Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

@OvidaniePuteti trimite pozele la Wikipedia. Daca vreti sa vindeti masura, încercati sa-l contactati pe seful de aici. Iar daca aveti drum în Germania, candidati la emisiunea "Bares für Rares".

Editat de franzm
Link spre comentariu

Ce vremuri faine. Pe atunci mai gaseai pe cineva sa ti faca un ax, o fulie sau un canal de pana. 

Azi totul este facut de inteligenta artificiala. Ce o mai fi si aia ? 

Link spre comentariu

Într-adevar, faine vremuri. Când se facea curat în atelierul de productie mecanica de putea-i linge de pe jos iar "muncitorii", alesi pe sprânceana, "lucrau" la costum si cravata, fara sa produca span. Poza a doua nu cumva are titlul "În asteptarea vizitei de lucru a tovarasului mult iubit..."?

Editat de franzm
Link spre comentariu

Prima poza e de pe inainte de anii 30 cel mai probabil, actionarea strungului este de pe arborele de putere general al atelierului...

A doua dupa utilaje pare mai recenta, probabil la inceputul schimbului, de aia nu sint piese pe freze.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, franzm a spus:

Poza a doua nu cumva are titlul "În asteptarea vizitei de lucru a tovarasului mult iubit..."?

Am fi vrut noi asa utilaje!!! Chiar si frizura si "postura" arata ca nu sunt romani. Iar in fata tovarasilor nu te prezinti fara halat si basca.

Imi vin pe FB de pe un site strain, nu am intrat sa vad cui apartine. Dau doar copy/ paste si le pun aici.

Link spre comentariu
Acum 37 minute, Ion_Bumbu a spus:

Prima poza e de pe inainte de anii 30 cel mai probabil, actionarea strungului este de pe arborele de putere general al atelierului...

A doua dupa utilaje pare mai recenta, probabil la inceputul schimbului, de aia nu sint piese pe freze.

Intr -adevar. Nu am observat actionarea. 

Poate ne spuneti cum era antrenat arborele de putere ? Motor electric , turbina cu abur ? Si distributia miscarii intre ateliere ?  Apoi se mentinea la o rotatie fixa sau se putea roti si variabil ? 

Inteleg ca masinile unelte isi variau turatia dupa nevoi dar arborele de putere putea si el ?

Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări