okean Postat Noiembrie 28, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2019 Corect...si noi ziceam ca-i video Deci reluam, anul de nastere a fost 1930 se numea K1, folosea banda magnetica inventata de Fritz Pfleumer Asa arata un AEG Magnetophon FT4 1939... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 28, 2019 Partajează Postat Noiembrie 28, 2019 Eu am vazut unul si mai bengos, inregistra pe fir metalic, nu pe banda! Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 28, 2019 Partajează Postat Noiembrie 28, 2019 (editat) Alea au fost printre primele magnetofoane! Ctepeo, nu cumva e premagnetizare? Editat Noiembrie 28, 2019 de icar Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 28, 2019 Partajează Postat Noiembrie 28, 2019 (editat) Eu am vazut unul cu fir , rusesc . M - am si jucat cu el , dupa ce l - am reparat . Acum vreo 40 de ani ... Mecanismul lui s - a folosit pentru inregistratoare de bord , la aeronavele rusesti din trecut . Total tranzistorizat , s - a folosit si dupa anii '80 . https://www.cryptomuseum.com/covert/rec/ussr/mn61/index.htm Editat Noiembrie 28, 2019 de gauss Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 28, 2019 Partajează Postat Noiembrie 28, 2019 Integistratoarele de bord, cutiile negre, utilizau frecvent fir de otel, pentru a rezista la incendii. Acum se folosesc memorii fixe (nu stiu exact cum se numesc), ca in telefoane sau MP-3-iuri. Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 28, 2019 Partajează Postat Noiembrie 28, 2019 (editat) Nu rezista prea mult ( la incendiu ) . La cele cu fir metalic ma refer . De fapt e o panglica , cu mai multe "canale " . Din cauza punctului Curie , se pierde magnetizarea remanenta a inregistrarilor , la temperatura destul de joasa . " Firul " e dintr - un aliaj cu crom si nichel , cu punctul mult mai jos decat otelul . Alegerea a fost mai mult datorita robustetii , fata de banda magnetica obisnuita . Inregistratoarele sunt fara intretinere , etansate ermetic , si cu perna de azot , mecanismul e in bucla fara sfarsit . Functioneaza incontinuu , mii de ore . Se pot sterge inregistrarile numai dupa ce s - a actionat frana de parcare a aeronavei . In fine , detaliile sunt la trecut , acum sunt cu semiconductoare . Editat Noiembrie 28, 2019 de gauss Link spre comentariu
alcon Postat Noiembrie 28, 2019 Partajează Postat Noiembrie 28, 2019 Am fost şcolar şi am folosit aceste ascuţitori. Am fost pionier şi am purtat aceste accesorii. Am fost teenager şi am fumat aceste minunate ţigarete fără filtru. Link spre comentariu
okean Postat Noiembrie 29, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2019 Cred ca era pus " ceva " in ele ca tare bune erau ! Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 29, 2019 Partajează Postat Noiembrie 29, 2019 Acum 13 minute, okean a spus: Cred ca era pus " ceva " in ele ca tare bune erau ! Niste resturi de iarba verde... Cravata rosie am avut si eu, da' cu nod si fara tricolor. Tutun, ioc! Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 29, 2019 Partajează Postat Noiembrie 29, 2019 (editat) Dupa Revolutie , din cravatele aflate pe stoc s - au confectionat sacose pentru piata . Aratau interesant , cu tricolorul ... De fumat , m - am apucat dupa liceu . Am avut pauze mari , de ani de zile . Editat Noiembrie 29, 2019 de gauss Link spre comentariu
ctepeo Postat Noiembrie 29, 2019 Partajează Postat Noiembrie 29, 2019 Ascuţitoarele nu ascuţeau uniform... Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 29, 2019 Partajează Postat Noiembrie 29, 2019 Ascutitoarele...nu ascuteau deloc! Rupeau virful la creion si, de multe ori, nu taiau nici lemnul. Foloseam o lama de ras. Cam prin clasa a treia, am primit, cadou, un creion mecanic, din acela galben, cehesc. Avea si ascutitoare, in dotare! Link spre comentariu
vio2007 Postat Noiembrie 29, 2019 Partajează Postat Noiembrie 29, 2019 La 28.11.2019 la 14:32, icar a spus: Integistratoarele de bord, cutiile negre, utilizau frecvent fir de otel, pentru a rezista la incendii. Acum se folosesc memorii fixe (nu stiu exact cum se numesc), ca in telefoane sau MP-3-iuri. Integistratoarele de bord, cutiile negre,care de fapt sunt portocalii folosesc film foto! Ca acesta! Link spre comentariu
Postări Recomandate