Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Integistratoarele de bord, cutiile negre, utilizau frecvent fir de otel, pentru a rezista la incendii. Acum se folosesc memorii fixe (nu stiu exact cum se numesc), ca in telefoane sau MP-3-iuri.

Link spre comentariu

Nu rezista prea mult ( la incendiu ) . La cele cu fir metalic ma refer . De fapt e o panglica , cu mai multe "canale " . Din cauza punctului Curie , se pierde magnetizarea remanenta a inregistrarilor , la temperatura destul de joasa . " Firul " e dintr - un aliaj cu crom si nichel , cu punctul mult mai jos decat otelul .  Alegerea a fost mai mult datorita robustetii , fata de banda magnetica obisnuita . Inregistratoarele sunt fara intretinere , etansate ermetic , si cu perna de azot , mecanismul e in bucla fara sfarsit . Functioneaza incontinuu , mii de ore . Se pot sterge inregistrarile numai dupa ce s - a actionat frana de parcare a aeronavei . In fine , detaliile sunt la trecut , acum sunt cu semiconductoare . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 13 minute, okean a spus:

Cred ca era pus " ceva " in ele ca tare bune erau !

Niste resturi  de iarba verde...

Cravata rosie am avut si eu, da' cu nod si  fara tricolor.

Tutun, ioc!

Link spre comentariu

Dupa Revolutie , din cravatele aflate pe stoc s - au confectionat sacose pentru piata . Aratau interesant , cu tricolorul ... De fumat , m - am apucat dupa liceu . Am avut pauze mari , de ani de zile . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Ascutitoarele...nu ascuteau deloc! Rupeau virful la creion si, de multe ori, nu taiau nici lemnul. Foloseam o lama de ras. Cam prin clasa a treia, am primit, cadou, un creion mecanic, din acela galben, cehesc. Avea si ascutitoare, in dotare! 

Link spre comentariu
La 28.11.2019 la 14:32, icar a spus:

Integistratoarele de bord, cutiile negre, utilizau frecvent fir de otel, pentru a rezista la incendii. Acum se folosesc memorii fixe (nu stiu exact cum se numesc), ca in telefoane sau MP-3-iuri.

Integistratoarele de bord, cutiile negre,care de fapt sunt portocalii folosesc film foto!

Ca acesta!

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări