-Atlas- Postat Decembrie 5, 2019 Partajează Postat Decembrie 5, 2019 Acum 11 ore, alcon a spus: Beţiv, bibelou din trecut. Buna Mondial,bibelou de portelan. Spor tuturor. alex Link spre comentariu
Dan Minciu Postat Decembrie 5, 2019 Partajează Postat Decembrie 5, 2019 Bibelan de portelou, Mondial. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 5, 2019 Partajează Postat Decembrie 5, 2019 Da ... , suna bine ! Cel putin pentru mine . Link spre comentariu
okean Postat Decembrie 5, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2019 Pila etalon 1,0193v + 0,002v 1 Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 5, 2019 Partajează Postat Decembrie 5, 2019 Element Weston ? ... Link spre comentariu
okean Postat Decembrie 5, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2019 (editat) Dupa constructie si tensiune e Weston ca principiu , in dreapta se vede elementul cu mercur... Editat Decembrie 5, 2019 de okean Link spre comentariu
ctepeo Postat Decembrie 5, 2019 Partajează Postat Decembrie 5, 2019 (editat) Mie îmi pare rău că se mai produc baterii din alea cu Mercur. De 1,35 Volţi. Inel adaptor cu scădere de tensiune nu am găsit şi alea Zinc-Aer se duc repede şi mai şi curg. Da' stai să vezi fază: mă duc într-o zi la un atelier de deapări electronice care avea şi chestii la vânzare. În îl întreb dacă are cumva rămase baterii de 45, 67,5, 90 Volţi (puii mei, nici astea nu se mai produc) sau din alea cu Mercur de 1,35 Volţi. Începe că fac mişto de el, că nu au existat aşa ceva şi îi zic să caute pe internet (puteam să-i zic de rău şi să plec). Caută 1.35 Volt Mercury Battery şi vede că au existat. Rezultatul: primit moca un capacimetru, un multimetru digital (nu mai aveam şi doream să cumpăr) şi un Voltmetru - Ampermetru vechi (probabil anii '40-'50)... ultimul a avut şi un bonus: o baterie pătrată "EL.BA." de 4,5 Volţi cu hârtia în stare bună + necursă bateria. Am primit şi o tastatură veche care credeam că e de e computer... neh, e de aparat teletex (teletex, nu teletext, a fost cea mai evoluată formă a telexului). O chestie über interesantă Întrebare întrebătoare de baraj mare: înainte de comunism au existat case de marcat pe la noi? M-am uitat pe cartea de telefoane pentru Bucureşti 1938 (la cea din 1947 nu am acces) şi nu am găsit nimic menţionat de aşa ceva. Dacă nu le-am găsit menţionate la partea de comerţ-servicii (că erau pagini dedicate la începutul cărţii) nu înseamnă că nu existau... e posibil să le fi zis altfel pe atunci. Că de exemplu pe vremuri: frigider = răcitor electric. Cele mai vechi case de marcat pe care le-am văzut (în poze, că nu eram născut pe atunci) erau nişte "Secura" R.D.G.-iste (Est-Germane). Editat Decembrie 5, 2019 de ctepeo Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 5, 2019 Partajează Postat Decembrie 5, 2019 (editat) Erau Editat Decembrie 5, 2019 de daniels Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 5, 2019 Partajează Postat Decembrie 5, 2019 (editat) Au fost ( in functiune ) la magazinul Victoria . Au mai fost case de marcat Olivetti , italienesti , cu imprimanta matriciala . Editat Decembrie 5, 2019 de gauss Link spre comentariu
Dan Minciu Postat Decembrie 5, 2019 Partajează Postat Decembrie 5, 2019 Înainte de comunism, a întrebat. Deci, ante "48- "50. 1 Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 5, 2019 Partajează Postat Decembrie 5, 2019 (editat) Masina timpului ... , si primeste raspuns . Prin propriile eforturi . La multe intrebari , inclusiv cele viitoare . Editat Decembrie 5, 2019 de gauss Link spre comentariu
Dan Minciu Postat Decembrie 5, 2019 Partajează Postat Decembrie 5, 2019 Erau case de marcat în acea perioadă, dar sunt foarte greu de găsit și foarte scumpe. In Romania, zic. Link spre comentariu
alcon Postat Decembrie 5, 2019 Partajează Postat Decembrie 5, 2019 Telefoane vechi Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 5, 2019 Partajează Postat Decembrie 5, 2019 (editat) Pe vremea cind aveai, au ba! Siliconul nu se inventase inca. Editat Decembrie 5, 2019 de icar Link spre comentariu
ctepeo Postat Decembrie 5, 2019 Partajează Postat Decembrie 5, 2019 (editat) Acum 1 oră, Dan Minciu a spus: Erau case de marcat în acea perioadă, dar sunt foarte greu de găsit și foarte scumpe. In Romania, zic. Zici de perioada interbelică? 1 oră în urmă, alcon a spus: Telefoane vechi Cel de sus este un R.S.-7340. Produs de prin 1943 până prin 1964. Cel din poză nu are cordonul telefon-receptor original. Cel de jos probabil este un EM-72. EM 72 este telefon prevazut cu disc de apel, sonerie clasica (cu clopotei) si circuit de convorbire diferential clasic (cu transformator diferential). EM-90 este telefon prevazut cu disc de apel (desi au existat exemplare prevazute cu tastatura din fabrica, nu din aceea de inlocuire, dar de regula e cu disc), sonerie electronica si circuit de convorbire diferential clasic (transformator diferential). Iar ultima varianta RS 79876 (nu s-au chinuit sa ii mai dea si un nume de genul EM-XX unde XX reprezinta anul aparitiei modelului, desi eu am vaga impresie ca acest model a aparut prin 1995-1996) este telefon prevazut cu disc de apel, sonerie electronica si..ai ghicit, circuit de convorbire electronic (solid state - fara transformator). La exterior EM-90 (RS 77481) si RS 79876 au carcase absolut identice iar singura diferenta fata de EM-72 este lipsa rotitei de jos pentru reglarea soneriei precum si decupaje mai mici in "fundul" telefonului pentru noua sonerie electronica. Electromagnetica a produs telefoane cu disc de apel pina in 2003 În legătură cu postările cu tramvaie de acum 2 pagini: 1) Podul Mihai Vodă din poză era unul temporar, făcut cu ocazia lucrărilor la metrou (cred). După betonarea Dâmboviţei nu au mai făcut pod pe acolo; 2) La Podul Mihai Vodă au întors tramvaiele 7 şi 25; 3) Cu acel tramvai restaurat am mers; 4) Să vedem cine ghiceşte, dacă poza cu tramvaiul cu cai ar fi fost făcută în perioada Imp. Austro-Ungar, dar când au circulat în paralele tramvaie cu cai şi electrice (la Timişoara tramvaiele electrice au apărut abia în 1899), ce ar fi fost diferit în poza aia (afară de hainele celui care apare întâmplător în prim plan în cadru); 5) Tramvaiul de pe linia 14 (poza e făcută în Pantelimon, când construiau blocurile, adică prin 1973-1974) e un "ElectroPutere" ("EP") original. Editat Decembrie 5, 2019 de ctepeo Link spre comentariu
Postări Recomandate