Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor DC/DC TRACO POWER TMH0512D

radasous

Postări Recomandate

• Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radasous

23

• Mitica M.

14

• gauss

2

• bmsorin

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 47 minute, miticamy a spus:

CITAT:   Ce-i drept, in anumite momente ale variatiei riplul disparea aproape complet.

Pai cand scade de la 13 la 10V convertorul este oprit, deci nu mai are cine sa genereze zgomotul.

Nu este oprit, tensiunea de intrare este 5V.

Am refacut torul, am bobinat cu sarma mai subtire, cam un metru lungime. Bobinele au 13mH, riplul a scazut pe la 35mV

Link spre comentariu
Acum 7 minute, miticamy a spus:

CITAT: Nu este oprit, tensiunea de intrare este 5V.

Pai si ce daca are 5V la intrare, convertorul poate fi oprit de bucla de control. 

Sa-l ia naiba cu bucla lui, am spus mai devreme ca ma depaseste subiectul...pentru asta am si cerut ajutor. Intrebarea este daca exista o sansa sa functioneze corect, adica fara sa scoata cateva zeci de mV riplu de la comutare peste tensiunile continue sau il elimin si folosesc o sursa cu traf+redresare+stabilizator.

Link spre comentariu

Am conectat masa pe unul din conectorii bnc, din motive de crocodil. Oricum, riplul se influenteaza semnalele vizualizate, este fiarte vizibil pe dreptunghi. Pe sinus doar la frecvente peste 5kHz este deranjant.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, radasous a spus:

Am conectat masa pe unul din conectorii bnc, din motive de crocodil. Oricum, riplul se influenteaza semnalele vizualizate, este fiarte vizibil pe dreptunghi. Pe sinus doar la frecvente peste 5kHz este deranjant.

Cum ar fi un drosel mic (200mA) pe fier, cu intrefier,  cu doua bobine egale pe doi galeti legate in serie, una pe plus si una pe minus?

Link spre comentariu

Parerea mea, personala, e sa cauti un traf si fa o sursa externa. Din ''plosnita'' aia nu ai ce scoate, in plus, in masuratori audio daca suprapui peste semnalul util, brum sau artefacte de inalta frecventa niciodata nu o sa ai o masuratoare reala. Apar fenomene de intermodulatie care o sa altereze rezultatele reale. Exista preamplificatoare audio unde sursa, cu traf de retea normal, este montata separat in alta  carcasa fata de cea a preamplificatorului. Si, gandeste-te ca, nu sunt aparate de masura. 

Link spre comentariu
Acum 10 ore, Kosmin a spus:

Iata un exemplu cum se masoara riplul(a se vedea cum conecteaza sonda osc.) https://youtu.be/kBgtcc82u0Y?t=527  si in acelasi timp diferenta dintre cele 3 tipuri de filtre.

Riplul a fost masurat cu montajul alimentat si semnale aplicate pe intrari, masa conectata pe una din mufele de intrare. Oricum, nu este important cat de exact l-am masurat ci ca exista si influenteaza anbaliza semnalelor aplicate pe intrare. In poza de mai jos pe intrarea verde este aplicat semnal dreptunghiular de 1kHz, verificat pe alt osciloscop. Intrarea rosie este in scurt. Osciloscopul usb are limita superioara 20kHz, deci nu vede corect frecventa de comutare a sursei.

image.thumb.png.b4bd1a17807f1618143017f392e40e43.png

Asta este +12V, fara componenta continua, vizualizat pe celalallt osciloscop:

MAP001.thumb.jpg.6d9a41c37f74a46ac2cc437a64cdd37e.jpg

Acum 7 minute, miticamy a spus:

Oscul analogic inca place unora:

Am si analogic, asta usb cu care ma chinui este bun (teoretic...) pentru fft.

Link spre comentariu

Daca aveti 2 acumulatori de ups recuperati (12v @7Ah sau ceva similar) va propun sa alimentati placa cu pcm2902 si sa vedeti daca se comporta la fel. Din ce observ in ferestra de Visual Analyzer aveti un semnal de 1,15Vpp si acele operationale oricat de prost ar avea PSRR-ul nu inteleg de ce ar baga un asemenea zgomot pe palier. Poate vreunul din ele lucreaza cu iesirea aproape de saturatie? (tot cu osciloscopul se poate vedea si asta)

Link spre comentariu
Acum 18 minute, Mitica M. a spus:

Daca aveti 2 acumulatori de ups recuperati (12v @7Ah sau ceva similar) va propun sa alimentati placa cu pcm2902 si sa vedeti daca se comporta la fel. Din ce observ in ferestra de Visual Analyzer aveti un semnal de 1,15Vpp si acele operationale oricat de prost ar avea PSRR-ul nu inteleg de ce ar baga un asemenea zgomot pe palier. Poate vreunul din ele lucreaza cu iesirea aproape de saturatie? (tot cu osciloscopul se poate vedea si asta)

Ideea cu acumulatori este buna, la fel, verificarea cu osc in diferite puncte este utila. Operationalele de pe intrarea pcm2902 sunt cu amplificare unitara, TL082CP de la TI, le-am si schimbat la un moment dat cand am crezut ca cele montate initial erau de calitate indoielnica. Zgomotul apare si la semnale mici, chiar si cu intrarea in scurt, si se modifica daca umblu la filtrajul de pe convertorul dc-dc.

Link spre comentariu

U1 si U2, eu ma refeream la U3 si U4 (daca semnalul dreptunghiular provine de la vreunul) insa vad si niste trigger-e schimtt pe schema, cel mai probabil ele au acest rol de a furniza semnalul dreptunghiular. Pe osciloscopul real cum arata palierul dreptunghiului dupa primul trigger?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări