Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 14 minute, doru3160 a spus:

Pe aceeasi linie mergeau si tigaile astea si cele cehesti.Nu stiu cum sa-ti spun, dar mai erau o suta de motive pt trancaneala in afara de linie.

In fine, tigaile acelea vechi cu un singur boghiu sub vagonul tractor le-am apucat prea puțin, eram mic.

Cele cehesti erau in vogă pe vremea la care faceam referire. Erau cate două cuplate, unul "tractor" iar celalalt, pe post de "remorcă" (mergea cu pantograful jos).

Produceau un soi de huruială continuă amestecată cu trăncăneli aleatorii, generate in principal (cred eu)-de calitatea proastă a sinelor. 

Dacă ai pune o tigaie din aceea veche la care faci referire să ruleze (de ex) pe o linie modernă (silentioass) cum sunt cele actuale, nu cred că ar mai face atâta galagie. Zic si eu ...

Link spre comentariu

La noi cele cehesti mergeau in tandem, dar erau alimentate ambele. Comanda era unica, la vagonul din fata, dar sigur trageau ambele. Cat erau noi, nu le auzeai, si nu se tineau daciile de ele la demaraj. La deal parca isi luau zborul, si avem cateva dealuri in targ pe traseele lor. Dupa cativa ani de exploatare in traditionalul sistem autohton, si cu reparatii numite carpeli, au ajuns si astea sa trancane. Poate cineva care a lucrat in domeniu sa ne lamureasca ce si cum.Eu am stat departe de linia de tramvai, dar am avut un cumatru (spun am avut pt ca s-a prapadit acum ceva ani), statea pe o strada paralela cu calea ferata (pt ieseni, Silvestru-Canta).Avea in spatele blocului calea ferata CFR si in fata blocului linia de tramvai. Cand a cumparat apartamentul, nu a stiut de ce proprietarul i-a facut atatea concesii si a raspuns la toate negocierile de pret.:rade:

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Acum 11 ore, icar a spus:

Glacial, nu era lichior de menta? Parca asa tin minte, parca avea chiar un gust pregnant de menta!

Gauss, balșaia, nebalșaia, se pare ca asta era standardul vremii. Nu ca acum, 1,90 inaltime si 40 kilo, cu poseta cu tot!

9OHrxEs_d.jpg

Ati incurcat izotopii ! Dom' Florin ( cu ale carui pareri sunt de altfel in mare majoritate de  - acord ) a emis critica . Eu doar la balabusta ... , acolo daca ma contraziceti nu ma supar . Ca nu stau bine ( ca  - n tinereti ) , si - mi provoaca dauna . Poate chiar totala . Nu va ganditi ca as aspira la vreun moment intim cu personaje de genu' , n - am atata curaj . Daca vine vorba de standarde , imi amintesc pe cel rural de la inceputu' secolului trecut , si niste zeci de ani in sus si - n jos . Adica " alba , grasa si frumoasa " . Oarecum explicabil . Alba , adica nu muncea pe camp si prin curte etc . Inseamna familie avuta , nu era nevoie sa aduca aportul la treburile zilnice . Automat zestrea era consistenta ... Grasa , e in completare . Adica erau alimente din belsug , care ingerate si combinate cu lipsa de miscare , duceau la indeplinirea criteriului doi . Al treilea (d'aia era si ultimul ) , era subinteles . Mare parte decurgea ( colateral ) din primele doua , daca mai dadea si Dumnezeu ( blonda , la culoare cu epiderma ) , tabloul perfect era complet . Oricum , si pe plan mondial perioada promova formele feminine ( mai ) rubensiene , si din alte motive . Personal sunt adeptul genului mai slim , din considerente estetice ( si , de ce nu , si practice ) . Standardul a evoluat , fiindca si conditiile de viata s - au schimbat . A aparut bronzu' , semn de mobilitate , timp liber petrecut in natura etc . A nu se confunda cu standardul caselor de moda , care promoveaza anorexia , platitudinile ( fizice ) si inca vreo cateva . Clasa mijlocie ( pot sa spun asa ... ) s - a declarat impotriva , sub zicala " Femeia  - snur , fara ... , etc " . Mai ( in ) proza , apare si cerinta " Sa ai pe ce pune mana ... " , un pic mai restrictiva . Adica in plus la tonaj ( in viu ) . Ca observatie personala , toate femeile care arata bine ( imbracate ) sunt plinutze . Sa nu zic altfel . Ma rog , e vorba si de varsta . Celulita etc . In fine ... 

Link spre comentariu
Acum 12 ore, okean a spus:

" Glacial " era lichior de menta ...

Etichete-din-perioada-comunista-lichior-de-menta-Glacial.jpg

Cred ca am facut confuzie. Cred ca bautura cubaneza era Havana Club si avea cutie.

Acum 16 minute, gauss a spus:

P. S. - România e printre primele tari din lume privind frumusețea femeilor. Pe primul, ar fi tarile din Caucaz. Mă rog, asa am înțeles... 

De asta vin extraterestri in ROU, alt motiv sigur nu au.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, daniels a spus:

Cred ca am facut confuzie. Cred ca bautura cubaneza era Havana Club si avea cutie.

De asta vin extraterestri in ROU, alt motiv sigur nu au.

Probabil ca da . Dar n - ar fi unica procedura posibila . Se pot duce ( am inteles ca au fost ) in Italia , unde sigur vor lua contact cu persoane de sex feminin din Romania . Acolo piata amorului liber ( nereglementat si nefiscalizat ) e dominata de romance ... , peste 40 % . Urmatorul loc e ocupat de ceva africance ( nu mai stiu tara , probabil Nigeria ) , cu vreo 12 % . Nu ne ameninta suprematia . Nu e un motiv de mandrie . Mie mi - e rusine ca roman , dar n - am de ales . Probabil e (si) unul din motivele pentru care atatia straini ne vad mai putin favorabil , Italia e o tara turistica ( prima din lume ) , desigur multi vizitatori iau contact ( la propriu ) cu conationalele noastre . 

P.S. - o porcarie de " Glacial " aparuse si in ultimii ani , inainte de '89 ... , ieftin , si incert asupra continutului . Era apanajul drojdierilor , alaturi de biter , si alte alcooluri indoielnice, care cu douazeci de ani inainte  erau decente , unele chiar specialitati . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări