Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Am și eu un difuzor cu electromagnet.

Am ceva trafuri de ieșire Se, radio Stassfurt, care au o parte mai scurta de bobinaj care este folosit în radio ca drosel pt partea de întrare. Am văzut la multe soluția asta, și ma întreb oare cum e sensul înfășurari? Dacă e invers ar scădea magnetizarea trafului, nu-mi dau seama cum a gândit proiectantul..... . As folosi înfășurarea ca priza ultraliniara în Se....... 

Link spre comentariu

Posibil, mecanismul e complicat, diametrul rolelor cu banda tradeaza o viteza  mare de deplasare... Prototipul pentru sunete arata ca in zilele noastre. Sa nu uitam la Olimpiada din 1936 au fost primele transmisii TV LIVE !

647c5869fbe48ebb8c3200ebca0ddc64.jpg

Link spre comentariu

Nici alea de la TV din '89 nu erau cu mult mai mici . La mine la job a ajuns un car de reportaj de la TV , dupa casare . Un autobuz , a durat doua zile inventarierea (confruntarea dupa liste ) , pentru predare  - primire . 

Link spre comentariu

Din timpul ocupaţiei din W.W. 1 e acel bilet.

Heh-heh... mai sus o poză cu Oborul. Sunt Oborean.

Ăla de mai sus e magnetofon. Videomagentofoane (magnetoscoape) au apărut abia după W.W. 2

Primele magnetofoane nu erau cine ştie ce, deoarece foloseau permagnetizare cu curent continuu. Dar într-o zi, printr-o întâmplare cineva a folosit permagnetizarea cu curent alternativ şi a iscat o revoluţie în audio.

Nici primele camere video tv color nu erau mici. "R.C.A." TK-41 avea 100 de kile. Da' culorile erau frumoase. Camerele video din anii '50-'60 aveau culori frumoase. Ce mi-aş dori una din aia veche cu plumbicoane.

Şi o chestie pe care am observat-o: faptul că imaginea era de rezoluţie mică dădea o senzaţie de 3D la acele primele camere! Dar am observat asta şi la o firmare cu un telefon vechi (din păcate nu mai ştiu cum o găseşti pe YouTube).

Editat de ctepeo
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări