Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Gard electric cu panou solar

Vizitator Bartha

Postări Recomandate

Vizitator Bartha

Buna ziua am cumparat recent un pachet gard electric cu incarcare solara cu acumulator 12v 12 ah si panou solar Putere(Wp) : 30w
Tensiune maximă (Vmp): 18V
Curentul maxim (Imp) 1.67 A
Tensiune circuit deschis (COV) 21.90 V
Curent de scurt circuit (Isc) 1.77 A
A functionat o saptamana dupa care nu a functionat numai ziua cand a fost soare si noaptea nu mai functiona. Am facut rost de un acumulator auto folosit de 56 ah care dupa 2 saptamani intro dimineata am verificat si abia mai scotea cateun impuls deci am masurat si avea doar 9 volti. Intrebarea este ca de ce nu funcrioneaza fara probleme? Am crezut ca daca cumpar cu incarcare solara nu o sa fie necesar sa-l mai si incarc. Am citit pe undeva ca ar trebiu si un regulator de tensiune si o dioda de blocare. Ce as putea face ca eu sa stau linistit acasa la 25 km de vatra si gardul electric sa functioneze fara probleme?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

Fără niciun fel de măsurători, nu ştim ce consum are generatorul de impulsuri, raportat la curentul generat de panou pe vreme însorită.Randamentul panoului solar diferă mult funcţie de vreme şi poate fi înrăutăţit prin murdărirea cu praf.Se pare că acel panou nu e suficient pentru a susţine şi consumul generatorului de impulsuri ziua şi încărcarea suficientă a acumulatorului, ar trebui un panou mai puternic dar şi un regulator care să gestioneze încărcarea.Presupun că pe placa generatorului de impulsuri există un circuit care are şi acea diodă de blocare, eu am reparat ceva similar de la Nexon şi ştiu că exista un circuit dedicat încărcării solare, dar nu am avut ocazia să-l testez practic....

Editat de validae
Link spre comentariu

in mod foarte sigur daca inlocuiesti acumulatorul de 12ah (sau poate nici atat) cu unul mai mare si mai tare (gen 56 ah) nu vei reusu decat sa strici acumulatorul, pentru ca el nu se va incarca cum trebuie nici macar cand e soare, electronica fiind dimensionata pentru un curent de incarcare mic pentru un accumulator mic.

Link spre comentariu
Vizitator Bartha
30 minutes ago, validae said:

Fără niciun fel de măsurători, nu ştim ce consum are generatorul de impulsuri, raportat la curentul generat de panou pe vreme însorită.Randamentul panoului solar diferă mult funcţie de vreme şi poate fi înrăutăţit prin murdărirea cu praf.Se pare că acel panou nu e suficient pentru a susţine şi consumul generatorului de impulsuri ziua şi încărcarea suficientă a acumulatorului, ar trebui un panou mai puternic dar şi un regulator care să gestioneze încărcarea.Presupun că pe placa generatorului de impulsuri există un circuit care are şi acea diodă de blocare, eu am reparat ceva similar de la Nexon şi ştiu că exista un circuit dedicat încărcării solare, dar nu am avut ocazia să-l testez practic....

Pulsatorul are un consum de 10wh

Link spre comentariu

Doar cu acumulatorul de 12Ah bine încărcat ar trebui să ai o autonomie de aproape o săptămână, în funcţionare continuă.Ce scrie despre autonomie în prospectul ce însoţeşte electrificatorul? Panoul este plasat în plin soare, sau există şi perioade când e umbrit ? Cum am scris anterior, e foarte probabil ca panoul să nu asigure curentul necesar, sau chiar acumulatorul să aibă capacitatea scăzută.Un acumulator mult mai mare ar necesita obligatoriu un controller de încărcare şi un panou de putere potrivită.

Link spre comentariu
Vizitator Bartha

Am facut mai multe masurari in timpul zilei, am masurat si atunci cand era innorat, pe multimetru i-mi arata 21 volti. Sa inteleg ca IMP este mai important decat VMP ? Diferenta ce am observat cand am masurat in luna august IMP era 1,60 si in luna octombrie 0,60.

On 10/20/2019 at 11:00 PM, validae said:

Pulsatorul are 10 w

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări