Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reimprospatare amplificator auto

Postări Recomandate

Buna seara! Dupa ce am schimbat cu brio cativa condensatori intr un helix dupa timpuri iar amplificatorul in 2 ani de zile nu a intrat in protectie(camila de razboi) m-am decis sa achizitionez un amplificator mai de seama si anume un dls ultimate a8. intrebarea mea este .. amplificatorul in cel mai bun caz este produs in 1997 si are sigiliile originale(nu a fost desfacut) si functioneaza perfect., sa il desfac sa ii schimb condensatorii ? As vrea sa il tin o perioada mai mare de timp. Cele doua intrebari sunt daca schimb condensatorii cu acelasi voltaj si aceeasi capacitate (condensatori de seama) , rezultatul final o sa fie ok sau nu se mai intoarce sunetul pt care este el consacrat ? Iar a doua intrebare este posibil sa gasesc o schema a placii de baza pe undeva ? 

Va las jos cateva poze cu ceva asemanator 

dscf0024_21.jpg

dscf0032_12.jpg

dscf0045_24.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Parerea mea este sa il lasi asa cum este. Acei condensatori sint de foarte buna calitate. Pina acum trebuiau sa fie cursi sau umflati. Producatorul stie bine ce a pus acolo, amplificatorul nefiind o basina de 2 lei.

Vad 2 surse de alimentare, fiecare cu socul ei HF din cele 2 sigurante paralel per SMPS, pina in mediana primarelor trafo SMPS

Eu zic sa-l folosesti asa cum este si sa te multumesti cu exact ce ofera, de multe ori facerea de bine e viol la mama...

Eu unul l-as inchide inapoi si l-as pupa!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Totul la acel amp este facut ca la carte: cablaj ok, condensatori de calitate, etc.

Cu toate ca este foarte bine construit am intalnit si amplificatoare de calitate care din cauza abuzurilor si a ventilarii proaste au trbuit servisate la un moment dat.

Amplificatorul de care vb, DLS A6 ultimate, este un amp care lucreaza cald chiar fierbinte pentru ca are 2 etaje finale care lucreaza in punte la 1 ohm ( deci fiecare etaj vede 0,5 ohmi)

Cel mai bine pune poze cu el desfacut sa vedem cum arata

Link spre comentariu

eu zic ca arata bine nu are rost sa umbli in el

daca e functional nu umbla in el

asa ca idee: am avut 2 boxe vintage rusesti , sunau incredibil , erau de prin anii 60 si am zis sa le schimb condensatorii din filtre cu unii moderni si destul de scumpi - rezultatul a fost ca i-am pus pe cei vechi inapoi !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări