Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 24 minute, alcon a spus:

Adica...

Posibil sa il mai am xerografiat din anii 80, proprietarul nu a cedat originalul decat pentru copiat cat a durat operatiunea, daca dau de el ma apuc de scanat...

Cred ca  ASTA e pus la dispozitie de colegul @VAX

1-70560220b6.jpg

3-4720bc02ee.jpg

L.E. există două cataloage, unul editat în 1980, celălalt în 1986, posibil sa am prima editie...

Editat de okean
Link spre comentariu
Acum 15 ore, cocochannel a spus:

alea din primele poze sunt nu sunt module de productie, probabil opera vreunui pasionat.

sint exact dintr-un receptor Abacus! cumparat cu factura si care a functionat aproape un deceniu! 

Acum 14 ore, okean a spus:

Schemele de afara erau cu infamul de la GEC PLESSEY  - SL 1451  un circuit elegant dar imposibil de gasit la vremea aceea !

regret sa o spun, dar schema respectiva era perfect realizabila cu componentele disponibile in Ro. Iar preturile, cel putin in galaxia cunoscuta de noi nu erau cele scrise de dv. 

Link spre comentariu

Schema din Elektor au facut - o mai multi colegi . Prelucrata , mai puneau si ce aveau . Avand si aparatura , era mai usor . Am lucrat si eu cateva , la cerere ... , au ajuns la sefimea din Bucuresti . S - a gasit si coaxial de calitate , de 50 ohmi , teflon cu argint . Integratul respectiv mai aparea , s - a vandut si prin camine la fac . de electronica . Preturile ... , variabile . Depindea la a cata mana erau componentele , si cate se cumparau . Au fost si " kituri " , cu ce se gasea mai greu , inclusiv quad - ul de IPRS . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Marele Savant a spus:

sint exact dintr-un receptor Abacus! cumparat cu factura si care a functionat aproape un deceniu! 

regret sa o spun, dar schema respectiva era perfect realizabila cu componentele disponibile in Ro. Iar preturile, cel putin in galaxia cunoscuta de noi nu erau cele scrise de dv. 

Fara factura functiona mai putin ? 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, okean a spus:

Ce am descris eu sunt preturile valabile din anii 87-88 dupa "lovilutie" e alta poveste

Si eu am scris ca erau variabile . In anii mentionati puteau fi si mai mari . Am explicat de ce . Ma rog , in baza experientelor personale . Un cumparator ocazional , necunoscut , cu o singura decartare , beneficia de maximum . Dupa Revolutie , n - am mai cumparat din sursele respective . Deja se aduceau instalatii complete din Germania , prin Ploiesti s - au facut chiar distributii prin instalatia de antena colectiva , pe o scara de bloc . A durat putin , " cablul " a aparut repede . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări