icar Postat Noiembrie 26, 2019 Partajează Postat Noiembrie 26, 2019 Cred ca electronagnetul avea un cimp mai puternic decit magnetii vremii. Apoi, tinind loc si de drosel, era un avantaj. Riplul nu cred ca modula "auzibil" sunetul. Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 26, 2019 Partajează Postat Noiembrie 26, 2019 Am și eu un difuzor cu electromagnet. Am ceva trafuri de ieșire Se, radio Stassfurt, care au o parte mai scurta de bobinaj care este folosit în radio ca drosel pt partea de întrare. Am văzut la multe soluția asta, și ma întreb oare cum e sensul înfășurari? Dacă e invers ar scădea magnetizarea trafului, nu-mi dau seama cum a gândit proiectantul..... . As folosi înfășurarea ca priza ultraliniara în Se....... Link spre comentariu
alcon Postat Noiembrie 26, 2019 Partajează Postat Noiembrie 26, 2019 Placa de inmatriculare pe un Moskvich 403 sau 407. Link spre comentariu
okean Postat Noiembrie 27, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2019 1932 "Magnetófon" prototip AEG... Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 27, 2019 Partajează Postat Noiembrie 27, 2019 Nemtii " sufereau " si de televiziune ( necomerciala ) inainte de WW2 . Au folosit - o in conflict , alaturi de aplicatii in infrarosu , si alte chestii in premiera . Link spre comentariu
alcon Postat Noiembrie 27, 2019 Partajează Postat Noiembrie 27, 2019 Ceasuri Slava Ceas Slava cu racheta Ceas Piratron Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 27, 2019 Partajează Postat Noiembrie 27, 2019 Acum 2 ore, okean a spus: 1932 "Magnetófon" prototip AEG... Nu e cumva un videomagnetofon? Link spre comentariu
okean Postat Noiembrie 27, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2019 Posibil, mecanismul e complicat, diametrul rolelor cu banda tradeaza o viteza mare de deplasare... Prototipul pentru sunete arata ca in zilele noastre. Sa nu uitam la Olimpiada din 1936 au fost primele transmisii TV LIVE ! Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 27, 2019 Partajează Postat Noiembrie 27, 2019 Mamăăăă, zici ca-i din razboiul stelelor, arma superlaser!!!! Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 27, 2019 Partajează Postat Noiembrie 27, 2019 Nici alea de la TV din '89 nu erau cu mult mai mici . La mine la job a ajuns un car de reportaj de la TV , dupa casare . Un autobuz , a durat doua zile inventarierea (confruntarea dupa liste ) , pentru predare - primire . Link spre comentariu
ctepeo Postat Noiembrie 27, 2019 Partajează Postat Noiembrie 27, 2019 (editat) Din timpul ocupaţiei din W.W. 1 e acel bilet. Heh-heh... mai sus o poză cu Oborul. Sunt Oborean. Ăla de mai sus e magnetofon. Videomagentofoane (magnetoscoape) au apărut abia după W.W. 2 Primele magnetofoane nu erau cine ştie ce, deoarece foloseau permagnetizare cu curent continuu. Dar într-o zi, printr-o întâmplare cineva a folosit permagnetizarea cu curent alternativ şi a iscat o revoluţie în audio. Nici primele camere video tv color nu erau mici. "R.C.A." TK-41 avea 100 de kile. Da' culorile erau frumoase. Camerele video din anii '50-'60 aveau culori frumoase. Ce mi-aş dori una din aia veche cu plumbicoane. Şi o chestie pe care am observat-o: faptul că imaginea era de rezoluţie mică dădea o senzaţie de 3D la acele primele camere! Dar am observat asta şi la o firmare cu un telefon vechi (din păcate nu mai ştiu cum o găseşti pe YouTube). Editat Noiembrie 27, 2019 de ctepeo Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 27, 2019 Partajează Postat Noiembrie 27, 2019 http://mobra.ro/index.php?p=istorie "Motorul este un monocilindru in doi timpi cu o capacitate cilindrica de 49,6 cmc, " Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Noiembrie 27, 2019 Partajează Postat Noiembrie 27, 2019 (editat) Acum 10 minute, Ion_Bumbu a spus: http://mobra.ro/index.php?p=istorie "Motorul este un monocilindru in doi timpi cu o capacitate cilindrica de 49,6 cmc, " Cu o astfel de motoreta Carpati am trecut ,(prin anii '70) de citeva ori peste muntii Plopisului, in drum spre Baile Felix. N-a ''crîcnit'' de loc! Editat Noiembrie 27, 2019 de GEO 53 BN Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 27, 2019 Partajează Postat Noiembrie 27, 2019 Acum 14 ore, okean a spus: 1932 "Magnetófon" prototip AEG... Nu. Marconi-Stille. Sau Blattnerphone. Link spre comentariu
Postări Recomandate