Florinel TV Postat Octombrie 17, 2019 Partajează Postat Octombrie 17, 2019 (editat) Salutare , acest tv Platinium RML-20 OTXT sasiu PTLM 04-1 20AL , a venit cu finalul video TDA6107Q defect si cu C281 10uf 250v , C901 4,7uf 250v , C903 4,7uf 250v umflati , R917 , R918 , R919 arse , am schimbat piesele si finalul video apare imagine dar dupa un minut aceiasi problema sa ars inapoi finalul si a luat cu el si rezistentele , mentionez ca tensiunile sunt bune alimentare final video este 176V asa si scrie pe placa , tensiunile sunt corecte , finalul video este recuperat deci a fost bun , a mai prins cineva acest defect de la ce se poate arde finalul video , pun si schema Platinium RML-20 OTXT.pdf Editat Octombrie 17, 2019 de Florinel TV Link spre comentariu
dan-a2 Postat Octombrie 17, 2019 Partajează Postat Octombrie 17, 2019 Nu cumva sursa o ia razna si forteaza recuperatele de pe trafo linii ? Link spre comentariu
Florinel TV Postat Octombrie 17, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2019 Daca era sursa atunci pleca si BV-ul cu finalul video Link spre comentariu
Florinel TV Postat Octombrie 17, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2019 Hai ca inteleg ca poate sursa o ia razna si se mareste tensiunea , ce nu inteleg este ca de ce se ard rezistentele R917 , R918 , R919 pe iesirea finalului video spre katozi , daca era sursa cu probleme se ardea doar finalul video se ducea in scurt pe alimentare , eu as crede ca este tubul cu probleme si scapa de la pipa prin katozi tensiune daca sau umflat condesatori de 250v acolo a fost o tensiune mult mai mare peste 250v si nu avea de unde sa vina aceasta tensiune din sursa ca de altfel se umflau si condi de pe B+ crestea tensiunea mult mai mare de 160v , pe sursa sunt 135v exact cit trebuie Link spre comentariu
iop95 Postat Octombrie 17, 2019 Partajează Postat Octombrie 17, 2019 Schimbati C901 si C902 cu unele noi/verificate. D917,918,919 sunt ok? Link spre comentariu
Florinel TV Postat Octombrie 17, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2019 C901 si C902 le-am schimbat din prima , D917,918,919 le-am schimbat ca erau in scurt prima data acum sunt bune dar pocneste finalul si rezistentele R917 , R918 , R919 de 100omi de pe iesire le face scrum Link spre comentariu
dan-a2 Postat Octombrie 17, 2019 Partajează Postat Octombrie 17, 2019 Se pare ca asa este ,tub defect , incercati si cu placa scoasa din soclu !! Link spre comentariu
iop95 Postat Octombrie 17, 2019 Partajează Postat Octombrie 17, 2019 (editat) SG01 si SG02 mai sunt? Se aud/vad descarcari in tub? Daca C902 nu e cu polipropilena, cu impedanta foarte mica, nu se va rezolva problema. D902 si R906 sunt ok? Cu un osc verificati tensiunea pe fiecare din cele 3 rez din catozi; daca sare de 30V, apar descarcari intre catozi si filament... iar daca schimba polaritatea, apar descarcari de la grile / anod. Ar fi bine sa alimentati finalul video dintr-o sursa separata cu limitare de curent... daca exista, pentru a evita inca un CI distrus. Editat Octombrie 17, 2019 de iop95 Link spre comentariu
Florinel TV Postat Octombrie 17, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2019 Descarcari in tub nu se vad ca nu este timp sa se vada , eu am pus piesele mergea bine si imediat poc sa dus in scurt finalul video rezistentele scrum arse complet , apoi nu am mai avut timp de el , am sa vad ce si cum cind ma ocup iar de el , am scris aici poate sa lovit cineva de aceasta problema si stie , eu am vazut ca sursa este ok am banuit tubul fiind si Thomson ar fi clar ca el este defect , C902 este bun , celelalte piese nu am mai verificat D902 si R906 , SG01 si SG02 Link spre comentariu
GOLOGAN Postat Octombrie 17, 2019 Partajează Postat Octombrie 17, 2019 Soclu tk ok ? Link spre comentariu
fane buy Postat Octombrie 17, 2019 Partajează Postat Octombrie 17, 2019 Dioda pe 180v ati schimbato, soclu, sau tubu posibil chiar si trafu de lini . Link spre comentariu
Florinel TV Postat Octombrie 18, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2019 Dioda nu am schimbato inca , la masursatoare da bine dar este posibil sa faca probleme la tensiune , am sa verific mai intii daca este defect trafo linii prin masuratoarea cu un bec pe tensiune si vazut daca creste tensiunea la finalul video , este posibil sa fie si trafo linii cu probleme si sa scape tensiune din el , ultima data dupa ce sa montat piesele si sa ars inapoi finalul video condesatorii nu sau mai umflat , doar sa dus in scurt finalul video si rezistentele de pe iesire spre katozi , am sa vad ce defect va fi si anunt , multumesc la toti pentru sfaturi , am sa iau toate sfaturile si voi verifica tot ce sa spus aici Link spre comentariu
Florinel TV Postat Octombrie 18, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2019 Tv rezolvat , sincer nu ma asteptam la un asa defect niciodata , nu a fost nici tubul defect nici trafo linii si nici sursa , dar este un defect banal la care nu ma asteptam sincer sa fiu , am sa vin cu rezultatul mai tirziu cind am timp si cum am depistat defectul , cel putin pentru mine este un mare mare mister Link spre comentariu
Nostalgic Postat Octombrie 18, 2019 Partajează Postat Octombrie 18, 2019 Pînă ne detaliezi ce a fost defect spun și eu , acel curent ce a produs asemenea ravagii pe modulul de ieșire video nu a trecut prin tubul cinescop ci a avut alt traseu. Aștept să văd dacă corespunde cu traseul gîndit de mine. Link spre comentariu
fane buy Postat Octombrie 18, 2019 Partajează Postat Octombrie 18, 2019 Posibil nu avea firu de masă între tku si sasiu bun ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum