franzm Postat Octombrie 23, 2019 Partajează Postat Octombrie 23, 2019 Acum 9 ore, dan-a2 a spus: Anii '80 Pe spate avea diverse configuratii, dintre care una imposibil de realizat. Am realizat-o totusi, scotînd piesele si rearanjându-le dupa figura. Ce tare eram! Link spre comentariu
Dan57 Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Acum 9 ore, zvonacfirst a spus: Mi-ai adus aminte ca in anul doi de facultate a ajuns coleg cu mine un arab care a ramas repetent. Am fost colegi un an - a ramas repetent din nou - dar am ramas prieteni buni inca un an pana a renuntat si a plecat acasa. Era un baiat de bani gata care facea Germania o data pe luna ca sa aduca produse Rexona. Imi oferea de fiecare data un cartus de Pall Mall fara filtru, tigarile pe care le fuma si el. Cea mai buna tigara pe care am fumat-o vreodata este Pall Mall fara filtru. Era prin anii '80. M-am lasat de fumat de 23 de ani, dar aroma acelor tigari nu am sa o uit niciodata. Ai dreptate, erau excelente, din nefericire dupa anii 85 au disparut si eu nu mai fumez din 89. Secretul acestor tigari era ca la fermentatie se punea si canepa indiana. Acum 9 ore, icar a spus: Da, kit-ul asta l-am avut si eu, si mai era unul mai complicat, avea si o luneta. Ehe, de cite ori nu am traforat si eu cu o ciozvirta de pinza! Atit de incordat era, ca daca se mai rupea pinza o data, riscai sa ramii fara dinti daca te pocnea in falca! La loto ati jucat? Da, dar Iliuta pronosport se castiga la o tombola la care lozul costa 2 lei, si acesti Iliuta erau de doua dimensiuni, eu l-am avut pana de curand cand i s-a stricat nasul si l-am aruncat. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 (editat) Pistolul cu ventuza ... , ala din ebonita , cu arc si tragaci rigid , cu teava din tabla nichelata roluita , si o tinta alba , de tabla vopsita , cu cercuri negre , si - l mai aminteste cineva ? Eu am avut si o imitatie de PPS , cu incarcator disc ... , facea un zgomot infernal , pur mecanic . Si revolverele cu butoias , aduse din Italia de parintii tiristilor , cu capsele acelea rosii ... , le - am admirat cu frustrare la cei care le posedau . De atunci am stiut ca voi alege un drum in viata cu sapca , si pilot . N - a fost sa fie ( a doua parte ) , dar parca a fost bine si cum a iesit , de zburat am zburat destul . De sute de ori . Mai mult pasager , dar in avioane (si) fara W.C. Editat Octombrie 24, 2019 de gauss Link spre comentariu
Kuki Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 (editat) Cateva jucarii care au scapat... Editat Octombrie 24, 2019 de Kuki Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Apropo de traforaj prin clasa 3-4 învățătoarea ne-a dat tema sa traforaj harta României în așa fel ca județele sa se poată demonta. Apoi a organizat un concurs pe care îmi aduc aminte că l-am câștigat cu timpul necesar montării. Avea legătură și cu traforajul și cu geografia. Faine amintiri. Din păcate din multitudinea de chestii de atunci nu am păstrat absolut nimic. Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Si asta nu are luneta? Umpleau galantarele Un anunt de maxima importanta!!! Le mai stiti? Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 (editat) Eu mai am cadrul de traforaj de atunci . Si alte cateva , adunate in timp . Si o vasta colectie de panze pentru , cu diferite danturi si aplicatii , inclusiv pentru metale . Cu care nu mai tai ( aproape ) nimic ... P.S. - la vremea respectiva , bataia era pe placajul de tei , fara noduri . Ca exista si de fag , dusmanul de moarte al panzelor ... P.P.S. - la geografie am avut sablon cu conturul hartii Romaniei . Albastru , cu gauri in dreptul capitalelor de judet . Calimara ( pentru toc ) , din plastic rosu inchis , cu " gat " alb , si capac albastru , mai are cineva ? Era cotata ca sigura ( nu se varsa ) , eu am dovedit ca nu - i adevarat ... Editat Octombrie 24, 2019 de gauss Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 (editat) Gauss, am avut pistolul cu ventuza. Nu se prea lipea pe tabla, dar pe geam sau oglinda, da. La un moment dat, am inlocuit ventuza cu in bat ce avea un cui in capat, in speranta ca se infige in lemn. Nu a prea mers. Mai tirziu a aparut si o pusca cu ventuza, pe care o incarcai prin fringere. Am avut si mitraliera aia (am tras cu cea reala, in armata), maica-mea cred a ca regretat profund ca a cumarat-o! Ce satisfacut eram cind jucam hotii si vardistii: nu trebuia sa mai fac din gura "trrrr, prrrr, pac, pac, te-am impuscat!" Citat a vremea respectiva , bataia era pe placajul de tei , fara noduri . Ca exista si de fag , dusmanul de moarte al panzelor ... Nu foloseai sapun? Da, placajul de tei era excelent, mare bataie pe el!, aproape ca se taia singur! Trebuia sa lucrezi foarte atent, odata iti fugea pinza aiurea! Cit despre calimara si tocul cu penita, nu-mi mai adu aminte, mare val am avut cu ele! Preferam 5 ore de aritmetica decit una de caligrafie! Editat Octombrie 24, 2019 de icar Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 (editat) Da , asa este ... N - am mai vazut de mult copii jucandu - se asa ceva . Sa fiu sincer , n - am mai vazut jucandu - se orice ... Nu mai sunt oameni de zapada , cazemate , sabiile facute din brazii de Craciun reformati , carutzuri cu roti din rulmenti , tenis de camp pe asfalt cu rachete improvizate si minge veritabila , ruble , capace , lapte - gros , leapsa , biza , iepurii si vanatorul ... , zici ca n - au existat niciodata . Doar plasmuiri ale inchipuirii ... P.S. - foloseam sapun Cheia la traforaj , tin minte sunetul panzei rupte , un soi de pocnet si ceva vibratii , de obicei ma raneam un pic in capatul de jos al panzei , de langa maner . Am taiat destul cu traforajul , la modelism ... coastele si chila pentru coci la navomodele , si cadrele pentru aripi la aero , si cam tot ce era placaj . Trusa de pile fine chinezesti ... Balsa decupam cu un cosor facut dintr - o panza de bomfaier , cu manerul din banda de carpa rasucita strans ( siret ) , si matisata cu nod rasucit la fiecare spira . Editat Octombrie 24, 2019 de gauss Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Noi am vrut sa prindem cainii de pe strada si sa-i punem la carut dar nu am gasit cu ce sa-i inhamam si au scapat ieftin. Era destul material canin la dispozitie dar stateam prost cu echipamentul. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 (editat) Da , cainii ... Tovarasi de joaca , alergau dupa minge ... , la mine la bloc au " locuit " mai multi , mai primeau subventii alimentare . Au trecut acele vremuri , acum sunt daunatori , transmit tot felul de boli etc . Dar nici cine sa se joace cu ei nu mai este ... Editat Octombrie 24, 2019 de gauss Link spre comentariu
VAX Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 V-ati ramolit, ati dat mintea copiilor. Lasati palavrageala si treceti la treaba, sa terminati radioul cu galena pe care l-ati inceput. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Eu mai am sa - i pun decodorul stereo . La ce anume , nu stiu ... Ca nu m - am apucat ( de construit ) nimic . Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Acum 48 minute, VAX a spus: V-ati ramolit, ati dat mintea copiilor. Cine vorbeste... Link spre comentariu
Postări Recomandate