doru3160 Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 Da, in afara de mizerie, nu stia nimic altceva sa faca. Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 (editat) Acum 49 minute, Ion_Bumbu a spus: Era cu PLL cu SO42P si FI de 200MHz. Am adaptat`o la Fi de 470MHz tot cu SO42P si mergea extrem de bine. Era dificil de reglat dar am mers doar pe schema aia. Dificil , dar cu aparatura ( am avut inclusiv generator de simulat LNB - ul , 2 giga si sub era cam limita de jos la ce aveam de microunde ) , rabdare , si un pic de experienta , dupa primul " contact " cu montajul , era foarte stabila . Si mai ales reproductibila . Nu cred ca va spun o noutate . Am aflat provenienta schemei dupa Revolutie , desi aveam niste banuieli . Primul contact ( cu documentatia respectiva ) a fost cu niste copii xerox , cam neclare , doar textul si desenele , fara incadrarea in pagina . A fost trasa in tus si multiplicata , pentru "cereri " si exemplare de lucrat , adnotari , modificari etc . SO42P ( echivalent ) produceau si rusii , n - am avut probleme cu ele . Editat Noiembrie 23, 2019 de gauss Link spre comentariu
alcon Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 Acum 28 minute, doru3160 a spus: Da, in afara de mizerie, nu stia nimic altceva sa faca. Oare? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 Da, aveam un oscilator modulat in frecventa, bineinteles facut de mine, foloseam mira pe un HC85, programel scris de un coleg in Basic. A fost util la primele puneri in functiune a PLL pe 470MHz, dupa aia doar de test. Problema cea mai mare erau "ruperile" la tranzitiile mari, scris alb pe negru, etc. la nivele C/N mici. Acel generator m`a ajutat mult la definitivarea schemei. 1 Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 E parerea mea, ramasa de cand exista mizeria aia pe piata. Daca altii i-au gasit si calitati, eu cu siguranta n-o sa-i contrazic. Acum 1 minut, alcon a spus: Oare? Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 Doru era un lipici bun, daca stiai cum si la ce sa-l folosesti! Acuma guma arabica se baga in mincare, pe post de gelifiant. De pozele de mai sus, nimic? Link spre comentariu
alcon Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 Da, doar iniţiaţii foloseau gumă arabică, restul lumii folosea Pelicanol cu lopăţică. Link spre comentariu
ctepeo Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 (editat) Ăla era făcut din Amidon şi se putea mânca? Acum 5 ore, icar a spus: Aaron Elvis Presley? Acum 15 ore, okean a spus: Remember...Tv-ul color era un " urias " de 25 de cm...da ce imagine frumoasa avea ! Cehesc sau Sovietic? Ori capitalist? Editat Noiembrie 23, 2019 de ctepeo Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 (editat) Pelicanolu' era dulce . Chiar si ala din tuburile cu albastru , ca de pasta de dinti . Au ajuns destui copii la spital , beneficiari ai produsului lasat la indemana lor , fara supraveghere . Unii au mancat si (din) gumitzele alea chinezesti , cu teaca de carton si parfumate ... , miros de fructe . P.S. - guma arabica ( gumarabicu' , mai popular ) lipea . Ma rog , nu orice si oricum . Se folosea , mai ales prin birouri si scoli . Altceva nu era , de folosinta rapida curenta , si pe care sa - l gasesti la librarie . Nu a aparut in anii '60 , s - a folosit dinainte de razboi . Editat Noiembrie 23, 2019 de gauss 1 Link spre comentariu
informer Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 Acum 19 minute, gauss a spus: Unii au mancat si (din) gumitzele alea chinezesti , cu teaca de carton si parfumate ... , miros de fructe . LOL... exact, am mancat si io cateva, daca de alea cu suprafata "valurita" e vorba. Practic nu le-am mancat da-mi placea sa le rod... si nah, mai scapa... 1 Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 (editat) Exact acelea , cu santuri dreptunghiulare . Nici nu prea stergeau , murdareau foaia cu o depunere de grafit si " cauciuc " . Cele romanesti sau cehesti erau sfinte ... Aveti dreptate , le - am mai ros si eu . Cei mici nu le iertau ... Editat Noiembrie 23, 2019 de gauss Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 (editat) Pelicanolul l-am folosit cu succes citva ani buni. Tocmai pentru ca...ere prost calitativ!!!! Vorbesc serios! Sa maninc lipici sau radiere, nici nu mi-a trecut prin cap, indiferent cum miroseau sau ce gust aveau.. Singura treaba ciudata mestecata a fost ...mesteca, guma de mestecat a ciobanului. Editat Noiembrie 23, 2019 de icar Link spre comentariu
ctepeo Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 Da' până la urmă lipiciul ăla cu lopăţică era periculos sau nu dacă era mâncat. Link spre comentariu
Vizitator cablaje pcb Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 Acum 2 minute, ctepeo a spus: Da' până la urmă lipiciul ăla cu lopăţică era periculos sau nu dacă era mâncat. Depinde cat de gurmand ai fost. Rezultatul il vezi in oglinda sau intrebi pe cineva care te cunoaste. Link spre comentariu
Dan57 Postat Noiembrie 23, 2019 Partajează Postat Noiembrie 23, 2019 Acum 4 minute, ctepeo a spus: Da' până la urmă lipiciul ăla cu lopăţică era periculos sau nu dacă era mâncat. Nu deoarece avea la baza amidonul dar nici bine nu-ti facea . Link spre comentariu
Postări Recomandate