Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

de unde ai scos-o ca e film foto? nu o fi panglica de care zice gauss  si capetele cu 14 piste ?

poate nu e vorba de aceeasi chestie, ca inregistrator de bord o fi in bord iar cutia "neagra" e in coada.

Link spre comentariu

Sunt ( si au fost , inlocuite in timp ) zeci de modele , fiecare cu mai multe variante .  Cu fir , cu folie , cu banda , cu cilindri , magnetice sau grafice etc . Fiecare fabricant de aeronave alegea solutia care i se parea mai buna . Standardizari ( riguroase ) au aparut in mai multe etape . Numai asupra parametrilor necesari de a fi furnizati la interogarea " cutiilor " , care poate fi necesara si in lipsa catastrofelor soldate cu prabusirea aeronavei , in caz de defectiuni . Solutiile si variantele constructive erau lasate " la liber " , din motive evidente . Mult timp au existat ( si exista si acum ) doua tipuri de unitati . Cockpit voice recorder ( convorbiri cabina piloti ) si Data Flight Recorder ( parametri de zbor , date motoare , comenzi , comunicatii , carburant , etc . ) . Sunt defalcate pe clase de aeronave , de la simplu la complex . Se pot scrie ( despre ) sute de pagini , si nu exhaustive . Doar mentionari si descriere simplificata . Ceva foto ... Primul este rusesc , a echipat aeronavele reactive supersonice militare , printre care MiG - urile 19 , 21 , 23 , 25 . Despre el am facut vorbire intr - o postare anterioara , este cu fir magnetic si foloseste mecanismul de la inregistratorul mentionat ( se poate vedea postarea ) . Mai sunt si ( in foto ) cu folie , in bucla fara sfarsit , si multicanal . Ultimul este Voice Recorder , de la Iliushin -18 , a fost in inzestrarea TAROM .

MiG 21.PNG

Folie metalica.PNG

8 canale.PNG

IL - 18.PNG

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 9 ore, vio2007 a spus:

cutiile negre,care de fapt sunt portocali

Sunt portocali ca sa-ti sara in ochi cind le cauti. Sunt negre pentru ca nu stii, cind le cauti, ce contin. Cit despre film foto, e prima data cind aud asta!

Link spre comentariu

Acum 101 ani...

"Regele Ferdinand I și Regina Maria se intorceau la București în ziua de 1 decembrie 1918, după doi ani de refugiu, în care Coroana, Parlamentul si Guvernul au condus destinele țării de la Iași."

1D47A486-DA49-475A-9636-A75B283D64AA.jpeg

Link spre comentariu

Screenshot_20191122-093940_Pinterest.jpg

Da erai cineva daca aveai una de asta.......tot pe vremea aceea am fost la Timisoara in piata , am luat marfa de tot felul ( blugi ,Puma costum baie Speedo , etc ) 

si mai multe inele care aveau in el ceas LCD..... seara dansam la discoteca cu una pe deget .....imediat au aparut doritorii , le-am si dat pe restul din buzunar .....

il_340x270.1803464850_t09l.jpg?version=0

Link spre comentariu
1 hour ago, fluffy37 said:

In Mehala mergeati?

Habar nu am, am fost cu prieteni "cunoscători" care umblau regulat, cumpărau  cantități mari de anti-baby.... Eu am fost de 2 ori, atunci au apărut blugii cu karouri, am și luat o pereche, acasă se uitau la mine pe strada ca la omuleți verzi.... nimeni nu văzuse asa ceva. :reytre  am mai avut o pereche de blugi cu imprimeu în forma de păsări stilizate, și aia piesa de succes. Mai a mi plac blugii rosu/bordo, dar nu găsesc..... 

Era mare afacere " bisnita" aveau la Timișoara marfa bună..... 

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări