Vizitator Postat Noiembrie 30, 2019 Partajează Postat Noiembrie 30, 2019 de unde ai scos-o ca e film foto? nu o fi panglica de care zice gauss si capetele cu 14 piste ? poate nu e vorba de aceeasi chestie, ca inregistrator de bord o fi in bord iar cutia "neagra" e in coada. Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 30, 2019 Partajează Postat Noiembrie 30, 2019 (editat) Sunt ( si au fost , inlocuite in timp ) zeci de modele , fiecare cu mai multe variante . Cu fir , cu folie , cu banda , cu cilindri , magnetice sau grafice etc . Fiecare fabricant de aeronave alegea solutia care i se parea mai buna . Standardizari ( riguroase ) au aparut in mai multe etape . Numai asupra parametrilor necesari de a fi furnizati la interogarea " cutiilor " , care poate fi necesara si in lipsa catastrofelor soldate cu prabusirea aeronavei , in caz de defectiuni . Solutiile si variantele constructive erau lasate " la liber " , din motive evidente . Mult timp au existat ( si exista si acum ) doua tipuri de unitati . Cockpit voice recorder ( convorbiri cabina piloti ) si Data Flight Recorder ( parametri de zbor , date motoare , comenzi , comunicatii , carburant , etc . ) . Sunt defalcate pe clase de aeronave , de la simplu la complex . Se pot scrie ( despre ) sute de pagini , si nu exhaustive . Doar mentionari si descriere simplificata . Ceva foto ... Primul este rusesc , a echipat aeronavele reactive supersonice militare , printre care MiG - urile 19 , 21 , 23 , 25 . Despre el am facut vorbire intr - o postare anterioara , este cu fir magnetic si foloseste mecanismul de la inregistratorul mentionat ( se poate vedea postarea ) . Mai sunt si ( in foto ) cu folie , in bucla fara sfarsit , si multicanal . Ultimul este Voice Recorder , de la Iliushin -18 , a fost in inzestrarea TAROM . Editat Noiembrie 30, 2019 de gauss 1 Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 30, 2019 Partajează Postat Noiembrie 30, 2019 Acum 9 ore, vio2007 a spus: cutiile negre,care de fapt sunt portocali Sunt portocali ca sa-ti sara in ochi cind le cauti. Sunt negre pentru ca nu stii, cind le cauti, ce contin. Cit despre film foto, e prima data cind aud asta! Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 30, 2019 Partajează Postat Noiembrie 30, 2019 Gauss, alea sunt modele mai vechi, acum nu se mai bazeaza pe piese in miscare si au in plus un sistem de semnalizare, pentru a fi mai usor gasite. Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 30, 2019 Partajează Postat Noiembrie 30, 2019 Abecedarul. Cu asta am inceput eu sa buchisec, la 7 ani! ...si varientele de dinainte 1 Link spre comentariu
okean Postat Decembrie 1, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2019 Acum 101 ani... "Regele Ferdinand I și Regina Maria se intorceau la București în ziua de 1 decembrie 1918, după doi ani de refugiu, în care Coroana, Parlamentul si Guvernul au condus destinele țării de la Iași." 2 Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 2, 2019 Partajează Postat Decembrie 2, 2019 Erau la moda, adica in trend, cu se zice acum Tot la moda... Judecata ...la rece sau free energy? Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 2, 2019 Partajează Postat Decembrie 2, 2019 Da erai cineva daca aveai una de asta.......tot pe vremea aceea am fost la Timisoara in piata , am luat marfa de tot felul ( blugi ,Puma costum baie Speedo , etc ) si mai multe inele care aveau in el ceas LCD..... seara dansam la discoteca cu una pe deget .....imediat au aparut doritorii , le-am si dat pe restul din buzunar ..... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2019 Partajează Postat Decembrie 2, 2019 In Mehala mergeati? Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 2, 2019 Partajează Postat Decembrie 2, 2019 1 hour ago, fluffy37 said: In Mehala mergeati? Habar nu am, am fost cu prieteni "cunoscători" care umblau regulat, cumpărau cantități mari de anti-baby.... Eu am fost de 2 ori, atunci au apărut blugii cu karouri, am și luat o pereche, acasă se uitau la mine pe strada ca la omuleți verzi.... nimeni nu văzuse asa ceva. am mai avut o pereche de blugi cu imprimeu în forma de păsări stilizate, și aia piesa de succes. Mai a mi plac blugii rosu/bordo, dar nu găsesc..... Era mare afacere " bisnita" aveau la Timișoara marfa bună..... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2019 Partajează Postat Decembrie 2, 2019 foarte misto au fost blugii in carouri si chiar foarte buni calitativ. Sa fi fost in 1987. Piata tare era la Oravita pe vremea aceea. Link spre comentariu
alcon Postat Decembrie 2, 2019 Partajează Postat Decembrie 2, 2019 1965, Recoltatul porumbului la GAS Insuratei regiunea Galati. Studenti la cartofi. SMA Grădiştea 1 Link spre comentariu
okean Postat Decembrie 3, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2019 Revista " Femeia " veche de 150 de ani, primul numar aparea in 1868, dispare de la chiosc, numarul de luna asta va fi si ulltimul... Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 3, 2019 Partajează Postat Decembrie 3, 2019 La 30.11.2019 la 0:00, icar a spus: Abecedarul. Cu asta am inceput eu sa buchisec, la 7 ani! Si sigur ai avut in ghiozdan si unul din asta Link spre comentariu
Postări Recomandate