Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Am pe undeva almanahele " Anticipatia " scanate . Unul are (si) celebra nuvela " Picnic la marginea drumului " , de fratii Strugatki . Daca le gasesc , le postez ! 

P.S. - eu am colectia " Povesti nemuritoare " . Fizic , inca nu m - am indurat sa le trimit la topit . Si multe exemplare din BPT ... , colectie vasta .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Asa este . Povesti nemuritoare , la propriu , servim zilnic . Nu le inlocuiesc pe cele scrise ... Din nefericire , lantul lecturii s - a rupt . Am tot discutat pe tema , oare ce impact are Petre Ispirescu , sau alt scriitor de care mai stiu astazi o mana de oameni , din ce in ce mai putini , asupra unui cititor contemporan , la varsta la care noi am citit respectivele scrieri ? Nu cred ca am un raspuns . De fapt am , dar nu ajuta la nimic . Decat afirmatia " orice lectura e mai buna decat nici o lectura " . Ce se indeplineste din zicere , in procent de 100 % , e doar partea a doua . Consecintele ... , europarlamentari care imbunatatesc DEX - ul si fondul lexical cu substantive de genul " succesuri " etc . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 13 minute, gauss a spus:

oare ce impact are Petre Ispirescu , sau alt scriitor de care mai stiu astazi o mana de oameni , din ce in ce mai putini , asupra unui cititor contemporan , la varsta la care noi am citit respectivele scrieri ?

Am o nepoate de 10 ani. A venit sa-mi arate ce citeste, recomandat de la cercul de citit. Ce credeti ca era? Niste nuvele de groaza, scrise de un autor englez. Nu mai stiu titlul cartii, nici autorul. Pe scurt, povestea era cu o matusa care voia sa puna mina pe o casa si omora pe rind toti proprietarii, cautind in acelasi timp un act care se afla in posesia unui nepot, act cu care putea pune mina pe casa. Cartea, ilustrata cu desene horor!  I-a zis ca-i o parcarie si ca de citeste asa ceva. M-a pirit la ma-sa, a venit aia cu gura pe mine, cum imi permit sa zic ca o carte e o porcare din moment ce e recomandata la cercul de citit. Dupa ce a terminat-o, s-a apucat de alta, pe acelasi calapod. Nu am mai comentat nimic, dar i-am cumparat o carte cu basmele romanilor. Nu crec ca, barem, a rasfoit-o!  Ce sa ne mai intrebam ce impact are Petre Ispirescu?

Link spre comentariu

Eeeee , ziceam si eu . Incepem sa culegem roadele in educatie , la " butoane " au ajuns generatiile postrevolutionare , acum au treizeci de ani , educate la randul lor in spiritul corect . Adica modern , fara balastul pe care l - am asimilat noi , si experti in Facebook si Youtube . Oare nu asa trebuie ? ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 4 ore, gauss a spus:

Asa este . Povesti nemuritoare , la propriu , servim zilnic . Nu le inlocuiesc pe cele scrise ... Din nefericire , lantul lecturii s - a rupt . Am tot discutat pe tema , oare ce impact are Petre Ispirescu , sau alt scriitor de care mai stiu astazi o mana de oameni , din ce in ce mai putini , asupra unui cititor contemporan , la varsta la care noi am citit respectivele scrieri ? Nu cred ca am un raspuns . De fapt am , dar nu ajuta la nimic . Decat afirmatia " orice lectura e mai buna decat nici o lectura " . Ce se indeplineste din zicere , in procent de 100 % , e doar partea a doua . Consecintele ... , europarlamentari care imbunatatesc DEX - ul si fondul lexical cu substantive de genul " succesuri " etc . 

de acord, cu observatia ca ''succesuri'' s-a dovedit a fi corect! dar scopul fiind atacul la adresa familiei presedintel;ui de atunci, s-a trecut cu vederea!asa cum se stie, nu trebuie sa ne impiedicam da fapte!

Acum 3 ore, icar a spus:

Am o nepoate de 10 ani. A venit sa-mi arate ce citeste, recomandat de la cercul de citit. Ce credeti ca era? Niste nuvele de groaza, scrise de un autor englez. Nu mai stiu titlul cartii, nici autorul. Pe scurt, povestea era cu o matusa care voia sa puna mina pe o casa si omora pe rind toti proprietarii, cautind in acelasi timp un act care se afla in posesia unui nepot, act cu care putea pune mina pe casa. Cartea, ilustrata cu desene horor!  I-a zis ca-i o parcarie si ca de citeste asa ceva. M-a pirit la ma-sa, a venit aia cu gura pe mine, cum imi permit sa zic ca o carte e o porcare din moment ce e recomandata la cercul de citit. Dupa ce a terminat-o, s-a apucat de alta, pe acelasi calapod. Nu am mai comentat nimic, dar i-am cumparat o carte cu basmele romanilor. Nu crec ca, barem, a rasfoit-o!  Ce sa ne mai intrebam ce impact are Petre Ispirescu?

sa stiti ca tinerii, chiar si copii nu se sperie de aceste povesti, le iau in ris si se amuza!

desigur, basmele noastre cu zmei, capete taiate, fii de imparat care isi omoara dusmanii si alte asemenea, sa nu uitam razbunarea caprei din basmul cu trei iezi, plus multe altele la fel de horror, sint mai educative fiind ''d-ale noastre''!

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări