VAX Postat Octombrie 18, 2019 Partajează Postat Octombrie 18, 2019 Acum 4 ore, gauss a spus: Bine ca nu e vorba de limba romana . La olimpiada , faza judeteana , in Prahova , unul dintre subiecte a fost redactarea unui denunt la DNA . http://www.ziare.com/scoala/olimpiada/elevi-pusi-sa-scrie-un-denunt-la-olimpiada-de-limba-romana-ce-masuri-ia-ministrul-educatiei-1455382 Acest DNA este manarit de vestici si are menirea sa intarzie (blocheze) consolidarea capitalului autohton. Daca dintre romani se ridica o clasa bogata, cu capacitati de productie la indemana, atunci strainii o iau in maini. Asta nu le convine, ne vor supusi (colonie). Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 18, 2019 Partajează Postat Octombrie 18, 2019 Refacem CAER-ul, ce mama ma-sii. Eventual, intram pe piata in China. Ii spargem pe capitalisti, producem dude si par pe piept la preturi fara concurenta. Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 18, 2019 Partajează Postat Octombrie 18, 2019 Ordinea operatiilor se invata in clasele mici. Ca si tabla imultirii. Numaica, ne plingem, precum Spitfire, ca scoala ne pune sa memoram fara rost si fara aplicatie. Memoratul creeaza informatia, repetitia, rutina. Daca, dupa ce memorau i formatia, elevii faceau si exercitii, muuule, cu ce au memorat, cind vedeau ce trebuiau sa calculeze, automat isi aduceau aminte ce au memorat. Cu exercitiile lipsesc, de, "streseaza" elevul, rezultatul s-a vazut. Pe de alta oarte, calculatorul, fie el de pe leptop sau telefon, ar fi facut calculul corect. Asa ca, partea aia din poveste... e cam, hai sa folosesc si eu termenul, ambigua! Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 18, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2019 Pe piata la chinezi mai intram cu alimente si materii prime . In rest , ne vand ei chinezariile lor , de trei ori mai scump . Au zburat anii '80 , cand aveau nevoie de ce produceam noi , oricum disparute in ziua de azi . Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 19, 2019 Partajează Postat Octombrie 19, 2019 Din păcate asemenea discuții , care vor avea și indicații asupra profesorilor vor fi tot mai multe. Părinți cocalari cu ,copii care le calca pe urme. Trist dar adevărat. Eu daca scriam rezultatul 12 cred că luăm și o porție de bătaie pe vremea mea. Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 19, 2019 Partajează Postat Octombrie 19, 2019 La 18.10.2019 la 10:08, gauss a spus: Sistemul ala vechi a produs oameni care nu au dubii cu un exercitiu cu 5 numere , nici in somn ... , d ' aia nu mai e viabil . M - am ofuscat si eu degeaba , parintii sunt solidari cu copiii . Reciproca e adevarata . Iar rezultatele ... , rezultatele ! Nu ai dreptate din pacate. De aceea pt ca privesti doar in jurul tau si vezi oameni tehnici. Dar realitatea e ca statistic oamenii tehnici sunt sub 10 procente. In liceu multi profi care predau materii umaniste erau cam paraleli cu matematica. Si nu cred ca trebuie sa spun ca erau din vechiul sistem. Ce nu folosesti si nu te intereseaza se uita usor. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 19, 2019 Partajează Postat Octombrie 19, 2019 Nu am fost niciodata de acord cu bataia ca mijloc coercitiv aplicat elevilor pentru ai forta sa invete. Recunosc ca pe vremea lui ceasca in liceu era un prof de mate (Crivatz era numele lui) care inclusiv pe fete le dadea cu capul de tabla si parintii erau de acord cu acest tratament pentru ca se pare ca odraslele lor de frica puneau mana pe carte si invatau matematica. Chiar la o sedinta cu parintii diriginta a fost insarcinata sa discute si cu profesorul de fizica si sa il determine sa procedeze ca proful de matematica. Motivatia parintilor a fost:cum de la matematica copilul are 8 sau 9 si la fizica are 6? E clar ca profesorul este de vina!!! Eu am avut sansa sa intalnesc in facultate un dascal adevarat (profesorul de analiza matematica) si am realizat ca relatie de respect reciproc era cu mult peste palme date dupa cap sau dat cap in cap cu colegul. Mi-a parut rau ca nu l-am avut si la matematici speciale. Omul in primul curs a zis: care nu vine la seminarii nu are sanse sa treaca examenul. La seminar treceam toti pe rand la tabla si rezolvam exercitiile. Nu era absurd, ne dadea voie sa rezolvam problemele cu foile de la curs in mana. Cei prosti care nu veneau la seminar motivau ca ii zgarie in ureche moldoveneasca profului (monica pivniceru si pinalty erau mici copii in privinta limbei pe langa proful asta). Chiar si dupa terminarea facultatii avea o relatie frumoasa cu absolventii. Daca in perioada studentiei doar il salutam verbal dupa absolvire el era primul care intindea mana sa ne-o strangem. Totusi am fost mirat ca erau si studenti care il urau (eru cei care nu veneau la seminarii). El intodeauna supunea la vot daca la examen dorim sa dam si teorie sau doar probleme. Nu o data mi-a fost dat sa vad adulti prosti care insistau ca au dreptate in diferite situatii. Stiam ca nu pot sa fac nimic si ca nu are rost sa imi bat capul sa le explic ca nu au dreptate. Marturisesc ca si prin vest am intalnit astfel de specimene insa la aia am observat un fel de siretenie, cand vedea ca nu il combat i se aprindea un beculetz si analiza din nou situatia ajungand la rationamentul corect. Deci as zice ca la ei prostii nu sunt asa fuduli. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 19, 2019 Partajează Postat Octombrie 19, 2019 Acum 2 minute, Sharky a spus: In liceu multi profi care predau materii umaniste erau cam paraleli cu matematica. Si nu cred ca trebuie sa spun ca erau din vechiul sistem. Ce nu folosesti si nu te intereseaza se uita usor. Da, dar singura diferenta este ca nu sunt fuduli ca prostii de astazi. Aia nu se bagau decat pe felia lor, in rest spuneau fara rusine: nu ma pricep. Bine lor nu le era rusine sa spuna asta pentru ca ei isi cunosteau valoarea si nu erau niste prosti frustrati care doreau sa pozeze in orice moment, din orice unghi ca fiind miezul din fata. Nu erau certati cu bunul simt si bunele maniere. Practic se vedea de la distanta ca aveau stofa chiar daca unii dintre ei erau imbracati modest. Link spre comentariu
VAX Postat Octombrie 19, 2019 Partajează Postat Octombrie 19, 2019 Acum 16 minute, adrian_pic a spus: ....Deci as zice ca la ei prostii nu sunt asa fuduli. Pentru ca nu le permite sistemul de acolo. S-au adaptat la conditiile locale, isi folosec siretenia. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 19, 2019 Partajează Postat Octombrie 19, 2019 Pai si cum facem ca si la noi prostii sa nu mai fie asa fuduli si plini de sine? Link spre comentariu
VAX Postat Octombrie 19, 2019 Partajează Postat Octombrie 19, 2019 Se preda prea multa materie la cei neinteresati de domeniul respectiv. Ar trebui ca liceele sa fie de mai multe categorii si la facultatile finantate de la buget sa se intre cu examen national, cu subiecte unice pe tara, cu politia in universitati, sa nu se fraudeze examenul. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 19, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2019 (editat) Acum 48 minute, Sharky a spus: Nu ai dreptate din pacate. De aceea pt ca privesti doar in jurul tau si vezi oameni tehnici. Dar realitatea e ca statistic oamenii tehnici sunt sub 10 procente. In liceu multi profi care predau materii umaniste erau cam paraleli cu matematica. Si nu cred ca trebuie sa spun ca erau din vechiul sistem. Ce nu folosesti si nu te intereseaza se uita usor. Din pacate am dreptate . Ma rog , discutam . Nu e vorba de matematica , aia e cu altceva . Cred ca nu trebuie sa intru in amanunte . Si nici de liceu . E vorba de scoala generala , din care nu ai voie sa uiti nimic . E vorba de un calcul simplu , cu 5 numere . Unde toata lumea are lacune cu ordinea operatiilor . A sti asta ( corect ) inseamna ca esti un om tehnic ? ... Daca da , si e scuzabila ( sau chiar normala ) brambureala de rigoare in jurul rezultatului , inseamna ca am coborat prea mult stacheta . E pe dusumea , la nivel zero , iar protagonistii sunt analfabeti . Termen generic , nu e vorba de limba romana ( ar fi ea cu alfabetul ) , desi nici acolo nu stralucesc valorile . Doua generatii de analfabeti functionali in actiune , parinti si copii . Sa ne punem intrebari privind a treia ? ... In " ritmul " acesta , aia 40 % analfabeti functionali de acum se vor dubla . De - aia am ajuns pepiniera de slugi pentru restul natiunilor , si receptori de " to do list " . Cam atat , nu mai intervin in topic . Aproape ca - mi pare rau ca l - am deschis , n - am stiut ca asta este ( si trebuie sa fie ) normalitatea . De facto , ca nu suntem toti de acord ca e bine asa . Ma rog , ce parinte n - ar avea o strangere de inima cu asemenea copii ? Acela care are copiii mai destepti ca el ... , care raspund senini " 12 " la exercitiul in cauza , si nu le da cu trei cifre sau cu zecimale , dovada sigura ca n - au fost la scoala ca in excursie ( dar tot degeaba ) ... , in vreme ce parintele ramane la ideea ca " e ambiguu " . Editat Octombrie 19, 2019 de gauss Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 19, 2019 Partajează Postat Octombrie 19, 2019 Pai eu am fost intrebat cum se face media. Deci? Normal ca ar fi bine sa nu uiti nimic din treptele obligatorii de invatamant, dar uite ca sunt destui care au mari lacune. Nu pot sa te intereseze toate. Nici eu nu mai stiu tot ce am invatat din toate materiile. Dar are dreptate colegul adrian, cocalarismul si a te da destept e la mare moda. Stii cum e prostu daca nu i fudul... Link spre comentariu
VAX Postat Octombrie 19, 2019 Partajează Postat Octombrie 19, 2019 "Ati observat ca toti cei care militeaza pentru controlul nasterilor sunt deja nascuti ? " Cam la fel este si cu fudulia, se vede doar la ceilalti. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 19, 2019 Partajează Postat Octombrie 19, 2019 Acum 2 ore, VAX a spus: "Ati observat ca toti cei care militeaza pentru controlul nasterilor sunt deja nascuti ? " Cam la fel este si cu fudulia, se vede doar la ceilalti. Pai cineva nenascut cum poate sa cunoasca realitatea din prezent, ca sa poata "lua" decizii pentru viitor? Nu-s geniu nici pe departe insa scuza-ma dar nu-s asa de prost sa insist intr-o aberatie cum era descrisa in grupul de mame de pe whatsapp (am mai spus, sunt prosti si in vest dar cand aud o parere contrara incep sa o rumege putin, nu sunt consecventi ca boul) sau ca idiotul de politist care se gandea ca daca are mandat pentru o adresa poate face perchezitie si la o alta adresa. Link spre comentariu
Postări Recomandate