Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparatie tavan

Vizitator Ovidiu Mihai

Postări Recomandate

Vizitator Ovidiu Mihai

Am de corectat un tavan care in urma deteriorarii a fost reparat de cineva fara pic de simt estetic...
zona reparata este din ciment si are in jur de 50 cm pe rotund, in unele locuri nu este uniform si iese urat in relief.
Vreau sa il dau jos cu totul si sa fac altul insa in primavara.

Acum ca sa il corectez la dalta nu cred ca este o idee buna avand in vedere vechimea constructiei, ma gandesc ca pot remedia zona prin slefuire insa nu stiu ce unelte imi trebuie.
Slefuitoarele orbitale din cate stiu se opresc la apasare fortata, cu un polizor cu disc in forma de cupa nu imi suna a idee buna avand in vedere pozitia pe tavan si faptul ca nu am aparatoare la el, insa daca este o idee se poate rezolva.

Ce imi recomandati?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marius75

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Indiferent ce-i faci, tot impune un CT127, șmirgheluit cu 120, amorsă și 2 straturi de vopsea lavabilă.

Dacă a făcut reparația cu ipsos de modelaj, o să ai de muncă.

Nu înțeleg exprimarea "din ciment". Te referi la materialul utilizat în reparație? A tencuit/drișcuit? Sau te referi la structura suport?

Suprafața e prea mică, să-ți bați capul cu o tehnică mecanizată. La suprafața aia, o degroșare grosieră o faci și la mână, începând de la o granulație de 60-80, dacă ai mult de săpat. Dacă nu, direct 120.

Trebuie să ne dai mai multe informații...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Chiar nu stiu cu ce se poate slefui tencuiala (cimentul), eu de obicei o/il dau jos la toporas ( la grosimi mici de ordinul 5mm, e mai eficient decat ciocanul + dalta). Depinde si cat de tare este, daca e tencuiala din aia de sare scantei din ea, e cam problema. O varianta in cazul ala ar fi flexul cu panza diamantata, dai mai multe santuri apropiate, cat poti de multe, dupa aia spargi mai usor la toporas. Trebuie sa o aduci sub nivelul restului tavanului, dupa aia amorsa (merge si apa cu aracet), glet, smirghel, lavabila.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări