doru3160 Postat Iunie 22 Partajează Postat Iunie 22 Acum 41 minute, Shambala a spus: Chiar si cu Mobra (mult superioara) a traversa tara era o aventura la care nu multi se incumetau. Plus ca mereu se stricau pe drum. De Carpați nu știu mare lucru, dar cu Mobra am avut coleg de serviciu care în fiecare vară pleca în țară cu motoretă. Erau 3 perechi, și își distribuiau bagajele pe capre, în asa fel ca odată ajunși în camping, aveau cort și bucătărie ambulantă, iar pe drum service în regie proprie. Demontau motorul pe marginea drumului, schimbau ce aveau de schimbat și plecau. Era prin 85...86. Au făcut litoral, munte, cam peste tot au haladuit. Aventuri mai mari au avut când au trecut la motoare de Hoinar. După o vara, s-au întors la motoarele de Mobra. Aveau răcire forțată și mergeau mai bine în panta, la viteza mica. Cele de Hoinar, cu răcire în jetul de aer format în mers, calau repede în panta. Link spre comentariu
icar Postat Iunie 22 Partajează Postat Iunie 22 La 20.06.2024 la 19:38, Ovidanie a spus: Cică la desene animate, nimeni nu vorbea. Atenția era maximă Confirm! UM 1885 Brasov. De la 18 la 19, aveam sctoare, dar la 18:50 eram, in par (atat cat era!) in fata televizorului. Dupa ce se terminau desenele , incepaea foscaiala... Acum 4 ore, BRANCA a spus: Cum a scăpat de cenzură?? E facatura, am si eu citeva in telefon. Au fost realizate mult dupa 1989!!! Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 22 Partajează Postat Iunie 22 Da, si eu am avut un coleg care in primii ai de facultate a fost cu Mobra la mare si chiar a facut - sau voia sa faca Transfagarasanul. Dar raportat la numarul de Mobre, astfel de oameni erau rari. Si trebuiau sa stie sa o repare pe marginea drumului, cum spuneati. Ca tare se mai stricau. Link spre comentariu
okean Postat Iunie 22 Autor Partajează Postat Iunie 22 (editat) Chestia cu reclama imi aduce aminte de bancul cu girafa si de un obiect de studiu numit de noi " geometrie distractiva " Efectele 3D refera la iluminare si umbrire care pe timpuri se facea din hasur de creion de diferite duritati, acum se face din program...vezi numarul de inmatriculare in relief, iluminarea de pe vizorul castii, umbra albastra de pe picior... Unul pe nume Gaspard Monge s-a rasucit putin in mormant, da numa putin... Editat Iunie 22 de okean Link spre comentariu
Elservius Postat Iunie 22 Partajează Postat Iunie 22 Dacă făceai o revizie de bună calitate a motorului la Mobra puteai să depășești 1000km fără probleme; bine acum, puteai avea "norocul" să faci vreo pană de cauciuc. Iar motoretele Carpați nu au fost proaste deloc; atâta doar că aveau și ele nevoie de întreținere și revizii. Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 22 Partajează Postat Iunie 22 Acum 6 ore, Shambala a spus: Chiar si cu Mobra (mult superioara) a traversa tara era o aventura la care nu multi se incumetau. Plus ca mereu se stricau pe drum. Aveam un coleg pe vremea lui ceasca....a plecat la mare cu prietenii = 6 mobre + prietene /neveste.....unul care era solo cu 1 sac de scule si piese .....daca ne uitam Satu Mare - Costinesti...este ceva de parcurs.... dar au reusit ....Acum are un Honda Transalp.... la servici ( IIRUC ) aveam masina de serviciu dar si o Mobra de serviciu....nimeni nu a folosit-o... era ca noua primita de la fabrica cu 80km pe bord......aveam de mers la aeroport pt facut revizii la echipamente..... am plecat cu Mobra ( nu prea aveam benzina= era pe tichete pt masina proprie ) cu un coleg care avea permis pt motor...eu aveam numai B pt masina ....1988.... motorul nu tragea ca lumea ...din cand in cand ma aplecam ...astupam juma din filtrul de aer ca sa traga mai multa benzina....la juma drumul...am facut pana de cauciuc la roata spate.....cu 2 " oameni " cam greu de mers " pe geanta" .....nu aveam chit de reparatii si nimic in apropiere....colegul a scos roata din spate si a pus-o in fata....Mobra - printre putinele ( poate singura dar nu stiu ecxact ) motoare la care se poate face asta.....si ne-am chinuit dar am ajuns acolo ..am facut treaba si am venit inapoi...totul 20 Km.... Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 28 Partajează Postat Iunie 28 Cca 10 ani diferenta de tehnologie. Culmea e ca babatiile astea inca au pret pe piata din afara. Se mai gasesc si casete. Nu stiu cine se mai incumeta, cand filmarile se fac 4K sau chiar 8k in zilele noastre, pe suport electronic. La posta mereu gaseai toc si cerneala... Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 29 Partajează Postat Iunie 29 Pt cine nu l-a vazut de mult sau nu l-a vazut deloc. Locatia, ca sa nu fie dubii. Link spre comentariu
flomar60 Postat Iunie 29 Partajează Postat Iunie 29 (editat) Teiul lui Eminescu.... l-am văzut în '96....și atunci era legat cu acele chingi metalice doar că nu erau vopsite în verde.... am vizitat și serele iar copiii (erau mici atunci!) s-au jucat în căsuțele piticilor... apropo, mai sunt acele căsuțe acolo?... Am dormit o noapte la complexul CIRIC... mai funcționează? Editat Iunie 29 de flomar60 Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 29 Partajează Postat Iunie 29 Complexul Ciric rezista, dar cu transformări mari din 96 încoace. Link spre comentariu
dorian 70 Postat Iunie 30 Partajează Postat Iunie 30 sursa: https://www.facebook.com/photo/?fbid=10228617402452474&set=gm.1883831772090689&idorvanity=257657071374842 Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 30 Partajează Postat Iunie 30 In poza de mai sus este "1kW Philips EL6471 Tube Amplifier from 1955". Link spre comentariu
Postări Recomandate