Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 13 ore, doru3160 a spus:

Se vede treaba ca nu suficient de aproape de linia de tramvai

Da, la vreo doua strazi, suficient incit dimineata la 5 sa fiu treaz! Apoi, la etajul 8, aceeasi ora de trezire! M-am mutat in Titan, cu citeva blocuri in fata. Era bine, ma mai trezeam dimineata, vara, cind dormeam cu geamul deschis.

Citat

A aparut bronzu' , semn de mobilitate , timp liber petrecut in natura etc

Țțț, mai nou, ultravioletele nu face bine la sanatate, e daunatoare si cauzeaza! Gauss, prefer sa am pe ce pune mina, fara sa exageram, cu exceptia bustului, decit sa aud zornaind oase si sa ma trezesc cu vinatai! Un 65 - 70 kilo la 1,70 inaltime, e taman cum trăbă!

Link spre comentariu
Acum 1 oră, icar a spus:

Da, la vreo doua strazi, suficient incit dimineata la 5 sa fiu treaz! Apoi, la etajul 8, aceeasi ora de trezire! M-am mutat in Titan, cu citeva blocuri in fata. Era bine, ma mai trezeam dimineata, vara, cind dormeam cu geamul deschis.

Țțț, mai nou, ultravioletele nu face bine la sanatate, e daunatoare si cauzeaza! Gauss, prefer sa am pe ce pune mina, fara sa exageram, cu exceptia bustului, decit sa aud zornaind oase si sa ma trezesc cu vinatai! Un 65 - 70 kilo la 1,70 inaltime, e taman cum trăbă!

Aveti dreptate . Ma rog , bronzu' de acu' 50 de ani ( minim ) nu stiu cat de daunator era . Asta apropo de patura de ozon etc . Cu femeile ... , treaba complicata . Sau foarte simpla . Cel putin la mine . Femeile nu m - au privit niciodata de sus . Cu foarte putine exceptii . Asta la propriu vorbind , ca am 2 metri inaltime . Cred ca si la figurat , dar e o alta discutie . De - a  lungul vietii am cautat persoane cu statura . Cel putin fizica ... Lucru usor de rezolvat , dar si greu . Usor , fiindca cele eligibile erau in cautare de parteneri inalti , si pe vremea mea sexul masculin nu era mult peste 1,80 . Media , chiar mai jos . La mine a fost o exceptie , datorita sportului ( inot ) . Greu , fiindca erau putine . 100 % practicante ( si ele ) de ceva sporturi ... , asta usura oarecum lucrurile . La greutate , se subintelege . Ca nu erau trestii ... Altfel , prilej de situatii amuzante . Nu intotdeauna , din pacate . Odata am incasat - o la propriu , de la o handbalista ( pivot ) , de la echipa Vulturul , de pe langa fabrica Intex ( textile ) , din judet . Ma rog , o lovitura la plexul solar ... , luat prin surprindere , in cursul unei discutii aprinse , de - am cazut jos pe asfalt , in fata cinematografului principal din centru . Duminica , plin de lume care astepta sa intre . Lucrurile n - au ramas neechilibrate , dar in alta locatie . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 6 ore, gauss a spus:

Aia au de la mama natura. Bronzu'..., de el vorbesc. 

P. S. - România e printre primele tari din lume privind frumusețea femeilor. Pe primul, ar fi tarile din Caucaz. Mă rog, asa am înțeles... 

Sintem primii la multe! si la invatamint si la medalii obtinute de olimpici sau la saloanele de inventii, nu mai vorbim de cercetatorii nostri care uimesc lumea- a se vedea aparatul care te apara de blestem al renumitului G.ral Strainu sau nava cu propulsie ionica!

https://adevarul.ro/locale/galati/romanul-inventat-drona-inspirata-teoriile-fizicianului-nicola-tesla-functioneaza-aparatul-propulsie-ionica-1_5dd3d9f55163ec42712e28ef/index.html

asa, ca sa moara de ciuda dusmanii!

