Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 3 ore, icar a spus:

Waw, de unde ai aparatele alea, Doru?

Atat mi-a ramas dupa ce am dat avionul la rabla si mi-am luat altul nou :rade:

Sunt mostenite.

Acum 3 ore, icar a spus:

Am avut si o lanterna care mergea cu bateria aia de 3 volti, cea verde

Eu inca o mai am

https://postimg.cc/gallery/111jsphzu/

DSC00953.jpg

De asta ai avut? Moartea bateriilor, dupa ce ca erau proaste, trebuiau sa tina si pe un bec cu lupa gurmand. Cica erau pt poseta.

https://postimg.cc/gallery/p78dgva2/

DSC00973.jpg

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Acum 8 ore, doru3160 a spus:

De asta ai avut? Moartea bateriilor, dupa ce ca erau proaste, trebuiau sa tina si pe un bec cu lupa gurmand.

Am avut eu. I se tot rupea gunoiul de lamelă care era folosit pe post de întrerupător. Ori nu dădeam eu de baterii bune, ori era becul ăla mai nehalit ca la altele, dar a mea n-a ţinut în viaţa ei mai mult de juma' de oră.

Link spre comentariu

Tare motivatia pentru care ar trebui sa te apuci de fumat!

Lanterna Luminita am avut. Nu stiu la ce va plingeti voi de baterii, eu ma jucam seri la rind cu ea, fara sa schimb bateriile. In una din ele am incercat sa fac un radio. 

Mai prin anii 80, intr-adevar, calitatea bateriilor a scazut. Trecusera la economii, asa ca, in loc de folie de zinc, foloseau hirtie zincata, iar pasta, nu cred ca avea nici jumate din ce trebuia sa aiba. Era epoca stingerii luminii si incercam sa fac un convertizor pentru a alimenta un neon de 15 W. Bateriili, din pacate, nu tineau nici macar o jumate de ira!

Link spre comentariu

Da Dorule, dar atunci mai eram copil, deci...depinde!:reytre

Alcon, pe aia din prima poza am avut-o si eu. Ne luam la concurs, care bate mat tare. A mea era mereu in coada, nu era o lanterna de fasciul, ci de ambiental. M-am dus la sticlarie si mi-au taiat o sticla rotunda cu care am inlocuit geamul original. E, se schimbase calimera. 

Mi-am adus aminte cum "incarcam" bateriile: le incalzeam pe soba!

Editat de icar
Link spre comentariu

Eu am avut lanternă chinezeasca Tiger, vad pe net ca chinezii fabrica și acuma, dar nu e asa bine nichelat ca pe vremuri, mai sint citeva și pe olx. Am avut bec halogen, primit din West, lumina fantastic, era varianta la care invirteai fata și se putea concentra fasciculul, becul era puțin ma lung ca cele obișnuite și reușea sa se potrivească la fix cu oglinda, câștigăm toate concursurile seara....... 

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări