yokoono Postat Februarie 26, 2024 Partajează Postat Februarie 26, 2024 (editat) Acum 9 ore, dumitrumy a spus: Imi vin diverse chestii pe FB si functie de starea din acel moment mai postez diverse. Se poate vedea ca predomina cele cu tematica tehnica, asta cu programul a fost asa, "in afara concursului". Cine doreste sa se documenteze, exista nenea Gogu: Deci se poate vedea si data: S-a stabilit si un record mondial in istoria televiziunii: Ceausescu a reusit sa uneasca telejurnalul de seara cu telejurnalul de noapte. Era un pic mai distractiv sambata cand era VORNICU (Tudor). In rest vor, nu VOR NICU. Editat Februarie 26, 2024 de yokoono Link spre comentariu
okean Postat Martie 9, 2024 Autor Partajează Postat Martie 9, 2024 (editat) Radio " Mini Ric ", receptiona un singur post 153 Khz statia Bod... Editat Martie 9, 2024 de okean Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Martie 9, 2024 Partajează Postat Martie 9, 2024 Radio ric receptiona UM . Link spre comentariu
dumitrumy Postat Martie 9, 2024 Partajează Postat Martie 9, 2024 Two Firsts for England Manchester Baby¹ (first electronic stored-program² computer, June 21, 1948) and Manchester TC³ (first Transistorized Computer, November 16, 1953). Both machines were built at the University of Manchester. A stored-program computer is a computer that stores program instructions in electronically accessible memory. The 32-bit Baby, also called the Small-Scale Experimental Machine (SSEM) was the first computer in history to use Williams–Kilburn⁴ tube random access program memory (32 words), it was built by Frederic C. Williams, Tom Kilburn, and Geoff Tootill. Five years later, working under Tom Kilburn, Richard Grimsdale and Douglas Webb demonstrated a prototype 125 kHz transistorized computer that used 92 germanium point-contact transistors⁵, 550 diodes, and a drum memory⁶. A second full-size version of that machine was completed in April 1955. The 1955 version used 250 junction transistors⁷, 1300 solid-state diodes, and consumed 150 W. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 9, 2024 Partajează Postat Martie 9, 2024 Acum 58 minute, antonvasileeee a spus: Radio ric receptiona UM . Daca pe el scrie UL, trebuie să spună careva, așa ceva nu există. E varianta mini, cu integrat. Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 9, 2024 Partajează Postat Martie 9, 2024 Păi dacă RIC era pentru un singur post fix,la ce mai trebuia "Lumină"?Avea vreo lanternă pe carcasă? Sincer,n-am văzut niciodată bec de 1,5V... Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 9, 2024 Partajează Postat Martie 9, 2024 Acum 9 minute, BRANCA a spus: Sincer,n-am văzut niciodată bec de 1,5V... Deci asa ceva nu exista... Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 9, 2024 Partajează Postat Martie 9, 2024 Nu zic că nu există,ci că n-am văzut... Link spre comentariu
dan-a2 Postat Martie 9, 2024 Partajează Postat Martie 9, 2024 http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=8492 Becul cred ca era acela cu lupa.. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 9, 2024 Partajează Postat Martie 9, 2024 Alea cu lupă erau de 2,2V/0,05A. Mă uit pe la mine, parcă aveam și de 1,5V. Nu mai știu dacă mai e, nu am mai umblat de o vreme la becuri... Link spre comentariu
okean Postat Martie 9, 2024 Autor Partajează Postat Martie 9, 2024 Ca-n bancul cu girafa : “Aşa ceva nu există!” Link spre comentariu
PINTI Postat Martie 9, 2024 Partajează Postat Martie 9, 2024 (editat) Becul cu lupa a echipat lanternele Luminita in anii 80. 2,2V /0,05A. Cred ca mai am cateva becuri. Undeva, intr-o revista Tehnium, din prin anii 80 , acea lupa se putea folosi, dupa taierea atenta din acel bec , la realizarea unui fototranzistor. Se realiza cu ajutorul unui BC107, caruia i-se poliza partea superioara, se spala, dupa care se fixa acea lentila. Am realizat asa ceva si a mers foarte bine. Editat Martie 9, 2024 de PINTI Link spre comentariu
okean Postat Martie 9, 2024 Autor Partajează Postat Martie 9, 2024 Acum 5 ore, BRANCA a spus: Păi dacă RIC era pentru un singur post fix,la ce mai trebuia "Lumină"?Avea vreo lanternă pe carcasă? Sincer,n-am văzut niciodată bec de 1,5V... In anii 80 existau niste brelocuri tip mini lanterna cu becuri subminiatura si baterie buton dar erau de afara sigur ! In cazul " Mini Ric " becul, conform schemei - 1,5v/100ma - are lupa dar are un fel de suport de plastic/cauciuc... Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Martie 10, 2024 Partajează Postat Martie 10, 2024 Scuze ,nu vad pozele cu android 7 . Link spre comentariu
Postări Recomandate