Link spre comentariu

Mereu se " inventeaza " cate ceva . Si se ramane la solutiile clasice , deja verificate . Fiindca " inventiile " nu functioneaza . Mai exact , nu fac ce pretind descoperitorii perpetui . Paleta e larga ... , energie free , sau macar " verde " , si alte chestii mai sofisticate , youtube e plin de demonstratii . Propulsia ionica n - avea cum sa lipseasca . E banala , trebuie doar zero gravitatie , spatiul cosmic si ceva generator de ioni . Ma rog , si inca ceva fleacuri ( era sa scriu flecuri ... ) auxiliare . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Chestia cu inventiile sta cam asa. Eu inventez un motor tahionic. Simplu, un generator de tagioni, accelereaza tahionii si ii trinteste intr-o oglinda mare. Ca urmare a legilor fizicii (Newton, consrevare impuls, si ce o mai fi pe acolo) tahionii sunt aruncati inapoi, asa ca mobilul va merge inainte. E ceva nelalocul lui? Ba! Adica este, generatorul de tahioni, care se va inventa el cindva. Eu imi brevetez inventia  si...astept sa se inventeze genratorul de tahioni. Altlul il inventeza, vine cu masinaria la brevetare.Ne, ne, ne baiete, eu am inventat motorul tahionic, ăhăăă, acum un secol, asa ca mucles, eu am fost primul. E cam asa e cu inventiile astea. Era plina piata de tot felul de treburi brevetate, care mai de care mai sugubete (va mai aduceti aminte de Cojocerc sau de generatorul de unde electromagnetice de frecventa 7 - 8 Hz, ala de avea o antena de emisie de 2 cm lungime?), dar care nu functioneaza. No problem, dar si cind o sa functioneze....:freaza:

Link spre comentariu

Un pic mai complicat ( cu voia dvs . ) . Una e brevetarea , alta protectia drepturilor , si alta aria juridica . In Romania , sau in exterior . Legea e destul de stufoasa , si cu multe cazuri posibile ( defalcate ) . Brevetarea ( cea mai simpla ) nu asigura si protectia . Alta etapa , sau daca se cere initial , alti bani . Oricum OSIM nu face nimic , e doar depozitarul hartiilor . Cine are inventii ( si pretentii materiale ) , trebuie sa vegheze singur la " apararea " lor , si totul se solutioneaza prin procese civile in instanta . Daca faptasul e din exterior ... Oricum in Romania zona avocatzeasca si a expertilor autorizati specializata pe protectia proprietatii intelectuale e incipienta , iar pentru P.F. e obstacolul cheltuielilor , practic insurmontabil . Mai usor e cu marcile inregistrate , se solutioneaza mai rapid . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Din ce stiam, ince de pe vremea impuscatului dupa brevetare, daca voiai protectie, trebuia platit un fel de taxa anuala. Nu plateai, pierdeai protectia. Acum nu mai stiu cum e. Asa a fost cu Tehmium. Nu s-a mai platit marca, asa ca a plati-o altcineva. Asa ca au aparut Tehnium si Tehnium International (fosta Tehnium).

Link spre comentariu

In regimul trecut , lucrurile erau si mai complicate . A doua hartie pe care am semnat - o cand m - am angajat continea cedarea drepturilor materiale si intelectuale din eventuale inventii si inovatii catre minister . S - au adunat ( ma rog , colective ... , ca trebuiau trecuti sefii ) , singura recompensa au fost ceva prime si punctaj adaugat la C.P. si notarile de serviciu , in vederea inaintarii in grad . Daca era cu bani conform intrebuintarii in fabricatie , viata ar fi fost alta . Cu totul alta ... Acelasi lucru si dupa ' 90 , la una individuala . Adica pentru drepturi materiale eventuale , trebuia platita o taxa enorma . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări