Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Platinium RML-20 OTXT

Florinel TV

Postări Recomandate

Salutare , acest tv Platinium RML-20 OTXT sasiu PTLM 04-1 20AL , a venit cu finalul video TDA6107Q defect si cu C281 10uf 250v , C901 4,7uf 250v , C903 4,7uf 250v umflati , R917 , R918 , R919  arse , am schimbat piesele si finalul video apare imagine dar dupa un minut aceiasi problema sa ars inapoi finalul si a luat cu el si rezistentele , mentionez ca tensiunile sunt bune alimentare final video este 176V asa si scrie pe placa , tensiunile sunt corecte , finalul video este recuperat deci a fost bun , a mai prins cineva acest defect de la ce se poate arde finalul video , pun si schema

Platinium RML-20 OTXT.pdf

Editat de Florinel TV
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florinel TV

13

• dan-a2

2

• iop95

2

• fane buy

2

Top autori în acest subiect

Hai ca inteleg ca poate sursa o ia razna si se mareste tensiunea , ce nu inteleg este ca de ce se ard rezistentele R917 , R918 , R919 pe iesirea finalului video spre katozi , daca era sursa cu probleme se ardea doar finalul video se ducea in scurt pe alimentare , eu as crede ca este tubul cu probleme si scapa de la pipa prin katozi tensiune 

daca sau umflat condesatori de 250v acolo a fost o tensiune mult mai mare peste 250v si nu avea de unde sa vina aceasta tensiune din sursa ca de altfel se umflau si condi de pe B+ crestea tensiunea mult mai mare de 160v , pe sursa sunt 135v exact cit trebuie

Link spre comentariu

C901 si C902 le-am schimbat din prima , D917,918,919 le-am schimbat ca erau in scurt prima data acum sunt bune dar pocneste finalul si rezistentele R917 , R918 , R919 de 100omi de pe iesire le face scrum

Link spre comentariu

SG01 si SG02 mai sunt? Se aud/vad descarcari in tub?

Daca C902 nu e cu polipropilena, cu impedanta foarte mica, nu se va rezolva problema.

D902 si R906 sunt ok?

Cu un osc verificati tensiunea pe fiecare din cele 3 rez din catozi; daca sare de 30V, apar descarcari intre catozi si filament... iar daca schimba polaritatea, apar descarcari de la grile / anod.

Ar fi bine sa alimentati finalul video dintr-o sursa separata cu limitare de curent... daca exista, pentru a evita inca un CI distrus.

Editat de iop95
Link spre comentariu

Descarcari in tub nu se vad ca nu este timp sa se vada , eu am pus piesele mergea bine si imediat poc sa dus in scurt finalul video rezistentele scrum arse complet , apoi nu am mai avut timp de el , am sa vad ce si cum cind ma ocup iar de el , am scris aici poate sa lovit cineva de aceasta problema si stie , eu am vazut ca sursa este ok am banuit tubul fiind si Thomson ar fi clar ca el este defect , C902 este bun , celelalte piese nu am mai verificat D902 si R906 , SG01 si SG02

Link spre comentariu

Dioda nu am schimbato inca , la masursatoare da bine dar este posibil sa faca probleme la tensiune , am sa verific mai intii daca este defect trafo linii prin masuratoarea cu un bec pe tensiune si vazut daca creste tensiunea la finalul video , este posibil sa fie si trafo linii cu probleme si sa scape tensiune din el , ultima data dupa ce sa montat piesele si sa ars inapoi finalul video condesatorii nu sau mai umflat , doar sa dus in scurt finalul video si rezistentele de pe iesire spre katozi , am sa vad ce defect va fi si anunt , multumesc la toti pentru sfaturi , am sa iau toate sfaturile si voi verifica tot ce sa spus aici

Link spre comentariu

Tv rezolvat , sincer nu ma asteptam la un asa defect :41niciodata , nu a fost nici tubul defect nici trafo linii si nici sursa , dar este un defect banal la care nu ma asteptam :nervsincer sa fiu , am sa vin cu rezultatul mai tirziu cind am timp si cum am depistat defectul , cel putin pentru mine este un mare mare mister

Link spre comentariu

Pînă ne detaliezi ce a fost defect

spun și eu ,  acel curent ce a produs asemenea ravagii pe modulul de ieșire video nu a trecut prin tubul cinescop ci a avut alt traseu.

Aștept să văd dacă corespunde cu traseul gîndit de mine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări