Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor alegere camera digitala pana in 700 lei!

Vizitator Avanger

Postări Recomandate

Vizitator Avanger

Buna, as dorii sa imi iau si eu o camera foto difitala si vreau sa aleg ceva pana in 700 lei, ce am gasit este Canon A550, A560 sau Sony W55 si nu stiu care sa aleg, daca aveti sugestii de unde sa le cumpart (preturi bune) sau ce as mai gasii in pretul asta peste ce am dat eu exemplu v-as ramane recunoscator. Multumesc. Ce parere aveti de emag acolo am vazut la 591 W55 plus 35lei transpoarul, ar iesii la 626 cam asa dar ma gandesc la garantie, iar in magazin (sunt din Oradea) este 700. Merita sa iau de pe net sau mai bine il iau din magazin ca am garantia in oras desii tot la Bucuresti va ajunge daca il trimit la service!. Astept parerile voastre multumesc! PS: Am mai vazut Sony W80 care spre deosebire de W55 daca am inteles bine are si stabilizator sau sistem de detectare a fetei, pana la 8, ca si Canon A560 care are deasemenea sistem de detectare a fetei! :smt120

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nicul

4

• rimache

2

• hugo

1

Top autori în acest subiect

ia canon.sony e doar un pic mai rafinat la design decat canon si cam asta ar fi singurul plus. la canon iesi mai ieftin la memorie si la baterii.nici unul nu e aparatul perfect, totusi la canon calitatea imaginii e mult mai buna.nu sunt fan canon si nici sony, chiar daca am un sony care face poze foarte bune pt cat am dat pe el (dar l-am gasit din intamplare cu 30$) si e foarte bun pentru copii pentru ca nu prea ai ce regla la el.

Link spre comentariu
Vizitator Avanger

Inteleg, merci de raspuns, cam asa e cum zici, nu imi trebe ceva profesional ce pt excursie ca plec in Polonia si stau 3 luni acolo, la Canon A550 e o problema ca accepta carduri de 1G maxim si eu as vrea sa imi iau de 2G e la 495 lei pe emag + un card de 1G cadou, nu pot sa zic ca e oferta buna, optiunea ar fii sa imi iau doua carduri de 1G. Sony W55 de care vb accepta carduri si de 2G e mai rafinat cum zici tu, inca un lucru: sony are acumulator care tine cam 330 de poze pe cand Canonul are baterii si ma gandesc ca as fi nevoit sa imi iau acumulatori si incarcator si as ajunge aproape de pretul care il are Sony 590+ transport. Cam cate potze poti face cu un card de 1G la rez de 7.2MP?. Merci :smt001

Link spre comentariu

Du-te la magazin in oras si cere cele patru camere(la aceeasi rezolutie) care se incadreaza in banii tai (sony, canon, fuji si panasonic). Aseaza-le in linie pe tejgea, decupleaza zoom-ul digital si fa o poza la o eticheta aflata la oarece distanta. Asa ai sa vezi marea diferenta data de lentile. Dupa asta verifica la care sunt inclusi in pret si acumulatorii, incarcatorul, cardul, husa, care are acumulator dedicat, etc.Vezi fiecare ce functii au si daca sunt utile (unele fac o mie de chestii care nu ai sa le folosesti niciodata)Nu tine neaparat cont de "sfaturile" vanzatorului si nici de cele ale bagatorilor in seama de genul "ala e mai bun" fara argumente sau "ala face poze mai bune"Dupa ce ti-ai facut o idee, te duci acasa si pe un site de preturi le mai compari o data, alegi, comanzi si.... :drinkers:

Link spre comentariu

o eticheta nu prea are cine stie ce paleta de culori, iar in magazin iluminarea e asa si asa, ca sa nu mai vorbim de temperatura de culoare (deci trebuie antrenament ca sa reglezi rapid albul pe fiecare camera).parca vad ca la testul tau fuji are mari sanse sa fie pe primul locintr-un loc vad ca A550 acccepta SDHC, dar nu intotdeauna un card mai mare e mai avantajos decat mai multe mai mici (adica de 1g nu mai putin de atat) analizeaza inainte la ce tip de poze vrei sa folosesti aparatul. canon face poze mai bune , dar nu are wide angle (e echivalent 38 mm) iar daca folosesti flashul, timpul de reciclare la canonurile cu 2 baterii e f mare. daca ultimele chestii sunt mai importante, parca sony si fuji au lentila mai larga, iar sony recicleaza mai repede.

Link spre comentariu

parca vad ca la testul tau fuji are mari sanse sa fie pe primul loc

Pe o eticheta destul de colorata si la lumina artificiala (la lumina naturala toate camerele "fac poze bune") am obtinut urmatorul clasament:I - SonyII - PanasonicIII - FujiIV - CanonToate reglajele au fost pe automat pentru a interveni cat mai putin operatorul.Oricine poate repeta testul.
Link spre comentariu

Nu stiu daca se mai merita sa arunci prea multi bani pe firma. Daca e musai as lua un Canon A630 insa finul meu are un Samsung Cyber630(sau S600 cum e cunoscut la noi) si pentru un pret de sub 5 mil cu tot cu un card de 1G... face poze foarte decente.Ce nu-mi place la el e faptul ca se gandeste cam mult pana arunca poza pe card iar atunci cand ai iluminare puternica laterala apar unele reflexii deranjante.

Link spre comentariu

se pare ca aparatele nu sunt la acelasi pret. adica un a550 e mai ieftin decat w55, cu o diferenta semnificativa si avand in vedere ca performantele sunt cam aceleasi (adica la fel de bune sau la fel de slabe , depinde cum privesti) atunci pretul final poate deveni hotarator in luarea unei decizii.

pt rimache.

ce model de fuji ai considerat in testul tau ca fiiind apropiat de cele doua de mai sus? asa de curiozitate. fuji au destule modele la preturi bune precum si review-uri bune pe net, totusi pe mine m-au cam dezamagit, e ceva care scartie cum zicea cineva.

mai nou vad ca si HP foloseste lentile fujinon in aparatele lor gen R937

ceva interesant http://www.lesnumeriques.com in sectiunea face-a-face

http://www.lesnumeriques.com/article-79-1790-16.html, chestia cu ecranul lcd e prezenta si la sony s600, dar eu am crezut ca este ecranul defect, de aia si pretul foarte mic la care l-am luat. partea buna e ca maginile fantoma nu ies in poze.

Link spre comentariu
Vizitator Avanger

Cam asa e diferenta nu e mare sunt cam la fel A550 si W55, ce m-am hotarat sa fac e sa imi iau un Fuji S6500FR despre care toata lumea vorbeste si vad ca este si foarte cautat, le pretul lui fiind un aparat foarte bun.! Ce parere aveti voi de S6500FR.? :smt001

Link spre comentariu

asa cum bine zici, la pretul lui e un aparat foarte bun.

(acum daca tot ai dublat pretul investitiei si ai renuntat la compacte, il mai dublezi o data si iti iei un reflex ca lumea)

fuji, pe care l-am incercat eu, facea poze bune in lumina slaba , dar nu asa bune ca F31fd (cica a aparut si F50), avea ceva probleme in lumina puternica (dar nu asa de grave ca fujicile mai ieftine), iar face detection-ul mergea complet aiurea (eu cred ca era defect).

eu personal am taiat firma fuji de pe lista, totusi trebuie sa recunosc ca pozele la iso-3200 sunt utilizabile.

peretele din spatele plushului nu e rosu, dar e posibil ca in lumina slaba sa fie ca o oglinda, sau bat campii si e doar un fenomen de aliasing datorat procesorului

Posted Image

alta facuta la repezeala

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări