebuit schimbat. Nu găsesc acum link-ul. Din ce am sapat si eu pe net asta rezulta. In majoritatea invertoarelor de sudura acel potentiometru e de 10k. Nenorocirea asta da valoare 15k totusi. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 (editat) De 4,7 K am schimbat ( cred ca ) o suta ... Sudorii mai reglau amperajul cu piciorul , de lene sa se aplece ... Am plantat in loc tot originalul , si cu buton , ca asa scrie la pravila , si era pe bani . Chiar si in ( termenul de ) garantie . Editat Octombrie 24, 2019 de gauss Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 (editat) Depinde si cum este implementat pot-ul in reglaj ( mi s-ar parea mai normal sa fie reglaj al curentului, nu al tensiunii... ), daca de valoarea sa depind anumiti factori interni atunci nu poate fi modificat decat prin recalibrarea reglajului. Cel mai sigur este sa se analizeze schema invertorului, ori sa se scoata schema din montaj de catre cineva priceput. PS: Singura sursa comerciala de potentiometre 15k abordabila ( ca pret ) am gasit a fi ebay, dar sa stai o luna pentru un potentiometru... Editat Octombrie 24, 2019 de Marian Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 În multe invertoare acel potențiometru reglează o tensiune interna utilizata ca referit pt comparatorului de reglaj curent. Nu reglează tensiunea de la iesire. Link spre comentariu
Vizitator Tyrex Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Acum 16 ore, Tyrex a spus: Cumpar urgent potentiometru 15k. Potentiometrul din imagine este dintr-un aparat de sudura IGBT inverter si a fost rupt. Noul potentiometru nu trebuie sa arate exact la fel insa valoarea sa trebuie sa fie de 15k ohm. Dupa lungi dezbateri care au durat 5 minute am hotarat sa cumpar doua. Unul de 10k si unul de 15k ( asta daca-l gasesc) de preferat de la acelasi coleg de forum. Asadar astept oferte. Link spre comentariu
Nicusor Lupu Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Este mai usor de gasit daca scriati denumirea si modelul invertorului.Eu am un potentiometru B10K de la un AWELCO MIKRO 164. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Vezi sa fie cu ax din plastic ..........pt izolare.........Nu stii ce meserias mai manevreaza aparatul. Link spre comentariu
Postări Recomandate