Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 54 minute, yo9hrb a spus:

Faci o bucsa pe care o montezi pe axul cabestanului. Diametrul exterior trebuie sa fie dublul diametrului axului (daca magnetofonul stie sa ruleze pe 19). Solutia asta se foloseste la unele magnetofoane.

Și constantele de timp pt corecție? 

Link spre comentariu

Chestia cu bucsa este doar ca sa-ti dai seama ce este pe banda. Corectiile se pot rezolva. Daca vei dori sa folosesti magnetofonul pe viteza aia destul timp.

Link spre comentariu

Asa le duceam pe cele cu turația 9 pe 19. Nu  poate fi vorba de utilizare de durată. Uzura capului domestic e accelerata la viteza asta, și nici nu cred că ar fi ceva de reascultat. Doar curiozitate. 

Link spre comentariu

In anii 80 am primit cadou cateva benzi profesionale de la radio Iasi (sterse si incarcate pe role de 18cm).

Erau f groase si lasau multa pulbere pe capetele magnetice, in special pe cele ne-GX.  Erau si f abrazive, rulate pe 19cm/s au lasat urme rapid in capetele de la un magnetofon M2405 asa ca le-am dat inapoi.

Link spre comentariu

Benzile de studio sunt făcute să reziste, în detrimentul ghidajelor sau capetelor care sunt considerate consumabile. Nu am încercat niciodată sa le folosesc în mod curent. Le am din 85, când s-a făcut o casare la radio, însă nu am fost niciodată atât de curios încât să modific un mag pt asta. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, sesebe a spus:

Și constantele de timp pt corecție?

Acum 2 ore, yo9hrb a spus:

Chestia cu bucsa este doar ca sa-ti dai seama ce este pe banda. Corectiile se pot rezolva. Daca vei dori sa folosesti magnetofonul pe viteza aia destul timp.

La redare suna mai bine pe viteza de 19 cu corectiile de 9....Inca pe vremea lui cească mi am modificat majakul ,merge numai pe 19 si pot comuta corectiile pe 4 - 9 -19....duceam sculele le evenimente ,discoteci ocazionale , zicea lumea ca suna ca un Akai...

Link spre comentariu

Întrebare pentru ieşeni,ce s-a întâmplat cu băiatul lui George Lesnea şi băiatul d-nei Ruscior?După anii '70 se auzise că ei erau cu "monopolul" şlagărelor străine...

Link spre comentariu
Acum 56 minute, Усилитель a spus:

, zicea lumea ca suna ca un Akai...

De parcă toată lumea știa cum sună un Akai... :)

Acum 4 ore, okean a spus:

Fara poze in clar topicul asta e ca " pisatul lu' boa ".

Cam da... 

Link spre comentariu

...

Înainte de toate trebuie menţionat faptul că cea mai renumită fabrică de mezeluri din Bucovina şi apoi din întregul regat a fost mezelăria din Cernăuţi a lui Podsudek, un polonez la origine, care procesa peste 40 de tone de carne în 24 de ore. Avea magazine de desfacere în toate marile oraşe ale ţării. Doar în Bucureşti avea şase magazine.

Era singurul, accentuez unicul, furnizor al Casei Regale. Marfa pleca în fiecare dimineaţă în lăzi frigorifice cu acceleratul Cernăuţi-Bucureşti. Deținea un parc auto de 60 de izoterme, cu care îşi aproviziona rețeaua de magazine.

....

https://postimg.cc/D86Ldykx

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări