Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 49 minute, Ion_Bumbu a spus:

Era cu PLL cu SO42P si FI de 200MHz.

Am adaptat`o la Fi de 470MHz tot cu SO42P si mergea extrem de bine.

Era dificil de reglat dar am mers doar pe schema aia.

Dificil , dar cu aparatura ( am avut inclusiv generator de simulat LNB - ul , 2 giga si sub era cam limita de jos la ce aveam de microunde ) , rabdare , si un pic de experienta , dupa primul " contact " cu montajul , era foarte stabila . Si mai ales reproductibila . Nu cred ca va spun o noutate . Am aflat provenienta schemei dupa Revolutie , desi aveam niste banuieli . Primul contact ( cu documentatia respectiva ) a fost cu niste copii xerox , cam neclare , doar textul si desenele , fara incadrarea in pagina .  A fost trasa in tus si multiplicata , pentru "cereri " si exemplare de lucrat , adnotari , modificari etc . SO42P ( echivalent ) produceau si rusii , n - am avut probleme cu ele . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Da, aveam un oscilator modulat in frecventa, bineinteles facut de mine, foloseam mira pe un HC85, programel scris de un coleg in Basic.

A fost util la primele puneri in functiune a PLL pe 470MHz, dupa aia doar de test.

Problema cea mai mare erau "ruperile" la tranzitiile mari, scris alb pe negru, etc. la nivele C/N mici.

Acel generator m`a ajutat mult la definitivarea schemei.

Link spre comentariu

Ăla era făcut din Amidon şi se putea mânca?

Acum 5 ore, icar a spus:

Screenshot_20191122-093545_Pinterest.jpg

Screenshot_20191122-093635_Pinterest.jpg

Aaron Elvis Presley?

Acum 15 ore, okean a spus:

Remember...Tv-ul color era un " urias " de 25 de cm...da ce imagine frumoasa avea !

GetData.jpg

Cehesc sau Sovietic? Ori capitalist?

Editat de ctepeo
Link spre comentariu

Pelicanolu' era dulce . Chiar si ala din tuburile cu albastru , ca de pasta de dinti . Au ajuns destui copii la spital , beneficiari ai produsului lasat la indemana lor , fara supraveghere . Unii au mancat si (din) gumitzele alea chinezesti , cu teaca de carton si parfumate ... , miros de fructe .

P.S. - guma arabica ( gumarabicu' , mai popular ) lipea . Ma rog , nu orice si oricum . Se folosea , mai ales prin birouri si scoli . Altceva nu era , de folosinta rapida curenta , si pe care sa  - l gasesti la librarie . Nu a aparut in anii '60 , s - a folosit dinainte de razboi . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 19 minute, gauss a spus:

Unii au mancat si (din) gumitzele alea chinezesti , cu teaca de carton si parfumate ... , miros de fructe .

LOL... exact, am mancat si io cateva, daca de alea cu suprafata "valurita" e vorba.

Practic nu le-am mancat da-mi placea sa le rod... si nah, mai scapa... :rade:

Link spre comentariu

Exact acelea , cu santuri dreptunghiulare . Nici nu prea stergeau , murdareau foaia cu o depunere de grafit si " cauciuc " . Cele romanesti sau cehesti erau sfinte ... Aveti dreptate , le - am mai ros si eu . Cei mici nu le iertau ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Pelicanolul l-am folosit cu succes citva ani buni. Tocmai pentru ca...ere prost calitativ!!!! Vorbesc serios!

Sa maninc lipici sau radiere, nici nu mi-a trecut prin cap, indiferent cum miroseau sau ce gust aveau.. Singura treaba ciudata mestecata a fost ...mesteca, guma de mestecat a ciobanului. 

Editat de icar
Link spre comentariu
Vizitator cablaje pcb
Acum 2 minute, ctepeo a spus:

Da' până la urmă lipiciul ăla cu lopăţică era periculos sau nu dacă era mâncat. :nas:

Depinde cat de gurmand ai fost. Rezultatul il vezi in oglinda sau intrebi pe cineva care te cunoaste.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări