Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 3 ore, gauss a spus:

SO42P ( echivalent ) produceau si rusii , n - am avut probleme cu ele . 

Da, am avut vreo 2 bucati, rusesti si poloneze, din pacate la 470Mhz nu mergeau chiar cum trebuia, am fost nevoit sa ramin pe SO42P S&H, mergeau unul ca altul.

Problema era ca erau mai de dificil de procurat.

Noi fiind mai aproape de granita le mai gaseam, cred ca si pe filiera yugoslava veneau.

Link spre comentariu
Acum 22 minute, icar a spus:

Singura treaba ciudata mestecata a fost ...mesteca, guma de mestecat a ciobanului. 

Apropo de mestecat, stiu ca la un moment dat au aparut in Alba Iulia (daca aveai "pile" la cantina partidului... :) )  doua produse chinezesti: o guma de mestecat invelita intr-o foita foarte subtire de hartie pe care mi se pare era desenat ceva roz, parca niste baloane si deasemenea niste ciocolati, de fapt niste bucati mici de ciocolata (cam 20x10mm) invelite in ceva staniol auriu  pe care nu scria nimic. A mai vazut cineva astea sau am visat io? :) 

Link spre comentariu
Acum 6 ore, okean a spus:

Ce am descris eu sunt preturile valabile din anii 87-88 dupa "lovilutie" e alta poveste

indraznesc sa revin cu observatia ca daca in epoca un BFR s-ar fi vindut cu 100-150 de lei, ar mai fi facut mosu' amplificatoare de ante! probabil ca ma apucam de crescut ciuperci si nu stiu daca nu ar fi fost mai bine pina la urma! Cum sa dau 300 de lei pe doua BFR pe care le puneam intr-un amplificator care-l vindeam tot cu 300!?? Absolut neoficial si total ilegal, se puteau procura toti dracii din lume! majoritatea susastrasi din inteprinderi, unde cu tot embargoul ceausist, se gaseau pretexte solide pentru importurile ''de completare'' necesare! Imi aduc aminte cum un fost coleg, intrebat fiind de contabilul sef la ce are nevoie de componentele comandate, s-a dus cu o roaba plina de tot felul de echipamente electronice pe care i-a basculat-o in birou ca sa-i arate la ce sint necesare! Si cum sa nu fie? printre altele erau MMC-urile si afisajele pentru ceasul electronic de oltcit, led-uri pentru licuriciuri tot auto, mii si mii de RPM, desigur 2n3055 si BD-uri si alte asemenea!

Link spre comentariu
Acum 7 minute, Marele Savant a spus:

cine crezi ca va recunoaste ca isi facea cumparaturile de acolo? unde apropo, nu se gasea orice, in orice cantitate si nici pentru toti care ''mincau'' la acea cantina!

Pe mine personal nu ma intereseaza cine de unde isi facea aprovizionarea, eram curios daca mi-amintesc bine articolele sau ba.

Taica-miu (care mi le-o adus) n-o fost nici prim secretar nici colonel la securitate... o fost contabil la o cooperativa mestesugareasca... dar da, o fost membru de partid, nu era chiar o raritate pe atunci....

Link spre comentariu
Vizitator cablaje pcb
Acum 26 minute, informer a spus:

bucati mici de ciocolata (cam 20x10mm) invelite in ceva staniol auriu  pe care nu scria nimic. A mai vazut cineva astea sau am visat io? :) 

Da, proveneau dintr-o cutie destul de măricică. Erau foarte bune.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, informer a spus:

Apropo de mestecat, stiu ca la un moment dat au aparut in Alba Iulia (daca aveai "pile" la cantina partidului... :) )  doua produse chinezesti: o guma de mestecat invelita intr-o foita foarte subtire de hartie pe care mi se pare era desenat ceva roz, parca niste baloane si deasemenea niste ciocolati, de fapt niste bucati mici de ciocolata (cam 20x10mm) invelite in ceva staniol auriu  pe care nu scria nimic. A mai vazut cineva astea sau am visat io? :) 

Stiu ambele produse , chiar daca n - am avut nici o legatura cu cantina partidului . Ciocolatile veneau vrac , la cutii mari . Cred ca 2 kg . 

Link spre comentariu

Microfonie . Am facut in copilarie , cu microfon si galena . Iesea o sonerie interesanta . Merge intermitent ani de zile cu o baterie R20. Am avut " telefon " cu un prieten din blocul vecin , la terminarea convorbirii le puneam unul peste altul si decuplam bateriile . La cuplarea bateriei ( comutator basculant si baterie la fiecare corespondent ) , era sonerie de apel . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 14 ore, gauss a spus:

Pelicanolu' era dulce . Chiar si ala din tuburile cu albastru , ca de pasta de dinti . Au ajuns destui copii la spital , beneficiari ai produsului lasat la indemana lor , fara supraveghere . Unii au mancat si (din) gumitzele alea chinezesti , cu teaca de carton si parfumate ... , miros de fructe .

P.S. - guma arabica ( gumarabicu' , mai popular ) lipea . Ma rog , nu orice si oricum . Se folosea , mai ales prin birouri si scoli . Altceva nu era , de folosinta rapida curenta , si pe care sa  - l gasesti la librarie . Nu a aparut in anii '60 , s - a folosit dinainte de razboi . 

Si guma arabica era duceaga, gumitzele alea chinezesti erau pe post de ciunga.

Link spre comentariu

Chiar nu stiam ... , si multumesc de informatie ! Pelicanolu' ... , cred ca l - am gustat toti . Fie si din motive " necomestibile " , eu puneam din belsug , si ramanea surplus pe care - l stergeam cu degetu' . Pana la degustare , in scopul curatirii , nu era prea mult . Cutia cu lopatzica mi - o amintesc si acum ... , lopatzica era permanent cu resturi uscate pe ea etc . De - ale copilariei ...

Gumarabicu' m - a intimidat de la inceput . Ma rog , fiind si mai mic decat in epoca pelicanolului , am varsat recipientu' . Nu stiu cum am reusit , ca avea un dop  galben semitransparent , cu fanta prin care iesea lipiciu' . Si era asa aderent ... Probabil fanta s - a blocat , si am scos dopul , mi se parea evident ca era mult mai usor sa folosesc de la interior , unde era din belsug . Dorisem sa lipesc un avion de hartie , si am fost cam inabil . Nu aveam destule maini . Ca urmare , am luat cateva scatoalce . Mai sanatoase ca de obicei , de unde si efectul pe termen lung . Amintiri ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări