gauss Postat Octombrie 18, 2019 Partajează Postat Octombrie 18, 2019 (editat) Oare este adevarat ? ... Eu cred ca nu . Ca tot vorbim despre analfabeti functionali : https://adevarul.ro/locale/craiova/un-exercitiu-matematica-creat-haos-printre-parintii-elevi-craiova-cum-calculeaza-22x2-2x2-1_5da7e727892c0bb0c6a70320/index.html Editat Octombrie 18, 2019 de gauss Link spre comentariu
yo3fkc Postat Octombrie 18, 2019 Partajează Postat Octombrie 18, 2019 Trist dar adevarat . Aritmetica pentru toNti . Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 18, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2019 (editat) Eu nu mai am de mult copii la scoala . Ma rog , invata alte chestii , in alta tara ( pe langa joburi ) . N - am idee ce se mai intampla la gimnaziu . Oare asa sa stea lucrurile ? Eu am zis ( repet ) ca este o gluma . Atat cu copii , cat mai ales cu parinti ... Cand eram clasa a patra , o chestie din asta era calea ( scurta ) spre corijentza . Editat Octombrie 18, 2019 de gauss Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 18, 2019 Partajează Postat Octombrie 18, 2019 Ordinea de efectuare a operatiilor aritmetice se invata la clasa a treia, dar...dar! E evident ca majoritatea dintre noi nu folosim absolut deloc nici in viata de zi cu zi, nici in domeniul profesional, astfel de operatii aritmetice, tocmai de aceea multi nu stiu cum sa rezolve genul asta de operatii. Sistemul de "invatamant" bazat pe memorat si reprodus isi dovedeste permanent ineficienta si perfecta inutilitate, dupa cum se vede! Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 18, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2019 (editat) Si cum ar trebui , cu tatuaje " memorator " pe mana ? ... Sau sa se deduca prin vreo integrala ? Ordinea operatiilor e o informatie care trebuie retinuta ... , si eventual aplicata . Atat si nimic mai mult , nu e teorema lui Fermat . Sistemul ala vechi a produs oameni care nu au dubii cu un exercitiu cu 5 numere , nici in somn ... , d ' aia nu mai e viabil . M - am ofuscat si eu degeaba , parintii sunt solidari cu copiii . Reciproca e adevarata . Iar rezultatele ... , rezultatele ! Editat Octombrie 18, 2019 de gauss Link spre comentariu
dan_b11 Postat Octombrie 18, 2019 Partajează Postat Octombrie 18, 2019 Eu sunt curios cati copii au raspuns corect din clasa si cati gresit. Ca la parinti e clar care e procentul :)) Ca vorba unor comentarii din link, poate parinti ar trebui sa faca/refaca ceva scoala. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 18, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2019 (editat) Cred ca nici un copil . Altfel nu aparea dihonia parentala . Vorba ceea , e ambiguu . Spiru sa traiasca ! Nu raposatul , ci institutia . Editat Octombrie 18, 2019 de gauss Link spre comentariu
yo3fkc Postat Octombrie 18, 2019 Partajează Postat Octombrie 18, 2019 Fii-mea a terminat anul asta liceul . In cei 12 ani de scoala ai ei , mi-am mai aruncat cate un ochi prin manuale ( nu ca as fi fost vreun tata sufocant cu ea in privinta invataturii ) Toate manualele sunt jale . Cu j mare . Iar in ultimii patru ani ( la liceu ) si profesorii ( marea majoritate ) erau la fel . Nu ca eu as fi mare "dastept" dar macar vorbesc / scriu corect romaneste . Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 18, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2019 (editat) Nu importa . Veti deveni un inadaptat , curand ... Grafia parintilor ce scriu in " dezbaterea " exercitiului e tulburatoare . Mai nou , inima e in stanga cutiei toracice ... Editat Octombrie 18, 2019 de gauss Link spre comentariu
Craciun Postat Octombrie 18, 2019 Partajează Postat Octombrie 18, 2019 Salut , Ca o curiozitate a ceea ce inseamna sa te bazezi prea mult pe calculator. Am facut proba si pe win7 la aplicatia de calculator standard raspunsul a fost (scriind toata ecuatia de la stanga la dreapta in ordinea scrierii fara a tine cont de ordinea operatiilor ) 12 , iar daca comutati pe stiintific raspunsul e 2 care e cel corect. Evident un copil/parinte care nu stie ordinea operatiilor si scrie direct pe aceste aplicatii de calculator de la stanga la dreapta, va fi indus in eroare. Poate cineva ar trebui sa sesizeze Microsoft. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 18, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2019 Va primi raspunsul ca 12 este rezultatul corect . Ar merge o simulare , Matlab , ceva ... Link spre comentariu
Craciun Postat Octombrie 18, 2019 Partajează Postat Octombrie 18, 2019 Corect e 2 Link spre comentariu
yo3fkc Postat Octombrie 18, 2019 Partajează Postat Octombrie 18, 2019 Acum 4 minute, gauss a spus: Nu importa . Veti deveni un inadaptat , curand ... Grafia parintilor ce scriu in " dezbaterea " exercitiului e tulburatoare . Mai nou , inima e in stanga cutiei toracice ... Sunt deja . Au trecut cateva luni bune de la bac-ul ei si eu , care stiu perfect cat si cum stie , nu inteleg nici acum cum a putut lua peste 8,5 . Acum 35-40 de ani pica sigur , cu un 2 cat ea de mare . Ma rog , acum nici examinatori nu prea mai exista , grila sa traiasca . Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 18, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2019 (editat) Poate sunteti prea aspru ... Ma rog , zic si eu . Aspru cu copilul ( fata ) . In liceu , scriam la teza la matematica aproape un caiet din ala subtire , de 16 file . Asa era denumit , de teza . Nu terminam niciodata , erau 5 subiecte . Si am fost olimpic , nu chiar de locul trei . Editat Octombrie 18, 2019 de gauss Link spre comentariu
Craciun Postat Octombrie 18, 2019 Partajează Postat Octombrie 18, 2019 Ma gandesc serios sa sesizez Microsoft. Link spre comentariu
Postări Recomandate