Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pick-Up Loewe  SP3890


costy2011

Postări Recomandate

seara buna,

daca nu am postat unde trebuie rog moderatorul sa ma scuze si sa mute topicul unde trebuie.

sa incep:am cumparat un pick-up Loewe  SP3890 full automatic belt drive si dupa ce l-am curatat si uns,l-am conectat la statie.se aude foarte bine cam pana la 30% din putere.peste,apare un fel de microfonie peste sunetul redat in boxe.pick-ul nu este prevazut cu preamplificator,statia da.daca vreun membru are mai multa experienta si poate sa imi spuna ce se intampla dau o bere doua.

multumesc,

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Este brum , adică un zgomot  sau peste sunet mai auzi alt sunet putin intarziat ? 

Daca pickup-ul este aproape de o incintă face microfonie , in cazul ăsta trebuie îndepărtat de incintă .

Dacă apare alt zgomot , trebuie să conectezi masa de la pick-up la masa amplificatorului , este un surub , bornă pe spatele ampului .

Link spre comentariu

Nu este brum de retea,

Carcasa pick-ului preia vibratiile boxelor si le reintroduce prin ac in preu.si daca ating fin cu degetul carcasa pik-ului se aude cava in boxe.

Boxele au 2,5-3m intre ele.pick-ul l-am montat la jumatate.cablul de masa l-am prins de surubul statiei.

Link spre comentariu

Efectul de microfonie este o problema mecanica si are o abordare, problemle de impamantare (sau lipsa ei) sunt altele si trebuie tratate separat.

Ambele sunt vechi, ras-analizate  si necesita finete (si uneori costuri mari) pt rerzolvare.

Microfonia:

- solutia 1 - se asculta mai incet, aproape niciodata acasa de pe pick-up nu se poate asculta prea tare

- solutia 2 - se analizeaza camera si NU se plaseaza pickup-ul pe o zona cu ventre ale undelor stationare. 

- solutia 3 - se instaleaza pickup-ul pe un suport cat mai rigid, antirezonant. Asta inseamna pe un rack sau monila cat mai solida si cu placa cat mai groasa, eventual se pune o placa de piatra groasa (granit, marmura, etc) sub el.  In extremis se pune placa pe o "sandbox".

Depinde si de tipul podelei, uneori trebuie o cuplare cat mai buna cu aceasta - cand este rigida, din beton, alteori o decuplare fata de ea cand este vibranta,  din lemn (etajul unei mcase din lemn). 

Oricum toale solutiile se folosesc impreuna.

 

Se leaga carcasa la o impamantare reala, ideal ar fi separata. (Unii au facut asa ceva doar pt pick-up)

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Depinde.

Daca se foloseste un preu separat acela se pune langa pick-up si de la el se pleaca cu semnal mai mare spre statie, deci distanta nu mai este atat de critica (desi e bine sa nu se sara calul nici aici).

Daca se foloseste un amplif integrat si se intra in el cu semnal de doza magnetica, distanta e bine sa fie cat mai mica - cablul sa nu depaseasca 60-70cm (si sa fie de buna calitate).

Pe de alta parte e bine de lasat macar 10-15cm fizici intre pick-up si statie.  De obicei pickup-ul se pune in dreapta statiei sau la macar 10-15cm deasupra ei  (depinde si cat de mult radiaza traful statiei; un traf ecranat  complet sau un R-Core vor radia mai putin).

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Ok.am inteles ideea.
Desi m-am nascut in perioada de glorie a pick-ului,nu sunt foarte familiarizat cu acesta.practic l-am eliminat din sursele mele de semnal,nu pentru ca nu stiam despre calitatea sunetului ci doar pentru ideea ca era vintage.

Acum a revenit in viata mea.

multumesc

Link spre comentariu

alte idei

1- platanul trebuie sa aiba o "saiba "de marimea platanului din guma ,cauciuc moale sau pisla , a se vedea daca nu lipseste - la multe modele este detasabil , spalabil.( cateodata se arunca "ca sa nu strice aspectul "  unele de caucius se invechesc ,crapa in timp ) , are rol important  amortizor !

2 - nu e indicat ca boxele si pickup-ul sa fie pe aceasi mobila corp comun.

3- linia boxelor sa nu fie in spatele pickup-ului ,invers e mai bine .Daca se poate distanta laterala mai mare a boxelor fata de vinil player....( apropo , am citit pe net ca recent e asa de mare e cererea de discuri , ca nu au suficienta materie prima pt presarea discurilor....  )

Link spre comentariu
Acum 11 minute, Усилитель a spus:

2 - nu e indicat ca boxele si pickup-ul sa fie pe aceasi mobila corp comun.

 

Eu as spune chiar ca este strict interzis...

De altfel la cat de scumpe sunt discurile un pick-up merita suficienta atentie pt a visa lista de mai sus ... si inca multe altele.

Link spre comentariu

Microfonu nu prea are cum sa apară din cauza asta. 

Dacă sunetul este OK atunci inafara de inversarea canalelor si / sau fazei unui dintre canale nu exista nici o problema. 

Oricum inversarea canalelor (se poate rezolva din cablurile interconect (dacă sin RCA) iar inversarea fazei unuia dintre canale nu totdeauna este ușor de sesizat. 

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Depinde de performanta pick-up-ului , amortizoarele acestuia si masa proprie a pickup-ului. 

 

Am folosit un pickup akai cu doza tip P , facea rezonanta, volum ridicat, rezona si de la calcaie in boxe

Am inlocuit pick-upul cu altul, mult mai laudat, ultra low mass arm, doza ortofon [fix ca si cea din fotografia dumneavoastra ], un dual full automat... fix aceleasi rezonante, nu puteam asculta decat la cel mult, volum moderat, altfel imi faceau boxele ca toti dracii.

 

Am inlocuit de vreo luna pick-upul cu un Pro Ject , cumparat din magazin specific, nou, e full....manual. Nu rezoneaza cu nimic, e si el usor, brat din carbon, doza ortofon M2 RED. Am inlocuit de proba doar doza cu cea de la DUAL, nicio rezonanta audibila, volumul amplificatorului fiind la maxim ( nu e nicio diferenta intre ortofon m2 red si cea din imaginea dumneavoastra ca sunet, culmea, se poate fixa pe m2 red acul celeilalte doze (nu si invers), ac mult mai ieftin desi e practic acelasi ac, montura difera [ ac original m2 red, 450 ron, ac original dn175, 110 lei ] doar inestetic.

 

Daca nu iei in calcul inlocuirea pickupului, incearca sa improvizezi ceva amortizoare picioarelor de sprijin ale pickup-ului , poti incerca sa folosesti acel silicon foqrte moale destinat suportilor pentru telefon pentru auto.... amortizeaza mult din vibratii acel cauciuc extrem de moale, slipmatul poate fi si el textil, nu cauciuc copt si rigidizat de vreme si poti aduce astfel niste imbunatatiri remarcabile pick-upului. 

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Scuze pentru ca am raspuns asa tarziu,si iti multumesc pentru bunavointa de care dai dovada in a ma ajuta.

Trebuie sa recunosc ca nu ma pricep la pick-up desi sunt simple ca si aparate.ma gandesc ca aparatul meu are ceva ani si este posibil ca amortizoarele (ma refer la picioarele aparatului care au si niste arcuri),cauciucul din care sunt facute s-a intarit si nu mai functioneaza cum trebuie.nu am de ales,decat sa fac experimente cu diferite alte amortizoare.

Daca reusesc sa fac lucrul acesta,o sa incarc niste poze.poate intereseaza pe cineva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări