Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa liniara nereglabila 5V/2A cu LT1085

un_razesh

Postări Recomandate

Stati sa vad daca am rezistori de puteri maricele, sau macar sa vad cum ii combin ca sa obtin cei 10ohmi/3W.

Chiar voiam sa intreb cum pot sa ii fac un test in sarcina....ca pana acum a fost in gol...golutz.

Link spre comentariu

Nu trebuie neaparat 10Ω.

Poate fi orice valoare intre 4.7Ω si 16Ω, binenteles de putere ceva mai mare ca sa nu iasa fumul din ea (minim 5W pt 4.7Ω si 2W pt 16Ω. Banuiesc ca are un radiator ok pe el.

Link spre comentariu

Am spus 10 Ohm pentru a vedea cum se comporta sursa in regim normal de functionare (5V/500mA). Altfel, este OK oricare din valorile de rezistenta pomenite aici, cu conditia ca LT1085 sa aiba radiator (desi producatorul se lauda ca puterea disipata este limitata intern, eu nu m-as baza pe asta!) pentru ca la 1A va disipa circa 6W!

Link spre comentariu

Cam asta e colectia de rezistente de putere, altele nu am :

DSC02015.JPG

Alea mari de 1k si cele de 1k2 ies din discutie.

Alea mici verzi sunt chiar de 10ohmi insa nu stiu ce putere au, pot fi si de 1w, 2 w poate 3 w.  Au 11mm lungime si 3mm diametru.

Astea de jos de 3R3 cred ca sunt de 5w sau 7w, naiba sa le ia ca la cautare pe net cu HTR SV7A nu gasesc nimic.

Daca inseriez doua din astea si urc la 14w cu 6R6 n-o fi prea mult pentru traf?

Partea proasta e ca n-am pasta pentru radiator (am uitat pur si simplu). Am niste vaselina siliconica si un trz vechi EFY 38s (dac-o mai avea ceva in el !)

LE : Tare mi-e ca daca papa 1A sa nu am ceva peste 8W pe radiator. Am 10,72V tens de iesire din traf, 13,cevaV dupa redresare, minus cei 5V de la iesire ori 1A imi iese un pic peste 8W. Radiatorul e ok , e suficient de mare, cu 4,1C/W.

LLE : Le pun pe alea 2 verzi in paralel si in serie cu una de 3R3 ? Ar fi undeva pe la un 8ohmi cu 10W.

Editat de un_razesh
Link spre comentariu

Daca ai citit link-ul despre DC trap, atunci mare atentie la izolarea condensatoarelor. Acele condensatoare au 240Vca pe pini fata de impamantare (si fata de mâna ta). Izoleaza-le bine, nu te baza pe izolatia din plastic negru. Aceea nu este pentru 240V. Nu de alta, dar langa traf si carcasa... nici nu stii unde si cand te pişcă. 

Electrosecuritatea inainte de toate!

Link spre comentariu

O poza spune tot :

DSC02017.JPG

Culmea culmilor acel EFT 38S inca mai avea pasta termoconductoare. Zacea de mai bine de 40 de ani  intr-o cutie prafuita, pe langa alte relicve.

Rezistenta de test, 10.2 ohmi. Dupa 5 minute radiatorul inca rece.

Multumesc tuturor !

Editat de un_razesh
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări