Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Ma bucur , si cer scuze pentru prima tentativa ( nereusita ) . Invatatura de minte , pentru viitor . Sau imi scapa ceva ... , oricum nu mai conteaza . 

P.S. - mie nu mi - a placut niciodata Marylin Monroe . Sau Norma Jeane Baker ... Cred ca sentimentul ar fi fost reciproc , daca ne - am fi cunoscut . Nu acelasi lucru s - a intamplat cu fratii Kennedy ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Pe dracu' actrita ... Cam cum a fost Samanta Fox cantareata . Ma rog , pot fi subiectiv .  Si eu , si criticii de specialitate . 

P.S . - astazi , cam subtzi la actorie . Si la barbati , nu numai la femei . Ma refer la categoria sub 35 de ani .  Parere personala ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Gauss, nu m-am prins care-i chichirezu'!

M.M. a fost o actrita medie, nici mai buna, nici mai rea. O prindeau bine rolurile de ingenua, ca sa nu zic prostuta. A facut cariera mai mult prin viata tumultuoasa. Nu mai buna, dar nici mai slaba decit Elizabeth Taylor.

Alte, niste, reclame de epoca.

thumbnail.jpg

Purgativul Pan.JPG.jpg

1a23f1f9fa23ff39d4844680e6d1c83f.jpg

Link spre comentariu
Acum 13 minute, icar a spus:

Gauss, nu m-am prins care-i chichirezu'!

M.M. a fost o actrita medie, nici mai buna, nici mai rea. O prindeau bine rolurile de ingenua, ca sa nu zic prostuta. A facut cariera mai mult prin viata tumultuoasa. Nu mai buna, dar nici mai slaba decit Elizabeth Taylor.

Alte, niste, reclame de epoca.

thumbnail.jpg

Purgativul Pan.JPG.jpg

1a23f1f9fa23ff39d4844680e6d1c83f.jpg

Elisabeth Taylor chiar a fost actrita . Marylin Monroe , nu . Ma rog , pareri personale . Daca e voie ...

Link spre comentariu
1 oră în urmă, doru3160 a spus:

Nici mie, ca actrita, pt ca (,) ca  femeie, ce sa aiba sa nu-ti placa...dar arbaleta de la pag 31 e faina, cu repetitie.:rade:

E o treaba personala . Nu - mi plac blondele . E o chestie de chimie sufleteasca si fiziologica ( sa zicem )  proprie . Nimic legat de I.Q. sau alte cele . Pur si simplu am constatat de - a lungul anilor . 

P.S. - da , frumos artefact arbaleta . Ca fapt divers , variante speciale se folosesc de catre trupele speciale din cateva tari . Coreea de Sud e una dintre ele , si Taiwan - ul , are in dotarea comandourilor de actiune la distanta , antrenate sa lupte pe teritoriul Chinei Continentale ( comuniste ) .

https://taiwantoday.tw/news.php?unit=4&post=6977

Arbaleta moderna trage cu sageti si bile , pana in 200 metri e letala . Dar nu pentru aceasta e folosita , bilele sunt cu gaz tranchilizant sau neurotoxic , iar sagetile cu anestezic . Avantajul major e ca nu produce nici un zgomot , si nu deconspira locatia tragatorului . Scafandrii de lupta taiwanezi folosesc asa ceva , e pliata intr - o husa impermeabila . Se foloseste la patrunderea la bordul navelor ancorate , pentru neutralizarea santinelelor etc . Se pare ca si India foloseste , la trupele lor speciale , atat comandourile marine cat si cele care actioneaza in zona muntoasa la granita cu Pakistanul . In muntii inalti de - acolo un foc de arma se aude cat un judet de - al nostru .  In fine , am divagat destul ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 5 minute, gauss a spus:

Arbaleta moderna trage cu sageti si bile , pana in 200 metri e letala . 

Folosind cadru elastic și coardă? Mi se pare cam mult 200 m. E doar mirarea unui necunoscător, dar recunosc ca de câte ori vad un exemplar nu ma pot abține sa nu îl admir. 

Link spre comentariu

Cadrul ( arcul perpendicular pe corpul arbaletei ) e un compozit multistrat din otel cu fibra de carbon , iar coarda din toron multifilar de otel special . Energia e peste un arc de competitie . Are si oleaca de teava ( lisa ) , ca la pusca , si un soi de piston . Se armeaza cu o presa articulata . Sageata e mica , vreo 10 centimetri , titan cu ampenaj din fibra de carbon . Aveam ceva material despre ... , daca - l gasesc postez . Aici e o mica problema , decat sa gasesc ceva ... N - am o catalogare , si cativa Tb ( destui ) sunt greu de rascolit . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări