Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

masina de spalat

POLAKU2002

Postări Recomandate

Buna seara.Vin cu o intrebare despre o problema des intilnita la masinile de spalat atiti cu programator electronic cit si mecanic....functioneaza perfect pina cind ajunge la programul de clatire...se opresc si gata nu mai merg mai departe...am 2 de rezolvat ...una cu programator mecanic cealalta un ariston hotpoint aqs73d29....trage apa splala normal da apa afara si se opreste....nu am reusit niciodata ce explicatie sa fie...ma puteti ajuta cu ceva sfaturi din experienta voastra_multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

2

• validae

2

• POLAKU2002

2

Top autori în acest subiect

Eu aş verifica (şi)electrovalvele de alimentare cu apă.Ca să se ajungă la programul de clătire, presostatul trebuia deja să fie bun, altfel nu detecta presiunea apei din cuvă şi nu începea spălarea.Am găsit electrovalvă cu scurtcircuit, iar culmea e că mai fusese schimbată o dată....

Dacă electrovalvele sunt bune, poate fi afectată comanda lor, triace defecte, sau conturnări pe placă, pe sub mufe.Am găsit scurtcircuit creat chiar sub suportul de plastic al mufei, până n-am dat jos tot suportul cu pini cu tot, nu am putut vedea carbonizarea creată de conturnare...

Editat de validae
Link spre comentariu
1 oră în urmă, validae a spus:

.Ca să se ajungă la programul de clătire, presostatul trebuia deja să fie bun, altfel nu detecta presiunea apei din cuvă şi nu începea spălarea.

Asta e valabil la presostatele cu un singur contact. 

Link spre comentariu

Vedeţi totuşi ce presostat utilizează (cu unul sau mai multe contacte de nivel) şi verificaţi-l.Dar dacă la o maşină cu controller e posibil să dea rateuri şi partea de soft (memorie coruptă)...la una cu programator mecanic poate fi vorba şi de un contact imperfect la plăcuţa programului de clătire.Aţi putea încerca să mutaţi programatorul manual cu un pas şi să vedeţi dacă după aceea continuă normal.La cea cu controller eu aş verifica pe placă ,,la sânge,, tot ce ţine de conectica mufelor, presostat, motor spălare, pompă evacuare.Vedeţi că uneori pompele de evacuare se blochează din cauza unor monezi, nasturi sau alte corpuri străine căzute din haine şi anomalia poate fi aleatorie, nu permanentă....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări