saptemari Postat Mai 12, 2024 Partajează Postat Mai 12, 2024 La 10.05.2024 la 23:27, Ovidanie a spus: Pun din nou foto cu ocaua mică, de data asta se vede și cum este sudată toarta. Nu știu la ce se folosea, eu am găsit-o abandonată intr-un garaj. http://enciclopediaromaniei.ro/wiki/StEG Link spre comentariu
franzm Postat Mai 12, 2024 Partajează Postat Mai 12, 2024 (editat) @OvidaniePuteti trimite pozele la Wikipedia. Daca vreti sa vindeti masura, încercati sa-l contactati pe seful de aici. Iar daca aveti drum în Germania, candidati la emisiunea "Bares für Rares". Editat Mai 12, 2024 de franzm Link spre comentariu
Ovidanie Postat Mai 12, 2024 Partajează Postat Mai 12, 2024 Nu cred că are valoare. Ce se întâmplă in emisiunea "Bares für Rares"? Link spre comentariu
franzm Postat Mai 12, 2024 Partajează Postat Mai 12, 2024 Expertiza urmata de licitatie. Link spre comentariu
okean Postat Mai 16, 2024 Autor Partajează Postat Mai 16, 2024 Las Vegas in 1947... Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 16, 2024 Partajează Postat Mai 16, 2024 Nu-l văd pe Bugsy Siegel în poză... Link spre comentariu
NICA Postat Mai 17, 2024 Partajează Postat Mai 17, 2024 Ce vremuri faine. Pe atunci mai gaseai pe cineva sa ti faca un ax, o fulie sau un canal de pana. Azi totul este facut de inteligenta artificiala. Ce o mai fi si aia ? Link spre comentariu
franzm Postat Mai 17, 2024 Partajează Postat Mai 17, 2024 (editat) Într-adevar, faine vremuri. Când se facea curat în atelierul de productie mecanica de putea-i linge de pe jos iar "muncitorii", alesi pe sprânceana, "lucrau" la costum si cravata, fara sa produca span. Poza a doua nu cumva are titlul "În asteptarea vizitei de lucru a tovarasului mult iubit..."? Editat Mai 17, 2024 de franzm Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 17, 2024 Partajează Postat Mai 17, 2024 Prima poza e de pe inainte de anii 30 cel mai probabil, actionarea strungului este de pe arborele de putere general al atelierului... A doua dupa utilaje pare mai recenta, probabil la inceputul schimbului, de aia nu sint piese pe freze. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Mai 17, 2024 Partajează Postat Mai 17, 2024 1 oră în urmă, franzm a spus: Poza a doua nu cumva are titlul "În asteptarea vizitei de lucru a tovarasului mult iubit..."? Am fi vrut noi asa utilaje!!! Chiar si frizura si "postura" arata ca nu sunt romani. Iar in fata tovarasilor nu te prezinti fara halat si basca. Imi vin pe FB de pe un site strain, nu am intrat sa vad cui apartine. Dau doar copy/ paste si le pun aici. Link spre comentariu
NICA Postat Mai 17, 2024 Partajează Postat Mai 17, 2024 Acum 37 minute, Ion_Bumbu a spus: Prima poza e de pe inainte de anii 30 cel mai probabil, actionarea strungului este de pe arborele de putere general al atelierului... A doua dupa utilaje pare mai recenta, probabil la inceputul schimbului, de aia nu sint piese pe freze. Intr -adevar. Nu am observat actionarea. Poate ne spuneti cum era antrenat arborele de putere ? Motor electric , turbina cu abur ? Si distributia miscarii intre ateliere ? Apoi se mentinea la o rotatie fixa sau se putea roti si variabil ? Inteleg ca masinile unelte isi variau turatia dupa nevoi dar arborele de putere putea si el ? Va multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate